מבזקים
אירוע ירי בלוד: בן 22 נפצע באורח בינוני ברחוב הרב חיים חורי נועם ששון מעלה את הרף בבאר יעקב: פיטר פלצ׳יק יוביל את בית הספר לג׳ודו בעיר לראשונה בבאר יעקב: המשכן לאמנויות הבמה יוצא לדרך – ועונת המנויים הראשונה נפתחת שריפה במבנה תעשייה בבית דגן ״בעירייה טוענים שנגמלו מדשא סינתטי – אבל ממשיכים לפרוס פלסטיק״: המתקפה של איטל בציר אלשיך ברחובות שני תיכונים בהרצליה זכו בתגמול ממשרד החינוך: עד 7,451 שקלים לעובדי ההוראה הנעדרת מרנן אותרה, מצבה טוב הישג לרמת השרון: שני תיכונים בעיר זכו בתגמול של משרד החינוך ״לאן נעלמו התיכונים של גדרה?״: טליה לנקרי מברכת את רמון – ותוקפת את מדיניות החינוך במועצה שלושה בתי ספר מאור יהודה ברשימת הזוכים של משרד החינוך: המורים יקבלו אלפי שקלים אנה זק והפרויקט של רביבו מגיעים לרמלה: כך תסגור העיר את אירועי הקיץ עופר צבי הוחזק בניגוד לחוק ביו"ש: כוחות מג"ב ורשות הטבע והגנים חילצו אותו מבית בא – ראם אירוע אבטחה חריג בירושלים: אדם זר חדר למשכן הכנסת – אוחנה הורה לפתוח בבדיקה הסערה סביב עדן בן זקן ונתניהו מגיעה לבית המשפט: מספר תביעות הוגשו בעקבות ההופעה בתל אביב מרכז חדש לצעירים נחנך בביתר עילית: "לא בנינו רק מקום – בנינו קהילה" עבודות הקו הכחול ברחובות: המדרכה ברחוב הרצל תיחסם מחר למשך 7 שעות קטין מאשקלון נעצר בחשד למעורבות באירועי אלימות באריאל קריית מלאכי: 93% זכאות לבגרות – אמית נבחר לבית ספר מצטיין מנהלת חדשה למחלקת החינוך במועצת קדומים: עירית לדרברג כל התיכונים באילת דורגו בין בתי הספר המצוינים בארץ

שבוע הבטיחות בדרכים: ברחובות נהרגו 107 בני אדם בתאונות דרכים מאז 1980

תאונות הדרכים גובות מחיר יקר מהחברה הישראלית. השכול דופק בדלת של משפחה אחת בכל יום והיא מצטרפת למשפחה העצובה והטראגית של הרוגי תאונות הדרכים. כל יום עוד משפחה. מתחילת שנת 2021 אנו עדים לעליה מתמשכת במספרי ההרוגים בתאונות בהשוואה לשנה שעברה וכיום מדובר בעליה של 19% במספר ההרוגים. מעל 34 אלף בני אדם נהרגו בתאונות דרכים מאז קום המדינה. השבוע (24-30.10) נערך בישראל שבוע הבטיחות בדרכים ובמהלכו יציינו את אירועי הזיכרון לזכר הרוגי תאונות הדרכים מקום המדינה ועד היום . 

במסגרת אירועי "שבוע הבטיחות", לזכר הרוגי תאונות הדרכים ולמען הבטיחות בדרכים, מפרסמת עמותת "אור ירוק", את נתוני הרוגי תאונות הדרכים ביישובים ובערים, משנת 1980 ועד חודש אוגוסט 2021 (הנתונים מבוססים על נתוני הלמ"ס). על פי הנתונים, נהרגו בתקופה זו בערים וביישובים למעלה מ-7,300 בני אדם.

ברחובות נהרגו 107 בני אדם בתאונות דרכים, משנת 1980 ועד לאוגוסט 2021. מאז קום המדינה נהרגו בתאונות דרכים 34,605 בני אדם, מהם 5,172 ילדים ובני נוער בגילאי 0-19. 

ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "תאונה רודפת תאונה ואסון רודף אסון. שנת 2021 היא שנת כישלון של המדינה בצמצום תאונות הדרכים. תמונת המצב עגומה ועצובה. כ-300 משפחות שכולות נוספו השנה למשפחת השכול ולצערי אנחנו עלולים לעבור את רף 350 ההרוגים השנה. זהו מספר בלתי נתפס אשר רחוק מאוד מכל היעדים שנקבעו בתכנית הלאומית. צמצום תאונות הדרכים חייב להיות יעד לאומי ולכן ממשלת השינוי צריכה לשנות גם את סדרי העדיפויות. לממשלה הנוכחית יש הזדמנות להציל את חייהם של עשרות ישראלים בכל שנה ולמנוע צער וכאב ממשפחות רבות. הגדלת התקציבים לבטיחות בדרכים של כולנו תמנע צער וסבל ממשפחות רבות".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן