משרד הבריאות מזהיר את הציבור משימוש ב"גז קצפות" שנמכר באופן לא חוקי במסיבות ובקיוסקים ברחבי הארץ, זאת בהמשך לאשפוזן של שתי צעירות בעקבות שימוש ב"גז קצפות" שסובלות נזקים ניורולוגיים משמעותיים. המקרה נמצא בבדיקת משרד הבריאות.
זהו המקרה השני בחודש האחרון ששימוש ב"גז קצפות" הוביל לאשפוז של צעירים. השימוש ב"גז קצפות", שנפוץ בעיקר בקרב ילדים ובני נוער, עלול להוביל לתופעות לוואי קשות, בניהן, פגיעה בהכרה, פגיעות ניורולוגיות, פרנויה, חרדה, סחרחורות, הזיות וירידה בלחץ הדם.
משרד הבריאות עובד בשיתוף פעולה הדוק עם גורמי האכיפה על מנת להתמודד עם התופעה. בשנה האחרונה נתפסו מאות אלפים של מיכלי עם "גז קצפות", ולאחרונה, בפעילות משותפת של האגף לאכיפה ולפיקוח במשרד הבריאות בשיתוף משטרת ישראל, נתפסו בפיצוציות ובמרכולים באשדוד כמויות גדולות של "גז קצפות" שעל פי החשד, היו אמורות להימכר לבני נוער. בנוסף, בשנה האחרונה הוצאו צווי סגירה לשני מקומות בהם נמכרו מיכלים של "גז קצפות".
ד"ר רוני ברקוביץ, מנהל האגף לאכיפה ולפיקוח במשרד הבריאות "השימוש ב"גז קצפות" מסכן את היקר לנו מכל – הילדים שלנו. זהו מוצר שלכאורה נראה תמים שמוביל "רק" לתחושת אופוריה, אך הוא עלול להוביל לתופעות לוואי קשות, חלקן מסכנות חיים. אני קורא לילדים ולבני הנוער – שימרו על בריאותכם ואל תשתמשו ב'גז קצפות'. ולהורים – הכירו את הסכנות שבמוצר ודברו עם הילדים שלכם על הנושא".
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








