מבזקים
ראש עיריית גבעת שמואל בפנייה לסרוגים: ״הציונות הדתית הוכיחה שמקומנו אינו איתה״ ירי לעבר מסעדה בהרצליה: סימני קליעים אותרו בשמשת העסק, המשטרה פתחה בחקירה 8.5 מיליארד שקל ו – 12 אלף דירות: כך צפוי הסכם הגג לשנות את יישובי השומרון תאונה קטלנית בנגב: צעיר נהרג, שניים נוספים נפצעו אנוש ובינוני סמוך לבאר שבע: פעוט בן 3 טבע בבריכה, ליבו שב לפעום לאחר פעולות החייאה בעקבות התקיפה בישיבת המועצה: אין הבוקר קבלת קהל בעיריית יבנה והציבור יורחק מהישיבות ל – 3 חודשים ארבע ערים, כמה שעות ורימוני רסס: הלילה שבו הפשיעה הפלילית התפוצצה בתל אביב, נתניה, נס ציונה וראשון לציון "ראינו נסים ונפלאות": תוכנית הארוחות החמות לנוער בסיכון הוכנסה לבסיס התקציב – ותשפיע על תלמידי באר יעקב הסניקרס של פעם, בסטייל של היום: רשת "הלב הכחול" משיקה את קולקציית סניקרסי הרטרו לקיץ 2026 אירוע חריג בים המלח: גבר הבעיר מיטה בכניסה לחדר במלון לראשונה בגבעתיים: סדרת המופעים "שמח על הדשא" מגיעה לגן רבקה תאונה באזור: רוכב אופנוע נפצע באורח קל חשד לחיסול חשבונות בנס ציונה: רימון רסס צבאי נזרק לעבר בניין מגורים והרעיד את העיר "שינה את כללי המשחק": תוכנית הארוחות החמות לנוער בסיכון נכנסה לתקציב – ותורחב בראשון לציון חשד לחיסול חשבונות בנתניה: פריט אמל"ח צבאי נזרק לעבר סניף "ג'פניקה" וגרם לשריפה "כל רובה שהוחרם, הוא ירי שנמנע. כל אקדח שהוצא מהרחוב, הוא חיים שהצלנו" סערה בוועדת העלייה: "ישראל יורקת בפניהם של העולים, הממשלה רומסת את יוצאי חבר העמים" יוצאים לדרך: מועדון ספורט אשדוד המריאה למחנה אימונים בבולגריה מחזקים את מערב רחובות: קורס חובשים ונהגי אמבולנס חדש ירחיב את מענה החירום בשכונות העיר השקה נוצצת בנס ציונה: רשת DONNA VICTORIA פתחה סניף דגל בקניותר וטסה להתרחב ביוון

אירועי חודש האישה במודיעין

כמו תמיד, יוקדש כל החודש לשלל אירועים ששמים זרקור מיוחד על נשים, והקהל הרחב מוזמן.

אירועי חודש האישה בעיר

יום האישה הבינלאומי מצוין ברחבי העולם ב-8 במרץ, וכמו תמיד, יוקדש כל החודש לשלל אירועים ששמים זרקור מיוחד על נשים, והקהל הרחב מוזמן.

האירועים הינם בהובלת המרכז הרב תחומי ואגף קהילה, כאשר גולת הכותרת היא האירוע הוותיק והאהוב "נעים להכיר".

אירוע הדגל המסורתי שיתקיים בסוף החודש 30-28 במרץ, כאשר השנה נזכה להיפגש עם שפע של תושבות ותושבים שיפתחו את בתיהם ויציגו סיפורים מעניינים, בתים יפים, אוספים, גינות יפות, אומנות מיוחדת, וסדנאות.

בימי שלישי 5.3, 19.3, 12.3 ו-26.3 במסגרת קתדרה של בוקר במרכז הרב תחומי, ניתן יהיה ליהנות מהרצאות המפנות זרקור אל נשים מפורסמות ופורצות דרך בתחומי התיאטרון והספרות.

ביום חמישי 7.3, הכתבת אדוה דדון בהרצאה "סיפור על גבורה וחושך". הרצאה מרתקת בה היא משתפת בסיפורי הגבורה והאהבה משטח הלחימה. כולל הסיפור האישי שלה ושל בן זוגה שנפצע אנוש בקרב בזמן שהיא סייעה לחלץ אנשים מהמסיבה ברעים.

ב-25.3 מופע סטנד אפ עם נוגה דאנג'לי – בשיתוף נעמ"ת. בניסיון להרכיב את עצמה מחדש (ואת רצפת האגן) תעלה נוגה על הבמה במופע סטנדאפ חשוף, חד, מצחיק ומאחד על החיים בזמן המלחמה.

בגלריה העירונית 51 תיפתח תערוכה חדשה: "עוטפת. עוטף. עטיפה".

מילון אבן שושן מציין משמעויות שונות ביחס לפועל ע.ט.ף, חלקן ידועות עוד משפת המקרא ואחרות שהתווספו עם התפתחות השפה: התכסות, התכסות בעטיפה, כיסוי וגם היחלשות. השורש ע.ט.ף יוצר מילים שמביאות עמן תחושה גופנית ודימויים שונים: צעיף רך, נייר עטיפה מרשרש, או חיבוק. בשימוש יומיומי ממוקד מטרה בשפה, נוצרים ביטויים בעלי משמעות זרה לאסוציאציות הראשוניות של מילים אלה.

ומה בדבר "עוטפת"? האם משנה המיגדר את משמעות העיטוף ומהותה הנשית של העוטפת נטמעת בו והופכת אותו לפעולה נשית? האם משתנים אופי הפעולה ותוצאתה? כיצד באות לידי ביטוי פעולות "עוטף" ו"עוטפת" באמנות? מה תהיה משמעות ביצוען כפעולות פיסיות אמנותיות האם תתקיים הבחנה מגדרית בפעולת עטיפה אמנותית?

התערוכה מבקשת להתבונן ביחסי הגומלין ובאפשרויות ההִשְׁתַּנּוּת של משמעויות הגלומות במילים, בביטויים, ובפעולות ואובייקטים ולברר את מערך ההקשרים המַבְנִים את משמעותם. אירוע פתיחת התערוכה: יום שלישי 5.3.24; נעילת התערוכה: יום חמישי 4.4.24.

אגף קהילה יערוך אירועים לאזרחים ותיקים ולקהל הרחב.

האזרחים הוותיקים יוכלו ליהנות מהרצאה על נשים בעקבות ונוס, במסגרת החוג לאמנות ביום שלישי 5.3 במרכז האלה. ב-10.3 תתקיים הרצאה על הנשים ביצירה והיוצרות בקולנוע הישראלי. הרצאה נוספת מרתקת תהיה על חלקן של הנשים בגל המהפכות המכונה "האביב הערבי", אשר פעלו לשיפור זכויות האדם וזכויותיהן כנשים.

הקהל הרחב יוכל ליהנות מההרצאה המעניינת "פתיתים של שמחה" על ליווי נשים ממשבר לפריחה והתמודדות עם מאורעות החיים. 10.3 במרכז קהילה צבעוני. הרצאה נוספת תתקיים ב-12.3 על הנושא האקטואלי של גבורת נשים במלחמה. מרכז קהילה צבעוני.

פעילות נוספת וללא תשלום תתקיים ב-10.3 בשעה 19:30 במרכז אומנויות לחימה ברחוב נחל זוהר 16, אימון קרב מגע פתוח לנשים. מועדון X-ARTS בעמותת סחלבים מזמין אתכן להצטרף לאימון מעצים, במסגרתו תלמדו טכניקות להגנה עצמית בשיטת קרב מגע. מתאים לכל הרמות ולא דורש ניסיון קודם.

◼️ לקבוצת חדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

תמונות להמחשה מאירוע הדגל "נעים להכיר" שחוזר בסוף חודש מרץ
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית מודיעין-מכבים-רעות

דילוג לתוכן