מבזקים
פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל קריית גת: מלגות לכ־300 סטודנטים במעמד ראש העיר נבחרת הכדורסל של קבוצת יבנה זכתה בגביע לאחר גמר מותח מול ברוכין רחובות משיקה קיץ טכנולוגי: האקתון AI, יזמות ומכינה במתמטיקה ואנגלית ב־160 שקל בלבד מהפכת תחבורה באשקלון יוצאת לדרך: נר"ת ראשון מסוגו בתוך עיר יוקם בשדרות בן גוריון בשורה לפצועי צה"ל באילת: ארגון נכי צה"ל חנך שלוחת "בית הלוחם" ראשונה מסוגה בעיר זעם בכבישי אילת הסתיים בכתב אישום: איים על נהג מול ילדיו ובהמשך דקר עם מספריים הפרקליטות דורשת להחמיר את עונשו של השוטר שהורשע באונס קטינה אזוקה בניידת "הכדור פספס אותי בסנטימטרים": רבש"ץ סלעית שניהל קרב מול המחבל קיבל צל"ש מיוסי דגן קצין צה"ל נפצע קשה בפיצוץ מטען בג'נין צפו בתמונות: בוגרי מחזור מ' של אורט תעופה וחלל חגגו את סיום לימודיהם

גבעתיים זוכרת ומוקירה: פינת הילדים בספריית בית אלון נחנכה על שמה של הדסה מרגליות שופר ז"ל

הטקס נערך במעמד ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, נציגי העירייה, הנהלת רשת הספריות העירונית, בני משפחתה של הדסה ותושבות ותושבים רבים

עיריית גבעתיים חנכה בטקס מרגש את פינת הילדים בספריית בית אלון, על שמה של הדסה מרגליות שופר ז"ל – ספרנית מיתולוגית, מעפילה, מחנכת דורות ויקירת העיר, שהייתה מדמויות המפתח בעיצוב חיי התרבות, החינוך והקהילה בגבעתיים לאורך עשרות שנים.

הטקס נערך במעמד ראש עיריית גבעתיים, רן קוניק, נציגי העירייה, הנהלת רשת הספריות העירונית, בני משפחתה של הדסה ותושבות ותושבים רבים – בהם דורות של קוראות וקוראים שגדלו בין מדפי הספרייה שניהלה והובילה במשך שנים ארוכות.

הדסה מרגליות שופר עלתה לארץ כמעפילה בגיל 15 והחלה את דרכה בספריית בית אלון בשנת 1963. במהלך יותר מ־33 שנות פעילותה, הפכה את הספרייה ממקום להשאלת ספרים בלבד למרכז תרבות קהילתי שוקק חיים – מרחב של סקרנות, דמיון ואהבת אדם. היא יזמה שיתופי פעולה עם בתי הספר בעיר, הביאה כיתות לשעות סיפור, הקימה חדרי עיון וספריות ייעודיות, והובילה פעילות תרבותית ענפה שכללה ערבי שירה, מוזיקה ומפגשים ספרותיים.

בתה, גלית, שיתפה במהלך הטקס: “עבור רוב האנשים ספרייה היא מקום של שקט. עבור אמא שלי זה היה מקום של חיים – תוססים ורועשים. היא לא רק עבדה כאן, אלא יצקה את נשמתה אל תוך המדפים”.

מעבר לפועלה המקצועי, הדסה נודעה באנושיות יוצאת הדופן שלה – היכולת לראות כל ילד וילדה, להתאים לכל אחד את הספר המדויק, להקשיב וליצור תחושת בית. תושבים רבים מעידים כי חינכה דורות לאהבת הקריאה, והשפעתה ניכרת עד היום במרקם הקהילתי של העיר.

גם לאחר פרישתה המשיכה לפעול בהתנדבות למען הקהילה, עבור חיילים, קשישים ונשות העיר, וכן במסגרת המשמר האזרחי. על תרומתה רבת השנים הוענק לה התואר “יקירת העיר גבעתיים”.

קריאת פינת הילדים על שמה מבטאת את הוקרתה העמוקה של העיר למורשתה, ומבטיחה שערכיה – אהבת הספר, סקרנות, קהילה ונתינה – ימשיכו ללוות דורות של ילדים בגבעתיים.

ראש העירייה, רן קוניק, אמר בטקס: “הדסה מרגליות שופר ז"ל הייתה ותישאר אחת הדמויות המזוהות ביותר עם גבעתיים. ספרנית מיתולוגית שהפכה את ספריית בית אלון לבית שני עבור דורות של ילדים, ונטעה בהם סקרנות ואהבת אדם. קריאת פינת הילדים על שמה היא הדרך שלנו להבטיח שהמורשת והחיוך שלה ימשיכו ללוות את הדורות הבאים בין המדפים”.

גלית, בתה, הוסיפה: “היום אנחנו לא רק מנציחים את העבר – אנחנו מבטיחים את העתיד. ערכים של נתינה, אהבת האדם והתרבות, סקרנות ומשפחתיות ימשיכו לשרות כאן. החותם שלה טבוע בכל פינה, כפי שעולה מאינספור הזיכרונות והתגובות של תושבי גבעתיים לאחר לכתה”.


◼️ חדשות גבעתיים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית גבעתיים

דילוג לתוכן