מבזקים
לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון

אזהרה דחופה: חשש מכלבת באזור חוף דוגה – 10 בני אדם נחשפו וקיבלו טיפול מונע

אירוע חריג: משרד הבריאות ורשות הטבע והגנים יצאו הערב באזהרה משותפת ודחופה לציבור, בעקבות אירוע שהתרחש לפני מספר שעות של חשיפה לבעל חיים החשוד כנגוע במחלת הכלבת באזור חוף דוגה שבכנרת. עשרה בני אדם שבאו במגע עם בעל החיים אותרו וקיבלו טיפול רפואי מונע, אולם חיית הבר החשודה טרם נתפסה ונמצאת עדיין בשטח.

הודעה דחופה למטיילים ולשוהים באזור חוף דוגה והסביבה: משרד הבריאות ורשות הטבע והגנים (רט"ג) קוראים לציבור הרחב לגלות ערנות מרבית ולהימנע מכל מגע עם חיות בר. אתמול נמסר כי התרחש באזור אירוע חשיפה לבעל חיים אשר על פי החשד נגוע במחלת הכלבת הקטלנית.

בעל החיים החשוד טרם נתפס, והאירוע נמצא כעת בבדיקה מעמיקה של הגורמים המוסמכים. כצעד של הגנה עצמית ואמצעי זהירות מקובל, עשרה בני אדם שזוהו כמי שנחשפו לחיה אותרו במהירות וקיבלו טיפול רפואי מונע נגד כלבת בהתאם להנחיות המקצועיות המחמירות.

במשרד הבריאות מבהירים כי מחלת הכלבת היא מחלה חשוכת מרפא, מסוכנת וקטלנית, ולכן מהירות התגובה היא קריטית:

  • הנחיה דחופה לציבור: כל אדם שנחשף, ננשך, נשרט או בא במגע עם חיית בר באזור חוף דוגה והסביבה, מתבקש לפנות באופן מיידי ולדווח על כך ללשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריו.

  • פנייה בשעות הערב והלילה: מאחר שמדובר בשעות הערב ובסוף השבוע, יש לפנות ללא שום עיכוב למרכזים לרפואה דחופה וחדרי המיון בבתי החולים הקרובים.

  • עזרה ראשונה בשטח: במקרה של נשיכה, שריטה או מגע עם בעל חיים לא מוכר, יש לשטוף את האזור הפגוע מיד ובאופן יסודי במים זורמים ובסבון, ולפנות ללא דיחוי לקבלת טיפול רפואי.

  • בעלי חיות מחמד: בעלי כלבים וחתולים נדרשים לוודא מיידית כי בעלי החיים שלהם מחוסנים נגד כלבת כחוק.

על מנת למנוע את התקרבות חיות הבר לאזורי בני האדם ולשמור על ביטחון הנופשים, ברשות הטבע והגנים מבקשים מהציבור להקפיד על ארבעה כללי ברזל:

  1. אין להאכיל חיות בר: חל איסור מוחלט להאכיל חיות בר בשום מקום ובשום מצב.

  2. ניהול אשפה קפדני: אין להותיר בטבע אשפה ושאריות מזון, גם לא בתוך שקיות זבל קשורות או סגורות. יש לקחת את האשפה איתכם ולא להשאירה בשטח.

  3. לינה מוסדרת בלבד: יש ללון אך ורק בחניוני הלילה המורשים. בסיום היום, חובה לאחסן את כל האשפה והמזון בצורה הרמטית בתוך כלי הרכב.

  4. שמירת מרחק: ראיתם חיית בר? אל תתקרבו, אל תנסו ללטף או לצלם מקרוב – שמרו על מרחק בטוח.


◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ליזה ללוצאשווילי

דילוג לתוכן