מבזקים
בזמן האזעקה: ילד בן 6 מראשון לציון נדרס בדרכו למרחב המוגן אשדוד תחת אש: הערכת מצב מיוחדת בראשות ד"ר יחיאל לסרי והשרה סילמן הסתה חמורה נגד שוטרים ברשת: תושב אשדוד נעצר באילת ונשלח לאשפוז כפוי חוסן על המגרש: ליגות "מאמאנט" חוזרות לפעילות בצל המצב הביטחוני מטח כבד לעבר המרכז: שברי יירוט נפלו בראש העין, נזק נגרם לבית פרטי "כשיש בעיה בשטח, התושבים לא פונים לשר – הם פונים אליי": ליאת שוחט בראיון חג רחובות בזמן מלחמה: 23 אלף שיחות ותמיכה לאלפי תלמידים רמת גן: מחסן סמים בבניין מגורים נסגר בצו ל-30 יום בזמן מלחמה: ליטא לומדת מיוספטל איך מתפקד “אי רפואי בודד” דרום לבנון: חטיבה 8 חיסלה עשרות מחבלים והשמידה תשתיות רהט: 4 בתי עסק נסגרו מחשש שיפגעו בסכסוך הפלילי פסח בכותל במתכונת חריגה: הציבור לא יורשה להגיע ברכת הכהנים בירושלים תתקיים ללא קהל ובשידור חי נס ציונה: פסח עירוני עם ברד בשכונות ומתחם ענק מתחת לקרקע השחתת אנדרטה בירושלים ללוחם שסיכל פיגוע: חשוד נעצר תרגיל של פיקוד העורף באילת: תנועה ערה של כוחות ביטחון ברחבי העיר קריית גת עושה היסטוריה: מכבי עלתה לליגה הלאומית באר שבע: מהפגיעה בבית ועד החזרה הביתה – כך נראה הליווי 11 זירות במרכז מהמטח האחרון: ילדה נפצעה קשה, פגיעה משמעותית בבני ברק לוחמי האש חילצו עורב שנתקע על עץ דקל בלגונה באילת

תושבי יבנה, הכירו את בוטיק השקית

חדשות 08 יבנה | יש לכם פריטים שאתם רוצים למסור או שאתם צריכים פריטים מסוימים? הכירו את בוטיק השקית!

רכישת מוצרים יד שניה – מבגדים ועד ריהוט לבית כבר מזמן אינו דבר שמאפיין יחידים אלא כבר תרבות צריכה חדשה שמתגבשת בתוכנו. עם העלייה במודעות על שמירה על איכות הסביבה והנזקים של השופינג האינסופי שלנו כצרכנים – רבים החלו לרכוש את המוצרים שלהם בבוטיקים יד שנייה שממלאים את ערי העולם, ואף לקחת מאחרים ולהעביר הלאה.

רבות העמותות והאנשים הפרטיים שתורמים מזמנם, אוספים וממיינים תרומות ומעבירים אותם למי שצריך ומבקש, וביניהם 'בוטיק השקית' ביבנה. היוזמה המקומית מסייעת לאנשים להיפטר מדברים שהם לא צריכים או רוצים ואינם יודעים למי להעביר או לא מוצאים את הזמן, ומהצד השני מאפשרת למשפחות לקבל מוצרים באיכות טובה כמעט חדשים לגמרי מבלי להרגיש שזו תרומה.

מהפכה בתרבות הצריכה:

תרבות הצריכה החדשה קוראת לנו הקניינים לברור היטב מה אנחנו צריכים לפני שאנחנו יוצאים לקניות, ולראות מה אפשר לקבל מאחרים- ובאותה נשימה- להעביר הלאה את מה שלא נמצא בשימוש אצלינו. אם בעבר בגדים ומוצרים יד שניה או שלישית נחשבו לפחות טובים ונמסרו כתרומות בלבד, הרי שהיום נדמה שמתרחשת מהפכה של ממה- אנשים לא ממהרים לרכוש פריטים חדשים, מצמצמים את רשימת הקניות שלהם להכרחי בלבד, ונוטים לקחת פריטים מאנשים שהם אינם מכירים במקום לקנות אותם יד ראשונה.

בשוק הבגדים ניתן לראות זאת בצורה מאוד ברורה -חנויות יד שניה מעוצבות, בוטיקים מוכרים שהכניסו מחלקה של יד שניה, חנויות של ויצו שמוכרות בגדים משומשים במצב טוב ומעבירות את הכסף לתרומה ואפילו ענקית האופנה 'זארה' החליטה להיכנס לשוק של בגדי יד שנייה.

לא רק המודעות לנזק הסביבתי של תעשיית האופנה הביא למצב החדש, כי אם תקופת הקורונה שהשאירה משפחות רבות שעד אז היו מבוססות היטב ללא הכנסה קבועה לאורך זמן וללא חסכונות, יוקר המחיה שמשפיעה על כלל האוכלוסייה ואפילו טרנד הוינטג'. כל אלה ביחד הביאו למצב בו לא רק משפחות שרשומות ברווחות או חיות מהיד לפה מבקשות ביגוד, מצרכים וריהוט אלא גם משפחות הנחשבות מעמד בינוני או כאלה שלא עומדות בקריטריונים של משפחה נזקקת (וטוב שכך) עושות את החישוב בינן לבין עצמן ומעדיפות לקבל מוצרים ופריטים מאשר לרכוש אותם.

בוטיק השקית- איך זה התחיל?

היוזמה התחילה עם הסגר הראשון כשהרבה מאוד משפחות מצאו את עצמן ללא אפשרות לקנות ספרים וצעצועים לילדים ואפילו מספיק אוכל לחג- ומשם התפתחה רשימה של משפחות ויחידים- עם מידות וצרכים דבר המאפשר לארגן להם חבילות מסודרות ומאורגנות שאינן תרומה.

איך זה עובד?

מהצד הנותן – אפשר ליצור קשר ולעדכן מה אתם מוסרים ונעשית הצלבה עם הבקשות שאצלנו בכדי להעביר ישירות למי שצריך. מה שלא נמסר עובר מיון וכביסה ומסודר במחסן לפי נושאים ומידות. ניתן למסור רק פריטים באיכות טובה ואפשר לתאם איסוף/מסירה

מהצד המקבל – ניתן לבקש פריטי לבוש, משחקים, ספרים, בגדי בית ספר ואפילו ריהוט- מה שיש מועבר בהתאם ובמידת האפשר נאסף. אפשר לבוא לקחת או לבקש איסוף.

מה קורה עם מה שלא נמסר?

הפריטים שנשארים במחסן לאורך זמן מועברים לספסל נתינה, לעמותות ספציפיות שיש איתן שיתוף פעולה ולמחלקת הרווחה בעיר כך שלא נשאר בסופו של דבר פריט ללא דורש.

אם יש לכם פריטים שאתם רוצים למסור או שאתם צריכים פריטים מסוימים, אתם יותר ממוזמנים ליצור קשר.

ליצירת קשר (טלפון/ווטסאפ) 0528848286 חן

צילום: PEXELS.COM

דילוג לתוכן