מבזקים
ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע לקרוא הודעות בלי וי כחול: השדרוג החדש שוואטסאפ מכינה למשתמשי אנדרואיד

אשדוד בצל המלחמה וההכנות לחג: ראש העיר בהנחיות מיוחדות לתושבים

בתום הערכת מצב הובהר כי העיר נותרת יעד ממוקד לירי; לצד האבל הכבד על מותו של תושב העיר ויאצ׳סלב וידמנט ז"ל, קורא לסרי לשמור על דריכות שיא במהלך הקניות והניקיונות לפסח.

העיר אשדוד נכנסת לשבוע החמישי למלחמה תחת כוננות גבוהה ותחושת אבל כבדה. בפתח דבריו הבוקר, הביע ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי תנחומים למשפחתו של ויאצ׳סלב וידמנט, בן 52, תושב העיר שנהרג אמש מפגיעת טיל בתל אביב. בצל האירועים הקשים והאזעקה שנשמעה הלילה ללא התרעה מוקדמת, הדגיש ראש העיר כי אשדוד מוסיפה להיות יעד מרכזי לירי וכי על התושבים להקפיד על זמן התגוננות של 45 שניות. לדבריו, אירועים ללא התרעה עלולים להתרחש בשל שינויי מסלול של טילים או פיזור שברי יירוט, המהווים סכנה ממשית, ולכן יש לשהות במרחב המוגן עד לקבלת הודעת שחרור.

לצד המוכנות הביטחונית, העיר נערכת בשיא המרץ לחג הפסח. ד"ר לסרי קרא לתושבים שלא להיכנס לשאננות למרות תחושת השגרה המלווה את הקניות והניקיונות: "יש לצמצם ככל האפשר את משך השהייה מחוץ לבית, למקד את זמני הקניות ולהעדיף מקומות עם נגישות מהירה למרחבים מוגנים". עוד הודגש כי במהלך ניקיונות הבית יש לוודא שהדרך לממ"ד פנויה לחלוטין מחפצים ורהיטים. ראש העיר שיבח את התושבים על פינוי מוקדם של פסולת וגרוטאות, מה שמאפשר לרציפות התפקודית של העירייה לעמוד על למעלה מ-95 אחוזים, כולל שירותי ניקיון ופינוי אשפה מלאים.

כחלק מהערבות ההדדית בעיר, הודיע ראש העיר כי תושבים ותיקים שאין להם היכן לחגוג את ליל הסדר יוכלו להצטרף למסגרות עירוניות בתיאום מול מוקד 106 (הרישום פתוח עד יום שלישי ב-20:00).

בנוסף, החל ממחר יחולקו בבניינים משותפים בעלי מרחב מוגן ערכות הפגה מיוחדות להפעלת ילדים בצורה בטוחה. "אשדוד חזקה ומאוחדת תמיד", סיכם ד"ר לסרי את דבריו, "המשיכו לנהוג באחריות ושמרו על עצמכם".


◼️ חדשות אשדוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: שמואל דוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן