מבזקים
הותר לפרסום: רס״ן (מיל׳) הראל בירנשטוק מנוקדים ורס״ם (מיל׳) תמיר וקנין מאילת נפלו בקרב בדרום לבנון רוכב אופנוע בן 57 נפצע קשה בכביש 412 סמוך לאור יהודה השריפה במפעל באשקלון: שלושה נפגעו משאיפת עשן, חוקר שריפות הוזמן לזירה אבל בגוש עציון: רס״ן הראל בירנשטוק מנוקדים נפל בקרב בלבנון קטטה ביציע באצטדיון המושבה: אוהדים התעמתו עם המאבטחים, אדם נפצע וחשודים עוכבו עשן כבד מעל מפעל באשקלון: מכולה להרצת מנועים עלתה באש אסון כבד בלבנון: שני לוחמי מילואים מחטיבה 55 נפלו, ארבעה נוספים נפצעו קטין נדקר בפארק באשדוד: חשוד בגילו נעצר זמן קצר לאחר האירוע הילד נלכד על "מתקן האריה" באשקלון – לוחמי האש חילצו אותו באמצעות מנוף 15 שחקנים, מאות צופים ורגע אחד בלתי נשכח: ההצגה שכבשה את רחובות מילאנו, פריז וירושלים: הבירה הישראלית בצמרת התיירות העולמית השכונות הוותיקות באשקלון בדרך לשינוי ענק | כל הפרטים גלי החום מגיעים – וגבעתיים מגיבה: כך העיר מתכננת להגן על התושבים בשורה לבעלי העסקים ברחוב הרצל ברחובות: אלפי שקלים עשויים להיחסך בן 74 מנתניה נאשם בעבודת כפייה ומעשים מגונים בעובדים זרים שהעסיק במשקו הרצוג בקבורת עצמות משפחת הרצל: "בחירות הן לא מלחמת אזרחים – אין לנו מקום אחר" טאהא אבו קוידר, מתנדב מד"א מבאר שבע, נהרג בתאונה בכביש 80 בן 18 נפצע בתאונה בין רכב למשאית גרר בלוד אופקים: פסטיבל תיאטרוני הרחוב חוזר עם מופעי ענק ואמנים בינלאומיים 6,000 דונם של נטיעות: המדינה יוצאת למבצע ענק בנגב כדי למנוע פלישות ובנייה בלתי חוקית

אילת: משמרים את מגדל הפיקוח של שדה התעופה הישן

מגדל הפיקוח הישן באילת הפך לאתר שימור היסטורי בפינת שדרות התמרים, שם הוא ניצב מאז שנות ה–50 כשנחנך לראשונה, ונותר סגור מאז נבנה מגדל פיקוח חדש בשדה התעופה בשנות ה-60 מגדל הפיקוח המשומר מאובזר בכלים ומכשירים ששימשו אז את פקחי הטיסה וגם בובת ראווה בדמות פקח טיסה. מוזמנים לבקר

את אתר השימור, אחד מ-11 אתרי שימור בעיר, חנך בשבוע שעבר ראש העירייה – אלי לנקרי יחד עם שמוליק תגר – מזכיר ועדת השימור העירונית ואוצר מוזיאון "אילת עירי".

ראש העירייה ברך על סיום עבודות השימור במקום ואמר, כי הוא מקווה שאתר זה יצטרף במהרה לשאר האתרים הנמצאים כרגע בעבודת השימור, ביניהם מגדל המים של בית החרושת לקרח בשכונת האלמוגים, משאבות מקורות, האמפיתיאטרון העירוני ועוד.

שמוליק תגר סיפר בהתרגשות את ההיסטוריה של המקום ושל מגדל הפיקוח וציין ששדה התעופה באילת הוקם על ידי חיל האוויר וחיל הנדסה בתחילת שנת 1949 מיד לאחר "מבצע עובדה" והחל לפעול בשנת 1950 עם מסלול המראה באורך של 1,000 מטרים שהורחב בהמשך ל–1,500 מטרים.

התעופה אז התקיימה בציר לוד – אילת וזה היה למעשה קו טיסה פנימי הראשון בארץ, שהופעל על ידי חברת "אילתה" ואחרי כן על ידי חברת "ארקיע". בתחילה התנהל מגדל הפיקוח מתוך צריף קטן ובשנת 1953 נבנה מגדל שני בעל גג בטון מקומר הנמצא ממערב לשדה התעופה, בנקודה שהוא ניצב כיום כאתר שימור.

"בתקופה ההיא לא היה עדיין טרמינל וכאשר רצו להודיע לנוסעים להיכנס לשדה היו מפעילים סירנה במגדל" מספר שמוליק וציין שרק בשנת 1964 נבנה מגדל פיקוח חדש עם טרמינל נוסעים בתוך שטח שדה התעופה והוא פעל שם עד לסגירתו בשנת 2019 והעתקת הפעילות לנמל התעופה הבינלאומי רמון. מאז נותר מגדל הפיקוח הישן סגור.

עם העתקת שדה התעופה צפונית לאילת וכחלק משימור ההיסטוריה של אילת הוחלט על ידי ועדת השימור העירונית לשמר את המגדל עצמו שניצב כאמור במקום המקורי בו נבנה, בפינת שדרות התמרים, סמוך לקניון שבעת הכוכבים.

כחלק מעבודות השימור, אובזר המגדל במכשירי קשר, משדרים, מיקרופונים, מודדי טמפרטורות, מדי רוח ואחרים, שנאספו משך שנה וחצי וזאת כדי להציג את המגדל ותוכנו בצורתו המקורית ביותר.

עוד הוחלט, כי הגישה למגדל תהיה באמצעות מדרגות וחזית זכוכית שתאפשר מבט אל פקח התעופה, שמדומה על ידי בובת ראווה כולל הסבר על גבי שלט וגם הסבר קולי על ההיסטוריה של האתר ושל האזור.

מגדל הפיקוח יהיה חלק מסיור "מסלול הראשונים" המתוכנן בעיר והכולל כ-30 אתרים היסטוריים מתקופת הקמתה של אילת. ביניהן: תחנת השאיבה הראשונה, האסדות בנמל, השקם הישן, אתר אום רשרש, המוזיאון ההיסטורי "אילת עירי", טיילת לואיס, מגדל הפיקוח, מרכז רכטר, בית התרבות פיליפ מוריי, בתי ספר ראשונים, המרפאה הראשונה, דרך החוגגים דארב אלחאג' בוואדי השחמון ועוד.

 

◼️ לקבוצת חדשות אילת בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – תיירות לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום:  יוד צילומים | פריץ כהן | מירלין ירון |

דילוג לתוכן