מבזקים
צפו: יירוט מוצלח מחוץ לשטח העיר אילת; אין נפילות אילתים, האם ראיתם את הנערה הנעדרת מרמלה? ייתכן ונמצאת בעיר נהג נמלט, פגע בניידת וברח לחברון – נעצר כעבור יממה במהלך מעצר מבוקשים בטמון: רכב האיץ לעבר הכוחות, ארבעה נהרגו גני תקווה: שני נהגים נעצרו אחרי עימות אלים ברחוב ההדרים 135 רחפנים אסורים נתפסו בחנות צעצועים בחברון, בעל העסק נעצר מכפר עוריף עד חברון: פשיטות ביהודה ושומרון חשפו נשקים ותחמושת מחפשים אהבה דווקא עכשיו? בגבעת שמואל מזמינים להרצאה מיוחדת על זוגיות בזמן מלחמה דרמה בראשון לציון: תינוקת ננעלה ברכב וחולצה תוך דקות אזרחית זרה עוכבה בדרום הר חברון והועברה לבחינת גירוש עוגה אחת, חיבוק גדול: יבנה התגייסה למען משפחות המילואים מזרח ירושלים: בן 18 נעצר, דגלי חמאס וחומרי הסתה נתפסו חשד להצתה ברמלה: בית כנסת ומתחם מזון עלו באש המשטרה עצרה חתן לפני שבע ברכות: חשד לעבירות מין בירושלים בית שמש מחזקת את ההסברה לחרדים: הנחיות חירום גם בטלפון כשר דימונה: הלימודים לא נפתחו – ואז נשמעו אזעקות באזור תאונה בכביש 411: שני פצועים פונו לבית החולים 5 מתכונים קלים ומהנים להכנה עם הילדים בזמן המלחמה: מטבח של חוסן ויצירה כרמל שאמה הכהן לתושבים, לאחר שיגור הטיל מלבנון: "עם הנצח לא מפחד – זה קטן עלינו" תחזית מזג האוויר: מהפך בטמפרטורות – מגשם מקומי ועד לשרב ואובך

שתי מדליות לשייטים: זהב לתום ראובני וכסף לשרון קנטור

על ההיסטוריה שעשתה, הגולשת הראשונה שזוכה במדליה אולימפית, אמרה שרון קנטור: "יש לזה משמעות ענקית, האישה הראשונה שמביאה מדליה בגלישה, זה מטורף."

לראשונה, גולשת רוח ישראלית זכתה במדליה אולימפית.

קנטור זכתה במדליית הכסף בתום שבוע מדהים שלה בתחרויות גלישת הרוח האולימפיות במארסיי, בדגם IQFOIL.

שרון קנטור היתה אחת המועמדות הבכירות למדליה במשלחת הישראלית עוד לפני היציאה לפריז.

קנטור בת ה-21 היא אלופת העולם הנוכחית בדגם ה-IQFOIL, מנצחת תחרות ההכנה למשחקים האולימפיים במארסיי, וסגנית אלופת אירופה 2023.

"אלה משחקים אולימפיים ראשונים שלי. יש אווירה של התרגשות באוויר, אני כבר רוצה להתחיל, ובעיקר ליהנות בשיוטים", אמרה קנטור לפני היציאה למשחקים, "ה-7 באוקטובר היה היום הכי שחור שחווינו, חשוב לנו הספורטאים לייצג את המדינה בכבוד".

את קנטור מאמן המדליסט האולימפי שחר צוברי, שזכה בארד בבייג`ינג 2008, ויוכל להשלים דאבל, מדליה בתור ספורטאי ומדליה בתור מאמן.

קנטור היא תושבת מושב אביחיל שבעמק חפר וכל חייה היו סביב הים. היא החלה את דרכה בעולם הגלישה בגיל 10, לאחר שהצטרפה לחוג גלישה יחד עם אחיה.

על ההצלחה המסחררת של המשלחת הישראלית, המצליחה בכל הזמנים, אמרה קנטור: "תראו בכמה מדליות זכינו, קודם בג`ודו ועכשיו כאן. זה אדיר".

קנטור לא שכחה להודות למנטורית שלה, לי קורזיץ, שגם ביקרה אותה לפני היציאה לפריז ואיחלה לה בהצלחה.

זמן קצר לאחר מכן, זכה תום ראובני במדלית זהב

בפתיחת ימי השיוט של תום ראובני באולימפיאדת פריז 2024, המטרה של גולש הרוח בדגם ה-IQFOIL הייתה להיכנס לעשירייה הראשונה ולהשיג את הכרטיס ליום המדליות.

אחרי שסיים שני את המוקדמות, התיאבון הגיע ולאחר שהשיג את המקום בגמר הוא סיפק שיוט גמר מדהים שבו הוא הפתיע את יריביו בדרך למדליית הזהב הרביעית בהיסטוריה של מדינת ישראל.

ראובני בן ה-24, תושב ראש העין, נולד לאם אנגלייה ולאב ישראלי והתחיל לגלוש בגיל שמונה במועדון בהרצליה, כאשר מגיל צעיר הוא כבר השקיע את כל כולו בענף השייט ובילדותו גם חי באירלנד עם משפחתו במשך מספר שנים.

על מנת להשקיע את כל כולו בענף, האלוף האולימפי החדש עזב את התיכון בכיתה י"א בה זומן לנבחרת האולימפית, בעקבות זכייתו בדגם ה-RSX שקדם ל-IQFOIL. הוא המשיך את לימודיו במסגרת תיכון אקסטרני.

באליפות העולם 2022 סיים במקום הרביעי, שנה לאחר מכן זכה במדליית ארד בתחרות במסגרת גביע העולם, ובשנה האולימפית הנוכחית סיים במקום השמיני באליפות העולם, מה שבסופו של דבר הביא לו את הניקוד הגבוה ביותר מבין המתחרים הישראלים, וכמובן את הכרטיס לפריז.

בת זוגו של ראובני בימים אלו היא ססקיה סילס, גולשת בריטית בת 27. השניים הכירו זה את זו במחנה אימונים באנגליה לפני למעלה משנתיים וכיום הם חיים יחד ומתאמנים בישראל. שני אחיו של ראובני, עילאי ונתי, התחרו גם הם בשייט.

לאחר שנכנס לעולם הגלישה הכיר תום את גל פרידמן, שהיום משמש כמאמנו.

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – ספורט לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: הוועד האולימפי בישראל | ערוץ 5 בטלגרם

דילוג לתוכן