מבזקים
שני אירועי רימון בתוך ימים ברמת גן: פיצוץ סמוך לעסק ברחוב ביאליק אלון דוידי לשר הביטחון: להיערך בדחיפות לאיום רחפני הנפץ על שדרות והעוטף באר שבע: רוכב קורקינט חשמלי בן 71 נפצע בתאונה ברחוב חביבה רייק אלימות במקיף עיר היין באשקלון: תלמידים הושעו, העירייה מגיבה לתיעוד אילת: הפנינג משפחות לזהירות בדרכים במתנ״ס יעלים – כל הפרטים והקישור להרשמה חבר מועצת העיר יאיר שושן: דרישה שלא לשבץ את קושמרו בטקסים עד שיתנצל ראש העין נערכת לשריפות: ברזי כיבוי חדשים מאחורי הבתים ברחוב קשת ז׳קי לוי נפרד מדודתו לילי ביבס: ״הלב נשבר לרסיסים״ בן 30 אותר ללא רוח חיים בשטח פתוח סמוך לפתח תקווה שני פצועים בתאונת דרכים בראשון לציון חשד לאלימות קשה בירושלים: איים על אישה ופגע בפניה במים רותחים בן 60 אותר ללא רוח חיים בביתו בבאר שבע הצתה בכניסה לבניין באשדוד: שלושה תושבי דימונה נעצרו רוצים ללמוד רפואה? המסלול החדש שנפתח במכללה האקדמית אשקלון יותר ממיליון שקל קנס לתחנת דלק בירושלים – זו הסיבה המחווה של הרצליה לאגנס קלטי: אולם הספורט החדש יישא את שמה חוגים מסובסדים, יותר תקציב לחינוך ורווחה: התוכניות של מודיעין ל־2027 ילדים, דינוזאורים וחומרי טבע: מפגש מונטסורי להורים וילדים התקיים בבת ים אש, אומנות וסיפורים מהמדבר: תערוכת מידברן חוזרת לרחובות שריפה פרצה בחנות אופניים ברחוב אגריפס בירושלים

בית החולים "מרחבים" הקים מרפאה ברחובות על טהרת הטיפול באמנויות

לאחרונה הקים בית החולים "מרחבים" מרפאה חדשה שכולה על טהרת הטיפול באמנויות. ד"ר שירן פינס, מיוזמי הרעיון: "הטיפול מאפשר למטופלים להיות במקומות אחרים שלא מצריכים הגנות מאוד חזקות, לעבור טיפול ולגעת בטראומה, לבטא אותה בדרכים נוספות, לצד המילים"

שמונת החודשים האחרונים מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל הציבו את מערך בריאות הנפש בישראל בפני לא מעט אתגרים עקב הצורך הגובר בסיוע נפשי בקרב אזרחי ישראל.

כעת, כחלק מהפעולות להרחבת המענה הטיפולי, יצא המרכז הרפואי לטיפול במוח ובנפש "מרחבים" עם יוזמה חדשה – מרפאה לטיפול באמנויות שתשמש כמרחב טיפולי ראשון מסוגו בארץ.

המרפאה החדשה ממוקמת ברחובות, והיא צפויה לתת מענה לנוער ומבוגרים שמתמודדים עם הפרעות נפשיות מגוונות כמו חרדה ודיכאון, ומענה נוסף ייעודי לתקופה הנוכחית למתמודדים עם טראומה וטראומה מורכבת.

"סביב 7 באוקטובר הייתה מצוקה מאוד גדולה בכל מקום. ראינו עלייה בדפוסי חרדה וקושי גדול בתפקוד", מסבירה ד"ר שירן פינס, ראש הסקטור לטיפול באמנויות בבית החולים מרחבים, על הרעיון להקמת המרפאה. "באותה תקופה החלו להיפתח ברחבי הארץ הרבה מתחמי סטודיו 'בטוחים' שהפעילו מטפלות באומנויות. הם קמו באופן התנדבותי. לצד טיפולים נוספים הפכו למדיום מרכזי בעבודה עם נפגעי טראומות במעגלים השונים".

טיפול באמנויות הוא טיפול נפשי שנשען על הדחף האנושי ליצור, בין אם במוסיקה, תנועה, דרמה או ציור. התהליך היצירתי יכול להוות כלי טיפול שמסייע לאדם להבין ולבטא את עצמו באופן מיטיב באמצעות חלקים שאינם מילוליים, שמאפשרים להנגיש חומרים נפשיים שחשיפה אליהם בשיחה ישירה קשה ומעוררת חרדה.ד"ר פינס סבורה כי בתקופה מורכבת כשלנו, טיפול זה מאפשר דברים שטיפול פסיכותרפי סטנדרטי לא תמיד יכול לאפשר. "במהלך החודשים האחרונים ראינו כמה עבודה בסטודיואים האלה באמת משמעותית ויכולה לגעת במקומות שבהן מילה לא יכולה לגעת. הטיפול מאפשר למטופלים להיות במקומות אחרים שלא מצריכים הגנות מאוד חזקות, ולעבור טיפול מבלי לדבר את הטראומה, לבטא אותה בדרכים אחרות", היא אומרת.

"לקחנו החלטה לתת מקום יותר נרחב לסוג טיפול זה אצלנו בבית החולים ולפתוח מרפאה ייעודית שתהיה על טהרת הטיפול באמנויות. עם זאת אני כן אגיד שיש מטפלים באמנויות שנמצאים בכל יחידות בית החולים כבר לא מעט שנים. פרופ' חיליק לבקוביץ', מנהל בית החולים, מעסיק שנים רבות מטפלות בבית החולים כחלק מסקטור שנבנה ומתפתח, שאותו הקימה דניאלה פינקל, מטפלת באמנויות בבית החולים".
איך זה יעבוד? לדברי ד"ר פינס: "במרפאה יהיה חדר סטודיו שיוקדש לכל מדיום אמנותי: תנועה, אמנות, פסיכודרמה, עבודה במוזיקה ועוד. יינתנו בה טיפולים פרטניים ולפי הצורך גם טיפולים קבוצתיים. זו כן מרפאה שיש בה גם פסיכיאטר, אך הטיפולים כולם מבוססים על תחום האמנות. יש אצלנו מטפלים עם ניסיון רב והבנה עמוקה בעבודה עם הפרעות חרדה למיניהן, דיכאון וטראומה. כרגע יגיעו מטופלים שמופנים על ידי קופות החולים, אך אנחנו בונים תוכנית להמשך לראות איך ניתן לערב גורמים נוספים. המטרה היא שיגיעו מטופלים שיזדקקו לטיפול בקהילה או נפגעי טראומה וטראומה מורכבת. אני מזמינה את כל מי שזקוק לטיפול להגיע".

מה השאיפה לעתיד?

ד"ר פינס: "התכנון הוא להקים מרכז שמתבסס כולו על טיפול באמנויות. זה תחום שלצערנו הרב עוד לא מוסדר כרגע בארץ מבחינה חוקית. אנחנו רואים לאורך השנים את האפקטיביות של הטיפול הזה. השאיפה להמשיך ולהגדיל את מרכז ההדרכה שקיים בביה"ח גם למרפאה החדשה וכבר משנה הבאה ייכנסו למרפאה סטודנטים.ות לתואר שני לטיפול באמנויות לעשות את ההכשרה הקלינית שלהם. יה"ת, איגוד המטפלים באומנויות בארץ, נותן גב ותמיכה ועומל על קידומו ללא לאות, עבור המטופלים הזקוקים לטיפול נפשי מקצועי ומיטיב, גם בימים מורכבים אלה".

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – בריאות ורפואה  לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות בית החולים מרחבים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן