מבזקים
הזדמנויות תעסוקה בשרון: עיריית רמת השרון מפרסמת 18 מכרזי כוח אדם חדשים תאונה ברחוב הרצל באשדוד: רוכב קורקינט חשמלי בן 20 נפצע באורח בינוני מוות מיותר: אשה נהרגה בכביש 4, צעיר נהרג בכביש 77 עגלת קפה חדשה נפתחה באשקלון: הסיפור המרגש שמאחורי "בעגלא" אירוע חריג ברחובות נס בתחנת הרכבת בתל אביב: בן 85 התמוטט, עבר החייאה ושב להכרה מלאה רוכב אופנוע החליק ברחוב בני ברית באשדוד והובהל במצב בינוני אל בית החולים אסותא מהמטבח הגיאורגי: מתכון מטורף לסלט חצילים ואגוזים של שף קונדיטור רוני בר-און לראשונה בישראל: "פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו" מגיע לגן הבוטני בירושלים טראמפ שוחח עם נתניהו על מזכר ההבנות המתגבש עם איראן – "מוג׳תבא חמינאי אישר את העסקה; נחתום בקרוב" תאונה עצמית בנתיבות: שני נערים נפצעו כשרכבו על אופניהם תאונה קשה בכביש 1: שישה נפגעים, בהם שני ילדים, פונו לבית החולים פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה

אשדוד: מאירים בצהוב כאות הזדהות עם ניצולי השואה

בעיר יתקיימו טקסים במוסדות חינוך ובמוסדות עירוניים, בני נוער ישוחחו עם ניצולי שואה ומיזם 'זיכרון בסלון' יפעל במספר מקומות

יוזמה שהחלה בשנה שעברה למען ניצולי השואה שחיים בינינו, נמשכת גם השנה ואשדוד כמו רשויות רבות בישראל, מאירה את הכיכרות ואת בניין העירייה באור צהוב, בסימן "חייבים לוודא שניצולי שואה חיים בכבוד וברווחה". מאורעות השואה מקבלות השנה משמעות מצמררת, לאור אירועי ה-7 באוקטובר והטבח באזרחי המדינה.

יום השואה והגבורה הוא יום זיכרון מצמרר וחוצה מחנות, המזכיר לנו ולכל העולם את מה שהנאצים עשו ליהודי אירופה וצפון אפריקה. שישה מיליון יהודים נרצחו בשואה במהלך תקופת מלחמת העולם השניה, כשהצורר הנאצי לא בוחל בשום אמצעי ובשום רעיון השמדה. הדברים ידועים ומתועדים ובישראל נעשה מאמץ לאומי ארוך שנים לשמר את הפרק האפל הזה בהיסטוריה, כך שכל אדם, בכל אומה ובכל תרבות ידע ויפנים את האסון הנורא שנעשה בעם היהודי.

תחת הכותרת 'לזכור ולא לשכוח', עם ישראל מתייחד עם זכר הנספים ובכל הארץ מציינים את היום הזה בטקסים ועצרות, במפגשי דיון עם ניצולי שואה, בפעילות שימור ותיעוד של אנשים אשר חוו את מוראות השואה, בדיונים ובמחקר ובמיזמים כדוגמת 'זיכרון בסלון' שנועד לשמר את התודעה הלאומית ולהעביר לדור הבא את חוויותיהם האישיים והבלתי נתפס של השורדים.

גם באשדוד יתקיימו טקסים במוסדות חינוך ובמוסדות עירוניים, בני נוער ישוחחו עם ניצולי שואה ומיזם 'זיכרון בסלון' יפעל במספר מקומות בעיר.

בנוסף, מצטרפת אשדוד ליוזמת העמותה 'אביב לניצולי שואה' ששמה למה למטרה לוודא שכל ניצול שואה חי בכבוד וברווחה.

על פי נתוני הלשכה הממשלתית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) בישראל חיים היום כ-133 אלף שורדי שואה, כ-5,000 מהם חיים באשדוד, ולא מעט מהם מתחת לקו העוני. ישנן עמותות המסייעות לשורדים במיצוי זכויותיהם, אחרות מקיימות קו פתוח לקשר ותמיכה וגופי סיוע ועזרה לשורדים המרותקים לביתם.

'מאירים בצהוב', הוא חלק מקמפיין ארצי המופעל ע"י עמותת אביב לניצולי שואה ובשיתוף עם השלטון המקומי והרשויות המקומיות בישראל, במסגרתו יוארו הלילה (5.5) מבני ציבור ומונומנטים חשובים בישראל. גם אשדוד מצטרפת ל'מאירים בצהוב', וכמו בשנה שעברה היא תאיר את בניין העירייה ואת הכיכרות 'עין השמש' ו'המפרשים', על מנת להגביר את המודעות לאורח חייהם של רבים מהשורדים, מתוך כוונה לאפשר להם חיים של כבוד ורווחה.

ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי התייחס ליוזמה המיוחדת וציין כי באשדוד מלווים את ניצולי השואה כל השנה ופועלים לא מעט לרווחתם. במקביל, כל הפעולות שנוקטת העירייה ביום השואה מצטרפים להגברת המודעות לחיי השורדים תוך איחולים לבריאות טובה ואריכות חיים.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן