
שגריר אוסטרליה בישראל, כריס כנן, הגיע לבקר בבית האוסטרלי שבקריית החינוך דה שליט ואמר: "זהו ביקור חשוב ומיוחד עבורי, מרגש ונוגע ללב. הקשר בין אוסטרליה לישראל הוא חזק מאוד עוד מימי תחילת המאה הקודמת כשצבא אוסטרלי סייע בשחרור הארץ מידי הצבא התורכי".
השגריר התרשם מקרוב מ״בית סלוצקין״ שנבנה לפני למעלה מ-100 שנה על ידי אליעזר סלוצקין, יהודי אוסטרלי שעלה לישראל. כנען הוזמן על ידי מנהל קריית החינוך דה שליט, אבי קיש, למפגש עם כיתות מגמת הדיפלומטיה בבית הספר, וכן על מנת לבחון דרכים לגיוס משאבים לשימור הבניין המקורי, שנחשב לאחד הבניינים המפוארים ברחובות עם ייסודה. המפגש התקיים במעמד ראש העיר, רחמים מלול וממלא מקומו, מחזיק תיק החינוך זהר בלום.

הנהלת דה שליט אשר תיכננה את הביקור לפרטי פרטים, הזמינה לביקור גם את נינו של סלוצקין, ונינתו של אחותו של סלוצקין, שניהם חיים בישראל ועימם הנהלת ביה"ס שומרת על קשר. עם הגעתו למקום סקרו בפניו תלמידים מבית הספר את ההיסטוריה של המקום והציגו בפניו את הבניין ותמונות היסטוריות. לאחר מכן הופיעו בפני המכובדים תלמידי מגמת המוזיקה בבית הספר.
ראש העיר, רחמים מלול, בירך את השגריר ואמר לו ״הגעת לבקר באחת מהערים היפות בישראל. קרית החינוך דה שליט היא מהגדולות בעיר ואחת מהוותיקות והטובות ביותר בארץ, שבוגריה הם חוד החנית של הנוער הישראלי בכל התחומים״. בנוסף, סקר מלול את ההיסטוריה של הבניין ואת חשיבות שימורו וההשקעה בו, על מנת לשמור על המורשת בעיר. אגב, כנען לא יצא בידיים ריקות לאחר שראש העיר העניק לו תשורה בשם רחובות: דגם של מנורה בכסף ובכחול.

קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









