מבזקים
שחקני הפועל ירושלים הגיעו לשמח ילדים בשערי צדק ראשון לציון: חשוד בהפעלת רשת סמים נעצר במלון באילת מסעדה מוכרת בתל אביב נסגרה ל – 30 יום אחרי איתור שב״ח במקום אילת מצמיחה מודיעין: תלמידי מסלול איראן פגשו בכירי אמ"ן אשדוד חושפת: כך תיראה מהפכת הביטחון ברובע ב’ אשקלון נגד אלימות נוער: תוכנית עירונית חדשה בבתי הספר באר שבע: “מלך הדחייה” מואשם בהעלמת מיליונים מהופעות מיני העוטף של ישראל: פרויקט ההנצחה הלאומי יוצא לדרך שבועות בתל אביב יפו: פיקניקים, חגמים ותיקוני לילה עד הבוקר שלושה ניצחונות לראשון לציון והשפלה בתחרות ניווט בדרום הנגב ככיתת לימוד: פקחי הסביבה למדו איך נלחמים בפסולת נתניה פתחה את הקיץ בענק: עשרות אלפים ב“מסיבה בפארק” ירושלים של אוויר נקי: התוכנית להפחתת זיהום תימשך עד 2031 אחרי הדחייה בגלל המלחמה: מתנדבים שיפצו מועדונית לנוער בסיכון באשדוד גוש עציון פותח את עונת הדובדבנים עם פסטיבל ראשון מסוגו ילדי הגנים במודיעין יוצאים לגלות את הטבע ליד הגן גאווה מקומית: קצין המוקד הלאומי של מד"א מיכאל דור זכה באות מצטיין הנשיא חשד למכירת אלכוהול לקטין מתוך דירה בקריית מלאכי השיר המצמרר של יהלי מנטש מיהוד מונוסון על יער הילדים בפולין נס ציונה חוגגת את חג המים: כניסה חינם לנס גלים

תופעה ארצית | חברת מועצת רמלה: "למרבה הצער נשים נעדרות משמות הרחובות כמעט לחלוטין"

רותם כהן כחלון, חברת מועצת רמלה מבקשת מעל שנה וחצי להיות חברת בוועדת השמות ברמלה אך מאמציה עלו בתוהו. כחלון לא אמרה נואש והחליטה לערוך עבודה מקיפה בכל הנוגע לשמות הרחובות בעיר ואף הכניסה את שמות כל הרחובות והחלה למיין ולסנן. להלן התוצאות.

 

בתוצאות הבחינה כחלון שיש 305 רחובות בעיר רמלה. 163 מתוכם הם רחובות על שמות גברים, וגם כאן ניתן להבחין בפער, 104 ע"ש גברים אשכנזים, 33 מזרחים, 23 תנ"כיים, 3 ערבים. 9 מתוך 305 הרחובות, הם על שמות נשים (דליה רביקוביץ, יונה וולך, נעמי שמר, חנה סנש, 2 מזרחיות- עפרה חזה ושושנה דמארי, ו-3 דמויות תנ"כיות- דבורה הנביאה, מרים הנביאה ורות). (כל שאר הרחובות- על שמות- מלחמות, מבצעים צבאיים, עצים, פרחים וכו').

לטענת כחלון, נשים אמנם הן מחצית האוכלוסייה, אך למרבה הצער נעדרות משמות הרחובות כמעט לחלוטין. התופעה לא ייחודית לרמלה, היא תופעה ארצית- בתל אביב ישנם 61 שמות של נשים לעומת 878 גברים. בירושלים – 72 שמות לעומת 1035 גברים.

מבחינת כחלון, היא טוענת שעניין זה קריטי על מנת להצמיח דור חדש של מנהיגות בעיר, של נשים שיהיו מעורבות בפוליטיקה המקומית, הארצית, עסקית ועוד. ואלו ששברו את תקרת הזכוכית, שהיא עבה עוד יותר עבור נשים (ועוד יותר עבור נשים מזרחיות, אתיופיות וערביות)- "מגיע להן שיזכרו אותן, הן עבדו קשה מאוד כדי להצליח והן מהוות השראה לאחרות" לדבריה.

כחלון הציעה מספר שמות של רחובות רלוונטים (לרחובות חדשים או כיכרות, מוסדות, בתי ספר, גני ילדים, או אפילו החלפת שמות גנריים כמו "הפרחים"): הצדיקה בושיאייף, ללה סוליקה, מלכת שבא, אהובה עוזרי, זוהרה אלפסייה, רונית אלקבץ, ויקי שירן, ברכה סרי, הרבנית ברכה קפאח. לדבריה: "כל אחת ואחת מהנשים הללו מעוררת השראה, וחלוצה בתחומה, ויש עוד רבות אחרות".

דילוג לתוכן