גם מחר (שלישי, 9 ביוני) לא יתקיימו לימודים במוסדות החינוך ברחבי הארץ, לאחר שפיקוד העורף האריך את מדיניות "הפעילות המצומצמת" בעקבות המצב הביטחוני וההיערכות להמשך האיומים מאיראן.
המשמעות היא שמיליוני תלמידים, גננות, מורים ואנשי צוות חינוכי יישארו בבית, כאשר בתי הספר, גני הילדים ומסגרות החינוך לא ייפתחו עד להודעה חדשה. גם בחינות הבגרות שתוכננו נדחו בהתאם להנחיות.
על פי הנחיות פיקוד העורף, כלל הארץ מוגדרת במדרג של "פעילות מצומצמת". במסגרת ההגבלות:
לא תתקיים פעילות חינוכית.
החופים יישארו סגורים לציבור.
התקהלויות יוגבלו לעד 200 איש בשטח פתוח ועד 500 איש במבנה שניתן להגיע ממנו למרחב מוגן בזמן הנדרש.
מקומות עבודה יוכלו לפעול רק אם קיים מרחב מוגן תקני ונגיש.
בפיקוד העורף הדגישו כי ההנחיות נקבעות בהתאם להערכות מצב ביטחוניות שוטפות, וכי הציבור מתבקש להמשיך לעקוב אחר העדכונים הרשמיים ולהישמע להוראות.
ההחלטה מגיעה בשלב רגיש במיוחד של שנת הלימודים, ימים ספורים לפני סיום הלימודים בחטיבות הביניים ובתיכונים, ובזמן שבתי ספר רבים נערכים לטקסי סיום, חלוקת תעודות ופעילויות סוף שנה.
במשרד החינוך וברשויות המקומיות ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות, כאשר כל שינוי נוסף בהנחיות יפורסם בהתאם להחלטות פיקוד העורף.
עדכון נוסף ממשרד החינוך: שר החינוך יואב קיש הודיע כי מדיניות המשרד היא חזרה מהירה ככל הניתן ללמידה פרונטלית במתווה מוגן, בכפוף להנחיות פיקוד העורף. מחר יוגדר כיום התארגנות ויצירת קשר עם התלמידים, כאשר הכוונה היא לחזור ביום רביעי ללמידה פרונטלית במרחבים ממוגנים. עוד נמסר כי לא יתקיימו בחינות בגרות השבוע; חלקן יידחו וחלקן יבוטלו ובמקומן יינתנו ציונים פנימיים.
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








