מבזקים
נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26

תערוכה ראשונה בארץ של האמנית הבינלאומית מרחובות- בבית יד לבנים: "והילד הזה הוא אני" של סבטה דורושובה

החברה העירונית רחובות גאה להשיק בבית יד לבנים את התערוכה "והילד הזה הוא אני" של האמנית הבינלאומית והיוצרת סבטה דורושובה, ילידת ברית המועצות לשעבר ותושבת רחובות בהווה. זוהי התערוכה הראשונה של דורושובה בארץ ולרגל ההשקה יתקיים ערב פתיחה חגיגי ביום חמישי, 14.11.19 בשעה 18:00 בבית יד-לבנים, הקהל הרחב מוזמן.

סבטה מציירת מביתה בעיר רחובות את נוף ילדותה באודסה. בהינף קולמוס היא מקפיאה בזמן סיטואציות, חלומות, פחדים ושאיפות, מציירת את זיכרונותיה בגובה העיניים ובערגה לילדות שהייתה ואינה עוד ושוזרת בהם סיפורי מיתולוגיה ואגדות עמים. 

במבט אוהב, מרוכך ומלא הומור היא מציירת זיכרונות מחי ילדותה וחיי ילדיה שלה; מפלצת המתחבאת מתחת למיטה, חרק כשבעוד רגע קט יעוף לתוך פיו הפעור של ילד, הילדה המאזינה לרחשי הים, הילד וכלבו. התבוננות ראשונה בתערוכה מעלה חיוך על פני הצופים, אולם במבט מעמיק בפרטי האיורים, ניתן לגלות רובד נוסף עמוק יותר. 

 סבטה דורושובה  נולדה בברית המועצות לשעבר, הוריה עלו לעיר רחובות בשנות ה-90. אולם היא נשארה מספר שנים נוספות בברית המועצות על מנת לסיים את לימודיה. היא עלתה לארץ בגיל 30 נשואה ואם לשלושה בנים.  מאז שהיא זוכרת עצמה, הציור היא מרכז חייה. כבר כילדה בת ארבע בבית הוריה היא לא חדלה מלצייר. היא התקבלה לאקדמיות לאמנות הטובות בעולם בפירנצה, קייב ובצלאל ירושלים. סבטה בעלת תואר מתקדם בספרות אנגלית, עסקה שנים רבות בתחום הפרסום, היא מאיירת ספרים רבי מכר בעולם המתורגמים לאנגלית, רוסית, סינית, רומנית, יפנית ועוד, היא מאיירת לסרטים הוליוודיים, פרסומות וזכתה בפרסים בינלאומיים באיור. 

את התערוכה אוצרת רוני אנקורי.  נעילת התערוכה: 30.1.20.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן