המקרה הראשון התרחש ביום שישי, 5 ביוני, לאחר שבמוקד העירוני התקבל דיווח על ציפור שנמצאה בתוך קולטן מי גשמים ברחוב הקוממיות. צוותי המחלקה הווטרינרית של עיריית בת ים הגיעו למקום וזיהו כי מדובר באפרוח סיקסק שנפל לתוך הקולטן ונלכד בתוכו.
מעל הקולטן עמדו שני הוריו של האפרוח, שקראו לעזרה ונשארו סמוך אליו לאורך האירוע.
בסיוע צוות התחזוקה העירוני ובשיתוף רשות הטבע והגנים, נפתח הקולטן בזהירות והאפרוח חולץ בשלום. לאחר בדיקה קצרה הוא הושב להוריו, ושוחרר יחד איתם אל שטח הדשא הסמוך.
יומיים לאחר מכן, ביום ראשון, התקבלה פנייה נוספת, הפעם ממנהל רובע רמת הנשיא, שדיווח על עוף דורס שנמצא על גבי משאית מנוף במהלך עבודות פינוי ענפים.
רמי דואני מהמחלקה הווטרינרית הגיע למקום, זיהה כי מדובר בבז מצוי ופעל ללכידתו באופן בטוח ומקצועי. לאחר מכן הועבר הבז להמשך טיפול ובדיקה אצל רשות הטבע והגנים.
בעיריית בת ים מציינים כי שני המקרים ממחישים את החשיבות שבדיווח מהיר על בעלי חיים במצוקה, ואת שיתוף הפעולה בין התושבים, עובדי העירייה והגורמים המקצועיים.
לצד הפעילות השוטפת של המחלקה הווטרינרית בעיר, המקרים הללו מדגישים גם את הרגעים הפחות מוכרים בעבודת הצוותים: חילוצים עדינים, טיפול בשטח, קשר עם גורמי טבע וסביבה, ובעיקר תשומת לב לבעלי חיים שנקלעו למצוקה בלב המרחב העירוני.

◼️ חדשות בת ים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








