מבזקים
תל אביב חוזרת להתכנס: “שרים בכיכר” נפתח לציבור הרחב אחרי הזיהוי: הנער שנעדר בחוף צאנז מובא הערב למנוחות בירושלים שיבא: כך ייראה העתיד התחבורתי של “עיר הבריאות” נערכים לעצמאות: שינויים נרחבים בהסדרי התנועה בקריית גת ירושלים מצדיעה למיילי: גשר המיתרים נצבע בדגלי ישראל וארגנטינה חשש ממשי לשלומה של נערה בת 12 ממזכרת בתיה מהצפון עד הדרום: פוד טראק מיוחד מגיע לצוותי מד״א כ״ץ חוזר לשא – נור – ומכריז על שינוי אסטרטגי סוף טראגי לחיפושים: אותרה גופתו של הנער שנעדר בים בת-ים מתכוננת ליום העצמאות: אלו המוקדים היחידים בעיר למנגל שינויים בלוח הזמנים: כך תיראה תנועת הרכבות ביום הזיכרון וביום העצמאות ברחבי הארץ רמת-גן חוגגת עצמאות: עשרות מוקדי פעילות לכל המשפחה ברחבי העיר ראש העין שוברת שגרה: חגיגות העצמאות יתקיימו פעמיים – מהשכונות ועד מופעי ענק בעיר רמלה תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת טקסים מרגשים נס ציונה: נבחרו יקירי העיר לשנת 2026 – שלושה תושבים על עשייה קהילתית רבת שנים שדרות: שורת אירועי זיכרון ועצמאות – חסימות כבישים ושינויים בהסדרי התנועה גאווה לקריית מלאכי: להקת “תזוזה” תופיע בטקס הדלקת המשואות הממלכתי הפרקליטות עתרה נגד שחרור מוקדם: עיכוב שחרור הסייעת מ“משפחתון טולי” ברמלה אור יהודה: השנה לא יתקיימו אירועי הבמות ביום העצמאות – ראש העיר מסבירה את ההחלטה משאית עלתה באש סמוך לנווה אילן – עומסי תנועה כבדים בדרך לירושלים

תנופת פיתוח בעיר לוד: זינוק של 16.5% בכמות הדירות בעשור, גידול באוכלוסיה והגירה חיובית

עוד עולה כי כמות האוכלוסיה בלוד נכון לסוף שנת 2022 עומדת על כ-85.5 אלף איש, עלייה של 3.3% לעומת השנה הקודמת. לעיר קיימת הגירה חיובית של 1,097 איש בשנת 2022 – לאחר ש-3,961 איש נכנסו אליה ו-2,859 איש יצאו. 

העיר לוד ממשיכה להתפתח, דבר שבא לידי ביטוי בתוספת יחידות דיור בעיר, גידול בכמות האוכלוסיה והגירה חיובית. לפי קובץ הרשויות המקומיות העדכני שפירסמה הלמ"ס לאחרונה, עולה כי כמות הדירות בלוד (נכון ליולי 2023) עומדת על כ-25.5 אלף, תוספת של 3,603 דירות בעשור האחרון (מאז 2013), אז כמות הדירות בעיר עמדה על 21,895, ובאחוזים מדובר בגידול של 16.5% בכמות הדירות.

קובץ הרשויות המקומיות כולל גם התפלגות של המגורים בלוד לפי דירות בבעלות או בשכירות, ועולה כי 25.7% מהדירות (6,553) בעיר הן להשכרה והיתר (18,945) הן דירות בבעלות. 

עוד עולה כי כמות האוכלוסיה בלוד נכון לסוף שנת 2022 עומדת על כ-85.5 אלף איש, עלייה של 3.3% לעומת השנה הקודמת. לעיר קיימת הגירה חיובית של 1,097 איש בשנת 2022 – לאחר ש-3,961 איש נכנסו אליה ו-2,859 איש יצאו. 

כ-55% משטח העיר לוד בנוי (נכון לשנת 2021), כש-36% מהשטחים הינם למגורים ו-31% הינם שטחים חקלאיים. צפיפות האוכלוסיה בעיר בשטחי המגורים הינה 15.5 אלף נפש לקמ"ר.

לדברי רונית כהן סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת צמח המרמן הבונה פרויקט של 360 דירות בלוד, "כפי שניתן לראות בנתונים, העיר לוד עוברת תנופת בנייה ופיתוח משמעותית בשנים האחרונות. נבנות בה אלפי יחידות דיור חדשות, משודרגות תשתיות, נבנים מוקדי תעסוקה ומתבצע גם חיבור תחבורתי בין חלקי העיר ולמטרופולינים הסמוכים. בעיר מיושם הסכם גג מ-2017, בהיקף של כ-8.5 מיליארד שקל, שבמסגרתו יתווספו לעיר כ-17 אלף דירות חדשות ו-1.3 מיליון מ"ר בשטחי תעסוקה ומסחר, וכמות האוכלוסיה צפויה להכפיל עצמה עד שנת 2040. אנו מאמינים בעיר לוד וצופים כי היא תמשיך להתפתח גם בשנים הבאות".

חברת צמח המרמן בונה את פרויקט מצפה רנה במרכז העיר לוד, מתחם קהילתי חדש בלב העיר, לצד גני ילדים ובית ספר, בית כנסת קהילתי, גינה ציבורית, מסלולי הליכה ואופניים והרבה שטחים ירוקים. הפרויקט כולל 360 יחידות דיור ב-8 בניינים בני 9 קומות ומגדל מגורים בן 22 קומות, לצד שטחי מסחר בקומות הקרקע, מועדון דיירים פרטי בכל בניין, גינות וריאות ירוקות בין הבניינים. צמח המרמן היא גם יזמית הפרויקט וגם המבצעת. תמהיל הדירות בפרויקט כולל דירות 3-6 חדרים, דירות גן ופנטהאוזים עם מרפסות סוכה.

 

◼️ לקבוצת חדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן