מבזקים
צעיר כבן 35 נורה למוות בתוך חנות נוחות בתחנת דלק בנתניה מ.ס אשדוד ירדה לליגה הלאומית לאחר עשור עקב עומס חריג: הציבור התבקש שלא להגיע לפסטיבל "תל אביב EAT" דרמה פוליטית ברחובות: סגנית ראש העיר איטל בציר אלשיך ומגי סלע וגר פורשות מהקואליציה תיכון ממלכתי־דתי חדש יוקם בשכונת אפיקי נחל באופקים מכון התקנים הישראלי נערך להעתיק את פעילותו לאופקים ירושלים יוצאת מהחומות – והופכת לחג לאומי בכל הארץ: מצעדי דגלים מצפון ועד אילת תלמידי "ברויאר בנים" בנחל שורק כבשו את הבמה הארצית: מקום ראשון בתוכנית של חברת החשמל בהשקעה של 8 מיליון: הסופר החדש שמפעיל סלסלות חכמות נפתח ברחובות פרויקט בינלאומי משדרג את מגרשי הכדורסל באופקים מד״א מזהיר ממחסור חמור במנות דם בישראל: "יש חשש לדחיית ניתוחים מצילי חיים" הרצליה בדרך למהפכת ענק: יותר מ-16 אלף דירות ושתי שכונות חדשות ברובע הצפוני למשך 10 חודשים: שינויים בציר הרצל בראשון לציון בעקבות עבודות המטרונית “זה לא בית חם”: דיון סוער בכנסת בעקבות תקיפת ילד בהוסטל בדרום תושבי אשקלון? זה השינוי החדש בהנפקת אישורי התושבות להטבת המס צו סגירה מנהלי לאתר בנייה בעומר בעקבות העסקת שוהים בלתי חוקיים שריפה פרצה ליד סינמה סיטי באר שבע: מכולה נשרפה כליל פיקוד העורף מעדכן: מדיניות ההתגוננות ללא שינוי הותר לפרסום: כתב אישום בדרך נגד מבצע הפיגוע ליד חומש “פעם ביום”: הקריאה של זק״א אחרי המקרה הקשה בפתח תקווה

שיח גלריה בתערוכה חדשה של האמן צבי טולקובסקי ברחובות

 

בגלריה העירונית לאמנות רחובות מוצגת בימים אלה תערוכה "מסעות טולקובסקי בעולם של פנטזיה". ב-7.6 יתקיים שיח גלריה עם האמן ויושק קטלוג לתערוכה. הכניסה חופשית.

במסגרת התערוכה החדשה של האמן צבי טולקובסקי בגלריה העירונית לאמנות ברחובות, יתקיים שיח גלריה ביום שלישי, 7.6 בשעה 19:00. באירוע גם יושק קטלוג לתערוכה, המתמצתת עשייה עשירה ורב-גונית של טולקובסקי הנפרשת על פני עשרות שנים. החיבורים הוויזואליים שיוצר טולקובסקי על גבי ניירות מעשה ידיו, נוצרים לכאורה ביד המקרה. הוא אוסף גזרי ניירות, כותרות עיתונים, צילומים ודימויים אחרים מתוך מגזינים, ספרים וחפצים עזובים, שאותם הוא מלקט ברחובות העיר או בסמוך למצבורי חפצים נטושים. מכל אלה הוא מחבר סיפורי פנטזיה המתייחסים למציאות ההיסטורית והעכשווית.

הציורים שנראים ילדותיים ומשחקיים, מפתים לנסות ולהבין את הסיפורים שמסתתרים בהם. החל מסיפורי ילדותו של טולקובסקי בחיפה המנדטורית וכלה במציאות העולה משידורי הטלוויזיה של ימינו אלה. מציאות ופנטזיה מתחברים על הניירות ומעוררים מחשבה לגבי איך אנו רואים את העולם שאליו אנו מתעוררים בוקר בוקר. המבט של טולקובסקי מלא הומור, גם כאשר הוא מתייחס לאירועים טרגיים. בכך הוא מזכיר שכל אירוע יכול להתפרש בכיוונים שונים – לעיתים משעשעים, לעיתים עצובים, אבל תמיד במבט הומאני מלא חמלה.

צבי טלוקובסקי הוא אמן בכיר ומרצה בכיר בבצלאל, שם לימד לאורך יותר מחמישה עשורים. הוא הציג באינספור תערוכות במוזיאונים בארץ וברחבי העולם. טולקובסקי ידוע בספרי האמן הייחודיים שהוא יוצר ושניים מאלה מוצגים בתערוכה עצמה לצד עשרות ציורים וקולאז'ים על נייר ועל בד.

אוצר: חגי שגב

התערוכה תינעל ב-24.6

הגלריה העירונית לאמנות רחובות

שעות ביקור בתערוכה: ימים א'-ה' 19:00-08:00 ימי שישי 12:00-08:00

בית התרבות ע"ש סמילנסקי, רח' גולדין 2, רחובות 08-9390390

דילוג לתוכן