"אני השומר החדש": סוכל ניסיון השתלטות של פרוטקשן על אתר בנייה באילת

המאבק בדמי החסות נמשך: המשטרה עצרה תושב שגב שלום (37) שניסה להיכנס ל"נעליו" של סוחט קודם שנעצר. החשוד איים על עובדים באילת, סחט עשרות אלפי שקלים ואף גרם לאחד הקורבנות להימלט מהעיר. הצהרת תובע הוגשה נגדו.

משטרת מרחב אילת ממשיכה להכות בתופעת הפרוטקשן. הבוקר הוגשה הצהרת תובע נגד חשוד, תושב הפזורה בן 37, שאיים על עובדים באתר בנייה בעיר ודרש דמי חסות תחת המעטפת של "שירותי אבטחה".

החקירה החלה בינואר 2026, לאחר שהתברר כי החשוד הגיע למספר אתרי בנייה באילת והציג את עצמו כ"שומר החדש". על פי החשד, הוא ניסה להשתלט על השטח לאחר שחשוד קודם באותו תחום נעצר בנובמבר 2025 במסגרת פרשייה מסועפת.

ממצאי החקירה חשפו דפוס פעולה אלים במיוחד:

  • איומים ישירים: החשוד איים על עובד באתר ועל בני משפחתו.

  • סחיטה כספית: דרישה לתשלום עשרות אלפי שקלים.

  • בריחה מפחד: אחד הקורבנות נאלץ לעזוב את העיר אילת בשל הלחץ והאיומים הכבדים שהופעלו עליו.

שוטרי מרחב אילת הצליחו להתחקות אחר זהותו של החשוד, תושב שגב שלום, ועצרו אותו. היום, עם סיום פעולות החקירה, הגישה פרקליטות מחוז דרום הצהרת תובע לקראת הגשת כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים בימים הקרובים.

מפקד מרחב אילת, נצ״מ אלון קלפון: ״אנו רואים בחומרה רבה את עבירות גביית דמי חסות וסחיטה באיומים. נמשיך לפעול בנחישות, באמצעים גלויים וסמויים, נגד גורמים עברייניים המבקשים להטיל פחד באזרחים נורמטיביים ולערער את תחושת הביטחון בעיר.״


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן