עיריית הרצליה הנציחה את המתעמלת האולימפית וזוכת פרס ישראל, אגנס קלטי ז״ל, כשקראה על שמה את אולם הספורט החדש בבית הספר הנדיב. בטקס שנערך אמש (ראשון) השתתפו ראש העיר יריב פישר, בנה רפי בירו, בני משפחה, חברים, בכירי העירייה ואורחים, שהגיעו לחלוק כבוד לספורטאית שהותירה חותם על עולם ההתעמלות בישראל ובעולם.
קלטי, שנולדה בבודפשט בשנת 1921, החלה להתאמן בהתעמלות כבר בילדותה במועדון ספורט יהודי בעיר. היא שרדה את השואה, ולאחריה חזרה לעסוק בספורט והפכה לאחת המתעמלות המעוטרות בהיסטוריה. במהלך הקריירה האולימפית שלה זכתה בעשר מדליות, חמש מהן מזהב.
בשנת 1957 עלתה לישראל, ובהמשך הייתה ממייסדות ענף ההתעמלות התחרותית בארץ ואימנה את נבחרת ישראל. בשנת 2017 הוענק לה פרס ישראל בתחום הספורט והתרבות הגופנית. קלטי הלכה לעולמה בשנת 2025, בגיל 103.

ראש העיר הרצליה, יריב פישר, התייחס בטקס גם לייצוג הנשים במרחב הציבורי בעיר ואמר: ״רק 13 אחוזים ממוסדות הספורט, התרבות והחינוך בהרצליה קרויים על שם נשים. החלטנו לשנות את המציאות הזו ולפעול להגיע לייצוג שוויוני של 50-50, באמצעות הנצחת נשים מנהיגות, שאפתניות ומעוררות השראה.
״אגנס קלטי מגלמת בערכיה את כל מה שהעיר הרצליה מאמינה בו ומבקשת להנחיל לדורות הבאים: מצוינות, נחישות, התמדה, אומץ לב ורוח האדם. סיפורה של מי ששרדה את התופת, בחרה בחיים והפכה לאחת הספורטאיות הגדולות בהיסטוריה, הוא עדות לכוחה של הרוח האנושית וליכולת לקום, להתגבר ולהגיע להישגים יוצאי דופן. אגנס לא רק סללה דרך בעולם הספורט, אלא גם העניקה השראה לדורות של ספורטאיות וספורטאים בישראל. אני גאה בכך שאולם הספורט בבית הספר הנדיב יישא את שמה ויהווה מקום שבו ילדות וילדים יגדלו לאור הערכים שהיא מייצגת״.
במהלך הטקס נשאו דברים גם בנה של קלטי, רפי בירו, וג'ודי ברקן, תלמידתה וחברתה, ששיתפו בזיכרונות אישיים וסיפרו על דמותה, אהבתה לענף ההתעמלות והמסירות שאפיינה אותה לאורך חייה. את האירוע ליוו נבחרת המתעמלות הבוגרת של טלי פרנט, שהציגה קטע מחווה לזכרה, והמוזיקאיות עינת אזולאי ואסנת גונן, שביצעו את השירים ״על כל אלה״ ו״בגלל הרוח״.
האולם שנקרא על שמה של קלטי הוא מתחם רב־תכליתי מתקדם, המיועד לפעילויות ספורט, למידה ואירועים קהילתיים. הוא מצויד במערכת מצלמות חכמה המאפשרת מעקב אוטומטי אחר משחקים ואימונים, וצפייה בהם באמצעות אפליקציה, גם בשידור חי. מערכת אינטראקטיבית נוספת מאפשרת לשלב למידה תוך כדי תנועה ומשחק.
במתחם הותקנה רצפת פרקט מקצועית מעץ אדר, לצד סלים מתקפלים, מתקני התעמלות, חבלי טיפוס וסולמות. מחיצה אקוסטית חשמלית מאפשרת לחלק את האולם לשני מתחמים נפרדים, ובצמוד אליו פועל חדר תנועה ומחול עם רצפת ריקוד מקצועית, מוטות בלט ומראות.
בשעות הבוקר ישמש האולם את תלמידות ותלמידי בית הספר הנדיב, ובשעות אחר הצהריים והערב יעמוד לרשות קבוצות ספורט, חוגים ותושבי השכונה. מערכות המולטימדיה והמסך הגדול יאפשרו לקיים בו גם טקסים, כנסים ואירועים קהילתיים.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








