מבזקים
הגביע נשאר בבית: מ.ס קריית גת מחזיקת גביע המדינה לנשים! עוד אירוע אלימות באשקלון: בן 54 נפצע באורח בינוני ברחוב הצופים אזהרה לציבור: כל המוצרים האלה ירדו מהמדף בשבוע האחרון בן 10 נפל מסככה בחצר בית ספר ברחובות מעוז צור חוגג: ספר תורה ראשון הוכנס ליישוב החדש בבנימין מהלך מדיני חדש: הממשלה תעניק סיוע כספי להעברת שגרירויות לירושלים הישג בינלאומי למערכת הבריאות: מרכז רפואי מאיר הצטרף לארגון בתי החולים העולמי IHF מפגש מרגש בבית החולים בילינסון בין משפחת הלוחם שנפל לבין הקצין שקיבל את קרניתו בית המשפט קבע: המשטרה תפצה הורים ב־10,000 שקלים בעקבות חיפוש ללא צו בירושלים "למרמר את המרמרה 2026": משט הסברה ישראלי יצא מהרצליה עם עשרות משפיעני רשת דרמה בירושלים: גבר כבן 30 איים להשתמש בחומרי נפץ בביתו ונעצר עוקץ של מיליונים נחשף: חשד להונאה אכזרית נגד קשישים בתל אביב וברחבי הארץ מרגש בקריית אונו: המשפחות המיוחדות זכו לחוויית חג בלתי נשכחת גאווה ענקית באור יהודה: הרקדניות הצעירות שכבשו את אליפות אירופה בסרביה "כלב מסריח": תושב שדרות כבן 32 נאשם באונס אשתו והתעללות בילדיו | קשה לקריאה תל אביב לא הולכת לישון: פסטיבל הלילה החדש שישתלט על קריית המלאכה אירועי שבועות ברחובות: שוק איכרים, סדנאות וחגיגות קהילתיות ברחבי העיר טריאתלון הענק חוזר עם מאות משתתפים וחסימות ברחבי אשקלון נתניה על מפת התרבות: סדרת המופעים החדשה שכולם ידברו עליה מגיעה לעיר לוחם צה"ל נפצע קשה וקצין נפצע בינוני מפיצוץ מטען בדרום לבנון

אלפי ילדי אילת שרו באהבה לעיר

2,500 ילדי אילת מכיתות ד'-ו' שרו ביחד לעיר המציינת בימים אלו את השנה 74 שנים לשחרורה

בוקר הזמר מתקיים זו השנה ה-13 – זהו מפעל ייחודי שכולו שירה ורון במסגרתו לומדים ילדי אילת שירת רבים ומעשירים את מאגר השירים הישראלים כחלק מעידוד לשירה בצוותא והכרת הזמר העברי.

בכל שנה נבחר נושא מרכזי או יוצר ונבחרים כ-20 שירים פרי יצירתו אותם לומדים הילדים לשיר, בהנחיית המורות למוסיקה בבתי הספר. בשנים עברו שרו התלמידים משירי נעמי שמר, שירי הלהקות הצבאיות כתפילה לשחרורו של גלעד שליט, "שירים שעשו עליה", משיריו של היוצר חתן פרס ישראל – אהוד מנור ז"ל, שיריו של יהורם גאון שאף כיבד בנוכחותו ושר את שיריו ביחד עם הילדים, שירי אהבה לארץ ישראל על רקע מבצע "צוק איתן", שיריו של עוזי חיטמן ז"ל, שיריו של יורם טהר לב, שירי הזמר הים תיכוני, שירי ארץ ישראל לחגיגות 70 למדינה, שירי אהבה לעיר אילת שציינה בשנה שעברה 70 שנים לשחרורה והשנה, שרו כאמור התלמידים משיריו של צביקה פיק ז"ל, שהלך לעולמו השנה והלחין בכישרון רב למעלה מ-500 שירים. צביקה פיק השאיר אחריו מורשת מפוארת של מוסיקה, שהפכה לחלק בלתי נפרד מפס הקול הישראלי וממשיכה להתנגן גם אחרי לכתו.

גם השנה ליווה את התלמידים באירוע בוקר הזמר, הרכב מוסיקלי: אודי טרן – המנהל המוסיקלי של בוקר זמר ועל הקלידים, אמיר חיים, וענבל בן חיים על השירה, יואב מזרחי על גיטרה בס, יוני גרבובסקי גיטרה חשמלית, דובי חורש על התופים, זקי ודוביץ על הסקסופון וצוות המורים למוסיקה שלימדו את התלמידים בחודשים האחרונים, שירת רבים. את האירוע הפיקו גם השנה מטעם אגף החינוך במינהל שח"ק, מירלה הראל ומירב אפק.

ראש העירייה אלי לנקרי, שהתרגש ושר יחד עם התלמידים, אמר: "השירה שלכם מוקדשת באהבה לעירנו אילת ואנו שמחים להעניק לכם באהבה את ההכרות עם השירים והיוצרים ובעיקר את החוויה של שירת רבים".  מירי קופיטו – מנהלת אגף החינוך במינהל שח"ק בעירייה שמובילה את הפרויקט מראשיתו ומנחה את האירוע מידי שנה, אמרה: "גם השנה, זוכים תלמידינו להוסיף לתרמילם המתמלא משנה לשנה, עוד ועוד שירים, שהם נכס צאן הברזל של הזמר הישראלי, מילים עבריות, עושר לשוני, הכרות עם יוצרים והסיפורים המרתקים שמאחורי כתיבת השירים. זו הנאה כפולה לחגוג בשירה מלאת אהבה את חגה של העיר אילת, לציון 74 שנים לשחרורה".

צילום: דוברות עיריית אילת

דילוג לתוכן