מבזקים
אירוע חריג באור יהודה סיכול דרמטי בגבול המזרחי: נעצר חשוד ונתפסו עשרות כלי נשק ואמל"ח במרחב הבקעה אפס סובלנות לעבירות והפרות סדר: כוחות הביטחון מתגברים פעילות בחופי אשדוד לקראת סוף השבוע אבל כבד בספורט המקומי: מאמן הכדורגל המיתולוגי ואיש החינוך סילבן בן סימון הלך לעולמו זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל

בזמן המלחמה: משרד הפנים פותח את הברז לרשויות המקומיות

הקלות חדשות יאפשרו לרשויות לפעול מהר יותר בחירום, להעביר סיוע לתושבים ולשמור על רציפות תפקודית

מנכ"ל משרד הפנים ישראל אוזן, שיגר מכתב לראשי רשויות בו עדכן על שורה נוספת של הקלות רגולטוריות המיועדות לרשויות המקומיות במטרה לפשט תהליכים, להקל על העבודה השוטפת של הרשויות ולשמור על רציפות תפקודית גבוהה לאורך ימי מבצע "שאגת הארי".

צעדים אלו הם תולדה של פעילות מאומצת שמוביל המשרד מאז פרוץ הקרבות, הכוללת הערכות מצב יומיות, ביקורי שטח במוקדים שנפגעו וקשר ישיר ורציף עם ראשי הרשויות.

עם תחילת המערכה הקים משרד הפנים חמ"ל שלטון מקומי ייעודי, שבו עד היום התקבלו מעל עשרות בקשות לטיפול בשגרה ובחירום בנושאים שונים: החל מהון אנושי, רגולציה, בקרה תקציבית וליווי פיננסי, ועד למיסוי מוניציפאלי, תאגידים עירוניים וביקורת. החמ"ל משמש ככתובת המרכזית לבקשות הרשויות וחלק מהנושאים שהועלו בו אף קיבלו מענה בחוזר ההקלות הרגולטוריות הנוסף, כמו לדוגמא, האפשרות לקיום ישיבות מועצה דחופות בסבב אישורים טלפוני או כתוב לצורך הצלת נפש ורכוש.

להלן עיקרי ההקלות המונגשות:
• ניהול וכוח אדם: מתן אישור למילוי מקום של משרה חדשה לצורך פעילות החירום וניוד תקציבים בין תכניות לפיתוח ארגוני.
• מענה תקציבי וכלכלי: בחינת האפשרות להכיר באובדן הכנסות עצמיות לצורך קבלת הלוואות, ותקצוב הוצאות חירום באמצעות אישור עקרוני להלוואה לזמן ארוך.
• הקלות באשראי: דחייה ("גרייס") של 3 חודשים בתשלומי קרן של הלוואות (בהסכמת הבנק), ללא צורך באישור מועצה או היתר מיוחד מהמשרד.
• סיוע לתושבים: העברת סיוע של 500 ש"ח לתושב שביתו נפגע והפך ללא ראוי למגורים באמצעים דיגיטליים (העברה בנקאית, "ביט" וכו') – אך לא במזומן.
• התייעלות תפעולית: ביצוע בקרות הנדסיות באופן מקוון (במקרים שאינם מחייבים ביקור שטח) והארכת מועדים לסגירת ספרי הרשות, דוחות תאגידים ורישוי עסקים.
• סיוע בין-רשותי: ייעול הפעלת המנגנון המאפשר לרשויות לסייע זו לזו בחירום.
• אישור בחירום: קיום ישיבות מועצה דחופות בסבב אישורים טלפוני או כתוב לצורך הצלת נפש ורכוש.

מנכ"ל משרד הפנים ישראל אוזן : “מתחילת המערכה משרד הפנים נמצא בקשר רציף עם ראשי הרשויות והצוותים המקצועיים בשטח, ושומע מהם באופן ישיר את הצרכים והאתגרים. בהתאם לכך אנו פועלים להסרת חסמים רגולטוריים ולהענקת גמישות ניהולית, כדי לאפשר לרשויות לפעול במהירות וביעילות. ההקלות שגיבשנו נועדו לסייע לרשויות להמשיך להעניק שירות לתושבים ולשמור על רציפות תפקודית גם בתקופה מורכבת."


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות משרד העבודה, ארכיון

דילוג לתוכן