מבזקים
פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל קריית גת: מלגות לכ־300 סטודנטים במעמד ראש העיר נבחרת הכדורסל של קבוצת יבנה זכתה בגביע לאחר גמר מותח מול ברוכין רחובות משיקה קיץ טכנולוגי: האקתון AI, יזמות ומכינה במתמטיקה ואנגלית ב־160 שקל בלבד מהפכת תחבורה באשקלון יוצאת לדרך: נר"ת ראשון מסוגו בתוך עיר יוקם בשדרות בן גוריון בשורה לפצועי צה"ל באילת: ארגון נכי צה"ל חנך שלוחת "בית הלוחם" ראשונה מסוגה בעיר זעם בכבישי אילת הסתיים בכתב אישום: איים על נהג מול ילדיו ובהמשך דקר עם מספריים הפרקליטות דורשת להחמיר את עונשו של השוטר שהורשע באונס קטינה אזוקה בניידת "הכדור פספס אותי בסנטימטרים": רבש"ץ סלעית שניהל קרב מול המחבל קיבל צל"ש מיוסי דגן קצין צה"ל נפצע קשה בפיצוץ מטען בג'נין צפו בתמונות: בוגרי מחזור מ' של אורט תעופה וחלל חגגו את סיום לימודיהם

תערוכה חדשה בירושלים: חדר 710 – מנקודת מבטם של בני הגיל השלישי העקורים מאז 7.10

״חדר 710: רחוקים מהבית קרובים ללב" – תערוכה חדשה שיזמה עמותת "שפר" מציגה את נקודת מבטם של בני הגיל השלישי, עקורים מביתם מה-7.10.

התערוכה "חדר 710: רחוקים מהבית קרובים אל הלב", מציגה את חווית חייהם של אזרחים וותיקים, שפונו מבתיהם בצפון ובדרום: קרית שמונה, שלומי, נתיב העשרה וזיקים, ושוהים במלונות בירושלים, בעקבות השבעה באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל.

 

במשך כל חודשי המלחמה, עמותת "שפר", בתמיכת משרד הרווחה מינהל אזרחים וותיקים ועירית ירושלים, מלווים את התושבים שפונו למלונות באזור ירושלים.

רכזות עמותת שפר, יחד עם הוותיקים, המתנדבים ושותפים נוספים, פועלים להפגת בדידות ושמירה על מרקם חיים קהילתי ושוקק במגוון של פעילויות, טיולים והזדמנויות לצמיחה אישית וקבוצתית.

 

איילה וול, מנכ״לית עמותת שפר:

״יצאנו אל אורחי המלונות הוותיקים, ביקרנו בחדריהם, ואספנו במילה ובמבט את רגעי החיים: חדרים שהפכו לעולם ומלואו, אוספי זיכרונות מהשבת הנוראה והתבוננות על הכוחות המתגלים בכל אחד ואחת מהם לנוכח המציאות החדשה. בצילומים ניסינו ללקט רגעים וחפצים אישיים הקושרים אותם לביתם, מזוודות האוצרות עבר עשיר וחלונות הפתוחים לחלומות ותקוות לעתיד.

הוקרת תודה מיוחדת נתונה לכל משתתפי התערוכה, אשר פתחו בפנינו את דלתות חדריהם וליבם. בזכותם יכולנו להבין ולחוש, ולו לרגעים אחדים, את משמעות החיים בחדר מלון הנדמה לבית; ולהתפעל כיצד הם מצליחים להיטיב עם עצמם וסביבתם, גם בתוך המציאות המאתגרת שנכפתה עליהם ולהדליק בכל בוקר את אורו של יום חדש״.

 

התערוכה מציגה במבואת תיאטרון שרובר, ירושלים.

פתיחה: 1.08.2024, נעילה: 31.08.2024    

צילומים : רפאל שחרי, אוצרת: עינת גלנטי עריף, תחקיר וכתיבה: הילית קראוזה ישראל

 

כיום חיים בישראל אלפי אזרחים ותיקים בודדים שנמצאים לבד בביתם כל יום, כל היום. מה-7.10 אלפים מהם פונו מביתם, מהקהילה ומדפוסי היום יום אליהם התרגלו במשך שנים במבצר שלהם, הבית המגן והבטוח.

1500 אזרחים וותיקים פונו למלונות בירושלים. מתוכם כיום נשארו במלונות בירושלים 500 אזרחים וותיקים.

הקושי בגיל כזה להיתלש מהבית ומהזכרונות וההרגלים המוכרים, מאד מורכב ומכביד על אנשים בגילאי 70 ומעלה ואין לדעת מתי יוכלו לשוב לסביבה המוכרת והאהובה שלהם.

חזון עמותת שפר: צמצום והפגת בדידות בקרב אזרחים ותיקים בישראל באמצעות יצירת שיתופי פעולה בין מתנדבים, ארגונים, חברות, רשויות וגופים ממשלתיים. עמותת שפר שואפת לפעול ולחזק את שלושת מימדי הקהילתיות על מנת להפחית את הבדידות בקרב מבוגרים בישראל ולקדם בריאות ברמת הפרט והקהילה.

 

◼️ לקבוצת חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפלחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – תיירות לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – תרבות, בילוי ופנאי לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: רפאל שחרי

דילוג לתוכן