מבזקים
נשבר הלב!!! הנרצח בפיגוע ליד נווה צוף: נתנאל שקרון, אב לשישה מעלי זהב הרמטכ״ל בזירת הפיגוע בנווה צוף: "צה״ל בדריכות גבוהה, פרוס וערוך בכוחות מתוגברים בכלל הגזרות וכך גם במהלך הצום" המחבל שביצע את הפיגוע בנווה צוף נעצר בבית חולים ברמאללה יום הכיפורים תשפ״ז 2026: זמני כניסת הצום וצאת הצום רגע של חסד באשדוד: המציל הראל וקנין סייע לאדם עם מוגבלות לטבול בים לפני יום הכיפורים פיגוע בנווה צוף: צוותי מד״א החזירו דופק לפצוע – מצבו אנוש; המחבל נמלט גדרה: רחוב שכביץ ייחסם לתנועה ביום שלישי – בגלל העברת צריף עתיק מודיעין מכבים רעות נערכת ליום הכיפורים: מחסומים יוצבו בכניסות לעיר וכוחות הביטחון יתוגברו אירוע חריג בבית מלון באילת לפני כיפור: מפקד מרחב אילת, נצ״מ אלון כלפון, קיים תדריך מבצעי לסגל הפיקוד ולכוחות המשטרה נס ציונה נערכת ליום הכיפורים: 13 עמדות עזרה ראשונה יוצבו ברחבי העיר לוד: בן 30 נפל מגובה במהלך בניית סוכה – נפצע בינוני מחכה לכם אחרי הצום: קינוח השוקולד האיטלקי שמכינים כבר היום הודעה חשובה לציבור: הרכבות יפסיקו לפעול ב־13:00 בערב יום כיפור – ולא יחזרו במוצאי הצום מסורת של זיכרון באשקלון: אלפי נרות נשמה חולקו בבתי העלמין בערב יום הכיפורים התחזה לקטין ואיים על נערות: הצהרת תובע נגד בן 20 מבת ים פארק ההדרים ברחובות: אלה שעות הפתיחה והסגירה ביום הכיפורים הודעה חשובה לתושבי גן יבנה פסטיבל בירת הגיבורים: נטע ברזילי ושמעון בוסקילה מגיעים לאופקים יום הכיפורים בדרום: כוחות משטרה יתפרסו מאילת ועד אשדוד – נקודות בידוק יוצבו בערים

אילת: 45 תאונות במעורבות דו גלגלי חשמלי – חובת רישום והתקנת לוחית זיהוי

28 רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים נהרגו בתאונות דרכים בשנת 2023

החל מהתאריך 1.8 חלה על רוכבי קורקינטים ואופניים חשמליים, חובת רישום והצגת לוחית זיהוי על הכלי. הסיבה, עלייה תלולה במספר התאונות בהן מעורבים הכלים הדו גלגליים ולצורך זיהויים. הרישום פשוט ומהיר, לאחריו יש להתקין את לוחית הזיהוי. המטרה, לחזק את יכולת האכיפה נגד רוכבים הנוהגים באופן פרוע ומסכנים את הולכי הרגל, את שאר משתמשי הדרך ואת עצמם. אכיפה תחל ב–1.9.

במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים מציינים, כי שנת 2023 הייתה שנת שיא בנפגעי תאונות דרכים במעורבות קורקינטים חשמליים ומספרם עולה משנה לשנה. בשנה זו אושפזו 805 בני אדם, מחציתם מתחת לגיל 20.

במסמך שפורסם על ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, עלה כי 28 רוכבי אופניים וקורקינטים חשמליים נהרגו בתאונות דרכים בשנת 2023.

באילת בשנה זו אירעו 45 תאונות, אחת מהן קשה. כתוצאה מכך הוחלט כאמור במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים על "חובת רישום רכב תחבורה קלה והצמדת לוחית זיהוי לרכב" החל מתאריך ה-1 לאוגוסט השנה. המונח "תחבורה קלה" כולל כלי רכב קלים שאינם חייבים ברישיון נהיגה אך חייבים קבלת היתר ועמידה במבחן עיוני.

התקנות אושרו בתחילת השנה בוועדת הכלכלה של הכנסת, ובעלי הרכב קיבלו תקופת היערכות של חצי שנה כדי להירשם באתר ולקבל מספר רישוי, להטביע לוחית זיהוי אצל מטביע מורשה ולהתקין אותה על כלי הרכב.

בשנים האחרונות הסדיר משרד התחבורה את השימוש ברכב תחבורה קלה, וקבע בין היתר תקן לרכב, גיל רכיבה מינימלי (16), חובת חבישת קסדה, איסור רכיבה על המדרכה, חובת הכשרה עיונית ועוד. כמו כן הורחבו סמכויות האכיפה לפיקוח העירוני.

האכיפה עצמה תחל כאמור ב 1.9 ותתבצע על ידי משטרת ישראל לצד פעולות הסברה שמקיים המטה העירוני לבטיחות בדרכים בעירייה, במשך כל השנה וגם סביב התקנה החדשה כולל מבצעים יזומים בשיתוף משטרת התנועה ושיפור מתמיד שמבצעת העירייה בהסדרי התנועה כולל שבילי אופניים צמודי דרך, סימונים, תמרורים ועוד.

בהתאם לתקנות החדשות, בעת רישום רכב קיים או ברכישת רכב חדש, על בעלי הרכב לבצע רישום מקוון חד פעמי באמצעות מספר תעודת זהות. אם הבעלים הוא תאגיד, כגון חברת שליחויות או חברת השכרה, ההזדהות תבוצע באמצעות מורשה מטעמו. בתום התהליך יישלח לבעל הרכב אישור דיגיטלי הכולל מספר רישוי הכולל שתי אותיות לועזיות וארבע ספרות, למשל AB 1234. בעל הרכב ייגש עם האישור למטביע לוחיות זיהוי מורשה, אשר יכין עבורו את הלוחית, אותה יש להצמיד לרכב. הכנת הלוחית והתקנתה כרוכות בתשלום.

רשימת המתקינים המורשים מופיעה באתר משרד התחבורה (חפשו בגוגל "רישום אופניים וקורקינט חשמליים") ובאילת ניתן להתקין במכון הדרום אילת. הספן 12. 08-6330303.

במשרד התחבורה מדגישים, שלא כמו ברכב מנועי, מספר הזיהוי הוא אישי ומשויך לבעל הרכב ולא לרכב עצמו. במקרה של מכירת הרכב או רכישת רכב חדש על הבעלים לפרק את הלוחית ולהתקינה על הרכב החדש, וזאת לאחר ביטול השיוך הקודם וביצוע רישום מקוון לכלי החדש.

לחצו על הקישור לאתר הרישום.

 

◼️ לקבוצת חדשות אילת בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון חדשות 08

דילוג לתוכן