מבזקים
מי מתחזה לאירמה צור מאשדוד? פרופיל מזויף פונה לחבריה ולבני משפחתה צפר להם בכביש – ונרדף עד החניה: כתב אישום חמור נגד צעיר מאשדוד וקטין ראש עיריית נס ציונה ומנכ"ל העירייה מגיבים להגעת להב 433: "אנחנו משתפים פעולה באופן מלא" מה מסתתר מתחת לבאסטות? סיורי שישי חדשים יוצאים לדרך בשוק העירוני בבאר שבע קלאופטרה, דולסינאה וג׳אז נשי: פסטיבל ״מכשפות?״ חוזר לירושלים 27 מטילי נחושת, אקדחים וחלקי M16: שורת תפיסות נשק ברהט חשד לפגע וברח בירושלים: בת 70 נהרגה – נהג המשאית נעצר לאחר שנמלט מהזירה שינויים בתנועת הרכבות באזור אשקלון, אשדוד, יבנה וראשון לציון עסק לשטיפת רכבים בנגב נסגר ל־30 יום לאחר שנתפסו בו שני שוהים בלתי חוקיים ראשוני: תלונה בלהב 433 הוגשה נגד בכיר בעיריית נס ציונה אשקלון תתייחד עם נרצחי 7 באוקטובר ונופלי המלחמה: הטקס העירוני יתקיים מחר טרגדיה בירושלים: הולכת רגל כבת 70 נהרגה ברחוב רשב״א כך יציינו השבוע בבתי הספר ובגנים את 7 באוקטובר: טקסים, שיח רגשי וסיפורי גבורה שיבושי תנועה בכביש 461 והסביבה: עבודות הרכבת הקלה יימשכו לאורך כל השבוע באור יהודה, יהוד מונוסון וסביון שבועיים לפני 7 באוקטובר היא חיבקה את ליאור בפעם האחרונה: "לא ידענו שזו תהיה פרידה" יותר מ – 1,000 מנהיגים מ – 117 מדינות יגיעו לירושלים לציון שלוש שנים ל – 7 באוקטובר תשעה נעצרו בעקבות אירוע ירי באשקלון – המשטרה תבקש להאריך את מעצרם הציל שתי נשים בנובה: בן שדה ממיתר סיפר לתלמידי באר שבע על הרגעים תחת אש מחר בקריית גת: טקס הזיכרון העירוני לחללי מלחמת חרבות ברזל חשד לעבירות מין בבת 14 בחולון: בן 20 נעצר ומעצרו הוארך

תלמידי אופקים מציירים ומתעצמים

פרויקטים חדשניים בתחום האמנות והציור הועברו לתלמידות ותלמידי כיתות ה'- ו' בקייטנות הקיץ באופקים על ידי האמן אדיר לייבה; הפרויקטים תרמו לתלמידות ולתלמידים רבות בחיזוק החוסן האישי

עיריית אופקים באמצעות מינהל החינוך ובשיתוף אומן הקריקטורה, אדיר לייבה הפעילו במהלך השבועות האחרונים שני פרויקטים מעולם הציור לתלמידות ותלמידי כיתות ה'-ו'. פרויקט ״בין אדם למקום אשר מטרתו לתרום להעצמה קהילתית בציורי קיר וגרפיטי ופרויקט ’אני תמיד נשאר אני״ במהלכו למדו הילדים לצייר קריקטורות ככלי להעברת מסר.

במהלך פרויקט הקריקטורה למדו הילדים כיצד להשתמש בקריקטורה כאמצעי להעברת מסרים חברתיים, אישיים, מחאתיים ופוליטיים. המשתתפים בסדנה למדו טכניקות ציור שונות, כולל סוגי קווים להבעות פנים, צורה, צבע, קומפוזיציה, ומעבר מדו-ממד לתלת-ממד.

הסדנה שמה דגש על דיאלוג עמוק בין התלמידים, למידת עמיתים ושיתוף פעולה. הילדים עבדו בקבוצות, פיתחו דמויות קריקטוריסטיות עם מסרים אישיים, ובחנו את סולם הערכים שלהם תוך גיבוש זהות אישית ותרבותית. הסדנה אפשרה לתלמידים לבטא את החוזקות האישיות והתכונות החיוביות שלהם דרך הקריקטורה, מה שהוביל להעצמה אישית וחיזוק החוסן האישי.

בסיום הפרויקט, התלמידים הציגו את יצירותיהם בתערוכה מרשימה שהתקיימה במרחב בית הספר. בתערוכה הוצגו תוצרים אמנותיים המעבירים מסרים חברתיים ותרבותיים חשובים.

בפרויקט 'בין אדם למקום' החניכים למדו על ההיסטוריה של אומנות הגרפיטי והבחינו בין גרפיטי, ציורי קיר, ווונדליזם. הם למדו כיצד אמנות יכולה לשמש ככלי חשוב לחיבור לקהילה ולסביבה. בנוסף,

חניכים למדו על שימוש בחומרים וטכניקות ציור שונות, התנסו בהבעה יצירתית של רעיונותיהם ולמדו כיצד להעביר מסרים בצורה ויזואלית מרשימה. כל אלה תרמו לתחושת המסוגלות, הביטחון העצמי והפרודוקטיביות של החניכים.

פרויקט זה הועבר לתלמידים גם כן על ידי אדיר לייבה והמדריכות רוני פריד ואריאל אדרי ולאחר שבוע של יצירה ושימוש באומנות פלסטית במטרה להעביר מסר ולהתבטא במרחב הציבורי הילדים יצרו ציור קיר בהשראה של רעיון שבחרו כתרומה לבית ספר ״עתיד״ באופקים. הציור מסמל צמיחה, דרך חדשה ועתיד אופטימי באמצעות עבודה משותפת.

האמן והמדריך, אדיר לייבה:

"היה מרגש לראות את הילדים מפתחים את כישרונותיהם ומבטאים את עצמם דרך הקריקטורה. הם הפגינו יצירתיות מדהימה ויכולת לבטא מסרים חשובים בדרך ייחודית. אני גאה מאוד בתלמידים ובתוצאות המרשימות שהשיגו. יחד, יצרנו משהו מיוחד שמחבר בין אנשים ומביא לשינוי חיובי בסביבה שלנו ויותר מהכל אני שמח שיש את אולגה שיצרה את החיבור הזה ובלעדיה כל זה לא היה קורה! ובנימה אישית, אולגה היא אישה מעוררת השראה והעיר אופקים זכתה באשת חינוך, אמנית מוכשרת שיוצרת פרויקטים שגורמים לעיר אופקים להיות ססגונית יותר, ובעיקר קהילתית ומשפחתית יותר".

 

◼️ לחדשות אופקים לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אופקים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן