מבזקים
המשטרה מזהירה לקראת שבת: חשש לשיטפונות – אלה האזורים שבהם מומלץ להימנע מטיולים רחובות: גבר כבן 60 נחנק במהלך האוכל – מצבו קשה דירה בנתניה נחשפה: זה מה שלטענת המשטרה פעל בתוכה אזהרה חריגה של משרד הבריאות: אל תשתו את המים האלה טרגדיה בפתח תקווה: בן 54 אותר בביתו ללא רוח חיים מספר ימים לאחר מותו מושיק עפיה במופע חינם בקריית מלאכי: הכניסה רק בהרשמה מראש בנק ירושלים בהודעה חריגה ללקוחות: "אין כל חשש למעילה בכספי הלקוחות" נמכרו בלי אזהרה על חלב וסויה: הריקול לנשיקות המרנג חמישה לילות של חסימות ברחובות: אלה הרחובות שייסגרו בגלל עבודות הקו הכחול בת 17 נפצעה קשה בתאונת קורקינט בתל אביב פצוע ירי הגיע לברזילי וסירב לספר מה קרה: החקירה הובילה לדירת מסתור בקריית גת 65 שקל בחודש: נפתחה ההרשמה לצהרונים בקריית מלאכי הוסר מכפר שמריהו – ועכשיו רמלה רוצה את דגל ישראל הענק מעל לשכת ראש העיר לא מוותרים על התואר בגלל הכסף: יותר מ – 100 צעירים הגיעו ליריד בקריית מלאכי עומס, רעש או אפליה? המאבק החדש סביב הפארק בגבעת שמואל מטען הוצמד לרכב והתפוצץ באשדוד: שלושה נאשמים בניסיון רצח הניידת שעצרה הבוקר בגן בחולון – והגשימה לילדים משאלה 667 דירות חדשות לסטודנטים ולסגל יוקמו בירושלים – בתוך קמפוס גבעת רם ארבעה מזנוני בתי ספר באילת מחפשים מפעילים חדשים: ומה יוכלו התלמידים לקנות? חשש לזיוף מוצר מזון: החברה מזהירה – "אל תצרכו את הקובה"

תם שלב האזהרות באילת: שלושה משיטים נתפסו בחשד לשיט בשכרות – ועכשיו זה כבר פלילי

האכיפה החדשה במפרץ אילת עולה שלב: שלושה משיטי כלי שיט עוכבו בתוך שבוע בחשד להשטה תחת השפעת אלכוהול, אחד מהם עם 483 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף ואחר עם 403 מק"ג | רישיונותיהם נפסלו ל־30 יום והתיקים צפויים לעבור לתביעות משרד התחבורה לצורך בחינת הגשת כתבי אישום | החוק מאפשר עד שלוש שנות מאסר

שלב ההסברה הסתיים והאכיפה במים מתחילה: שלושה משיטי כלי שיט בשנות ה־30 לחייהם עוכבו במהלך השבוע האחרון לחקירה במפרץ אילת בחשד שהשיטו כלי שיט תחת השפעת אלכוהול. בתום החקירה נפסלו רישיונות המשיט של השלושה למשך 30 ימים, ובמשטרה אומרים כי תיקי החקירה יועברו בימים הקרובים לתביעות משרד התחבורה במטרה להגיש נגדם כתבי אישום.

הפעילות מגיעה לאחר מספר שבועות שבהם פעל מערך השיטור הימי ברחבי הארץ בעיקר במישור המניעה וההסברה, במסגרת יישום האיסור על השטת כלי שיט תחת השפעת אלכוהול או סמים. כעת עוברים במשטרה לשלב של אכיפה מוגברת, ואילת היא בין המקומות שבהם הדבר כבר בא לידי ביטוי בשטח.

במהלך פעילות יזומה של יחידת השיטור הימי במפרץ עוכב תושב שפרעם, שעל פי המשטרה סירב לבצע בדיקת אלכוהול. החוק קובע כי משיט המסרב לתת דגימה כנדרש עשוי להיחשב כמי שעבר את עבירת ההשטה בשכרות.

במקרה נוסף עוכב תושב נצרת בן 30. בבדיקת ינשוף שנערכה לו נמצא, לדברי המשטרה, ריכוז של 483 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף. משיט שלישי, תושב נתניה בן 30, נבדק אף הוא ובגופו נמצא על פי החשד ריכוז של 403 מק"ג אלכוהול בליטר אוויר נשוף.

המשמעות של האכיפה החדשה אינה מסתכמת בפסילת רישיון המשיט. הכנסת אישרה כבר ביולי 2024 תיקון לפקודת הנמלים, שנכנס לתוקף ב־1 באפריל 2025 וקבע איסור מפורש על השטת כלי שיט תחת השפעת אלכוהול או סמים מסוכנים. העבירה עשויה להביא לעונש של עד שלוש שנות מאסר או קנס, ואף לשני העונשים יחד. החוק גם העניק לשוטרים סמכויות לבצע בדיקות וליטול דגימות לצורך איתור אלכוהול או סמים ולהביא לפסילת תעודות משיט.

במשטרה מדגישים כי המעבר מהסברה לאכיפה נועד להתמודד עם הסיכון שיוצר משיט הנמצא תחת השפעת אלכוהול או סמים, לא רק לעצמו ולנוסעים בכלי השיט אלא גם למתרחצים ולמשתמשים האחרים במרחב הימי.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

דילוג לתוכן