מבזקים
פוענח הרצח בהרצליה של בן 47, החשוד מכפר סבא, אותר בדירת מסתור “דור של לוחמים וגיבורים”: גבעת שמואל הוקירה את הווטרנים בת ים משדרגת את מתחם הפודטראקים בטיילת מול הים מודיעין מחזקת את כיתת הכוננות: הקריאה החדשה לתושבים רחובות: חסימת תנועה ברחוב ענטין בשל עבודות יציקה מהתופת בכפר עזה למאבק על הצדק: שי לי עטרי לא שותקת תל אביב: כתב אישום בפרשת יונט קרדיט – גם משה כחלון נאשם 11 נפגעים קל בתאונה בין מספר כלי רכב ביגאל ידין בירושלים ירושלים: המשטרה תפצה מתיישבים בעקבות חיפוש במחסום אילת מכשירה מתווכים למהפכת ההתחדשות העירונית באר שבע: מחקר בסורוקה משנה את הגישה לאנטיביוטיקה אחרי קוצב לב חשוד בפריצה לדירה נעצר עם כפפות ו – 3,000 דולר התינוק אבינועם מאיר ז״ל הובא לקבורה אחרי האסון בכביש 1 ראשון לציון מחזירה את פסטיבל הספרים עם שמות ענק אור יהודה: רימון רסס הושלך לעבר בית עסק, ארבעה נפצעו פתח תקווה: קפיטריית ערב חדשה תגיע למחלקות הסגורות בגהה מרדף נדיר בנגב: זאב תועד רודף אחרי צביית נגב פתח תקווה: רוכב קטנוע בן 18 נפצע בתאונה עצמית באזור מצמצמים רכבים: "ימי איסוף הגזם" משתנים מהנובה לשולחן הפיתוח: הסטודנטיות מאשדוד שמקימות בית דיגיטלי לנופלים

באר יעקב מרכינה ראש: זיכרון השואה מקבל השנה משמעות כואבת במיוחד

ראש העיר ניסים גוזלן: “הזכות לחיות במדינה יהודית חזקה ולהגן על עצמנו אינה מובנת מאליה”

בבאר יעקב מציינים את יום הזיכרון לשואה ולגבורה מתוך כאב, אחריות וזיכרון חי. השנה, בצל המלחמה והאתגרים שעדיין מלווים את מדינת ישראל, המסר מקבל עומק נוסף: הזיכרון אינו רק מבט לאחור, אלא גם תזכורת חדה למה שנדרש כדי להבטיח עתיד בטוח לעם היהודי.

ראש עיריית באר יעקב, ניסים גוזלן, פרסם מסר לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה, ובו הדגיש את החובה הלאומית והמוסרית לזכור את ששת מיליון היהודים שנרצחו, לצד המחויבות להמשיך לספר את סיפורם של שורדי השואה לדורות הבאים.
לדבריו, יום הזיכרון לשואה ולגבורה הוא יום שמחזיר את כולנו אל “החושך הגדול שפקד את עמנו”, אך גם אל “האומץ, התקווה והגבורה האנושית שצמחו מתוכו”.

גוזלן קשר בין זיכרון השואה למציאות הנוכחית בישראל, וציין כי השנה, כשמדינת ישראל ממשיכה להתמודד עם מלחמה ואתגרים רבים, אי אפשר להתעלם מהמשמעות העמוקה של עצם קיומה של מדינה יהודית ריבונית וחזקה.
“אנו זוכרים עד כמה הזכות לחיות במדינה יהודית חזקה ולהגן על עצמנו אינה מובנת מאליה”, מסר ראש העיר.

בדבריו שם דגש גם על הזמן החולף ועל האחריות ההיסטורית המוטלת על הדור הנוכחי, נוכח העובדה שמספרם של שורדי השואה הולך ופוחת.
“שורדי השואה הולכים ומתמעטים, ועלינו מוטלת האחריות להמשיך לספר, לזכור וללמד – כדי שהזיכרון והלקחים ימשיכו ללוות את הדורות הבאים”.

באר יעקב ביקשו להדגיש כי לצד ההתייחדות עם זכר הנספים, יש גם מקום לחיבוק אנושי לשורדי השואה החיים בקרבנו ולבני משפחותיהם, הנושאים עמם את הזיכרון יום־יום.
המסר שנחתם על ידי ראש העיר הסתיים בקריאה ברורה ופשוטה, שממשיכה ללוות את החברה הישראלית מדור לדור: “נזכור ולא נשכח. יהי זכרם ברוך”.


◼️ חדשות באר יעקב בווטסאפ לחצו כאן

צילום: רשתות חברתיות, לפי חוק זכויות יוצרים 27 א'

דילוג לתוכן