מבזקים
זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל בקריית מלאכי החליטו להזכיר מי באמת מחזיק את מערכת החינוך ספריית דורון נפתחת מחדש: רמת השרון מציינת 100 שנים לשבוע הספר עם עשרות אירועים לכל המשפחה חברת מועצת העיר אשקלון, תמר קידר חושפת: "הוגשה נגדי תביעת השתקה על סך 850 אלף ש"ח" תאונה קשה ברהט: הולך רגל כבן 60 נפצע קשה לאחר שנפגע מרכב

אזרח ישראלי גויס על ידי גורמי מודיעין באיראן לקידום התנקשות באישים ישראליים

הוסר צו איסור הפרסום מדובר בפרשיה חמורה ביותר המהווה דוגמה למאמצים הכבירים של גורמי המודיעין האיראניים לגייס אזרחים ישראלים לטובת קידום פעילויות טרור בישראל

הודעה משותפת לדוברות השב״כ ודוברות המשטרה:

המטרה: ראש הממשלה, שר הביטחון וראש השב"כ. אזרח ישראלי גויס על ידי גורמי מודיעין באיראן לקידום התנקשות באישים ישראליים. הוברח פעמיים לשטח איראן וקיבל תשלום עבור ביצוע משימות.

הותר לפרסום כי במסגרת פעילות סיכולית משולבת של שירות הביטחון הכללי ויאחב"ל לה"ב 433 במשטרת ישראל, נעצר במהלך חודש אוגוסט 2024 אזרח ישראלי בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות שעניינן קשר עם גורמי מודיעין של המשטר האיראני.

העולה בחקירה:
במסגרת פרשיית החקירות שנוהלה בשב"כ וביאחב"ל, עלה כי האזרח איש עסקים, התגורר תקופה ממושכת בטורקיה וניהל קשרים עסקיים וחברתיים עם גורמים ממוצא טורקי וממוצא איראני.

במסגרת קשרים אלו, בחודש אפריל 2024, הסכים האזרח, בתיווך הגורמים הטורקים אנדריי פארוק אסלן וג'ונייד אסלן, להיפגש עם איש עסקים עשיר המתגורר באיראן בשם אדי, לטובת קידום פעילות עסקית.

לצורך קידום הפעילות העסקית הגיע לעיר Samandag שבטורקיה, שם נפגש עם שני נציגים שנשלחו מטעמו של אדי וקיימו שיחה טלפונית עם אדי, לאחר שהאחרון לא היה יכול לצאת מאיראן.

עוד העלתה החקירה כי בהמשך לכך, בחודש מאי 2024, יצא לטורקיה, שם נפגש עם אנדריי, ג'ונייד ושני נציגיו של אדי, ולאחר שהתברר כי אדי שוב אינו יכול לצאת מאיראן לטורקיה, הוברח האזרח הישראלי ברכב דרך מעבר גבול יבשתי בגבול טורקיה, בקרבת העיר ואן הנמצאת במזרח טורקיה, לתוך איראן, שם נפגש עם אדי ואדם נוסף בשם חאג'ה שהוצג כפעיל מטעם מנגנוני הביטחון האיראניים.

שני המפגשים של האזרח הישראלי באיראן והמשימות שנתבקש לבצע:
הישראלי והנוספים נסעו לביתו של אדי באיראן שם התקיימה פגישה במהלכה הוא הוצג כאזרח ישראלי. במסגרת פגישה זו הוצע לאותו ישראלי על ידי אדי, לבצע משימות ביטחוניות שונות בתחומי ישראל עבור המשטר האיראני, ובתוך כך: העברת כספים או אקדח בנקודות שיקבעו מראש, צילום מקומות הומי אדם שונים בארץ ושליחתם לגורמים האיראניים, איום על אזרחים ישראלים אחרים המופעלים בארץ מטעם המשטר האיראני שלא ביצעו משימות שהתבקשו. האזרח הישראלי ביקש לבדוק את העניין.

עוד התברר בחקירתו, כי במהלך אוגוסט 2024, נכנס האזרח הישראלי בפעם השנייה לאיראן תוך שהוברח דרך מעבר הגבול כשהוא מוחבא בתוך קבינה של משאית. בזמן שהותו בביתו של אדי באיראן פגש גורמי מודיעין איראנים נוספים, והתבקש על ידם לבצע פעילות טרור עבור איראן על אדמת ישראל, ובתוך כך לקדם פיגועי התנקשות בראש ממשלת ישראל- בנימין נתניהו או שר הביטחון – יואב גלנט, או בראש השב"כ – רונן בר.

כן ביקשו גורמי המודיעין האיראניים לבדוק אפשרות להתנקשות של אישים בכירים נוספים, כגון ראש הממשלה לשעבר מר נפתלי בנט ואישי ציבור נוספים, זאת מבחינתם כנקמה בגין חיסולו של איסמעיל הנייה על אדמת איראן בחודש יולי 2024, אשר יוחסה בידי שלטונות איראן למדינת ישראל.

האזרח הישראלי דרש מצדו תשלום מקדמה על סך מיליון דולר בטרם ביצוע פעולה כלשהי.

למחרת קיים הישראלי פגישה נוספת עם גורמי המודיעין האיראניים במסגרתה חזרו על הצעתם להתנקש בבכירים, בחנו אפשרות כי הוא יטמין כספים בנקודות משלש ישראל עבור אחרים, יפעל לאיתור גורמים רוסים ואמריקאים לצורך חיסול מתנגדים של המשטר האיראני באירופה ובארצות הברית ויגייס איש מוסד אשר יהפוך להיות "סוכן כפול". גם במהלך פגישה זו דרש הישראלי מקדמה על סך מיליון דולר, אולם הסוכנים האיראניים סרבו לבקשתו והודיעו לו כי יצרו עמו קשר בעתיד. בטרם עזיבתו את אדמת איראן קיבל לידיו 5,000 יורו מאדי ונציג המודיעין האיראני עבור השתתפותו בפגישות.

בתאריך 19/09/2024 הוגש כנגדו כתב אישום ביטחוני חמור בעניינו.

גורם בכיר בשב"כ: "מדובר בפרשיה חמורה ביותר המהווה דוגמה למאמצים הכבירים של גורמי המודיעין האיראניים לגייס אזרחים ישראלים לטובת קידום פעילויות טרור בישראל. הערכת גורמי הביטחון כי האיראניים ימשיכו במאמציהם לגיוס מופעלים בישראל לטובת איסוף מודיעין וביצוע משימות טרור בישראל, תוך שהם פונים, בין היתר, גם לגורמים בעלי רקע פלילי לטובת מימוש המשימות".

"בזמן שמדינת ישראל מצויה במלחמה במספר גזרות, אזרח ישראלי יוצא בשתי הזדמנויות שונות למדינת אויב, נפגש עם סוכני מודיעין איראניים ומביע נכונות לביצוע מעשי טרור חמורים על אדמת ישראל. מעשיו סייעו לאיראן ולגורמי המודיעין שלה במערכה שהם מנהלים כנגד ישראל״.

להדגיש כי שיתוף פעולה של ישראלים עם גורמים איראניים בעת מלחמה מהווה עבירה ביטחונית חמורה, זאת גם כאשר המניע לקיום המגע הוא פלילי או עסקי.

שב"כ רואה בחומרה רבה מגע כלשהו של ישראלים עם גורמים איראניים, תוך שהמניע לקיום המגע לכתחילה באמתלה עסקית או בפלטפורמה פלילית, אינו מוריד מחומרת המעשים והסיכון הגלום בהם, לא כל שכן שיתוף פעולה עם גורמים אלה.

שירות הביטחון הכללי, בשיתוף פעולה משטרת ישראל ועם גופי הביטחון הנוספים, ימשיכו במאמציהם לניטור פעילות איראנית לגיוס והפעלת גורמים ישראלים וסיכולם, תוך מיצוי הדין עם העבריינים.

 

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות המשטרה | שאטרסטוק

דילוג לתוכן