מבזקים
סוכות בטבע הירושלמי: הגן הבוטני מזמין לחגיגת סתיו משפחתית עם סיורים, סדנאות יצירה, רכבת הגן ופעילויות לכל המשפחה אחרי איומים ואלימות בבית ספר ברמלה: הלימודים מחר יחלו רק ב – 10:00 קיבלתם הודעה על חוב לעיריית יהוד מונוסון או אשקלון? אל תלחצו על הקישור עשרות שקיות סמים נתפסו בדירה בחולון: שני אחים נעצרו בחשד לסחר מעקב סמוי מאשקלון הסתיים בכביש 4: אקדח, רובה חיצים וסכין נתפסו ברכב ההתפתחות בפרשת המנהרות סמוך לכפר סבא: אחד החשודים הוא קצין בביטחון המסכל הפלסטיני השוטר עצר את הרכב ביבנה – ואז התגלה מי מסתתר בתא המטען רחובות: ירד מהרכב מול השוטרים – וניסה להימלט מהמקום "אני הולך להרוס לכם את החיים": תושב גדרה מואשם באיומים על אשתו ויכוח בין בני זוג ביבנה הסתיים בתקיפה ובמרדף על קורקינט מה יקרה על הבמה? ערב האלתורים שיגיע לדימונה הסוכה הכי יפה בעיר תזכה בפרס: התחרות שיצאה לדרך בפתח תקווה אוהבים את ג׳ו עמר? ברמלה מכינים ערב נוסטלגי במיוחד פעם תשיעית נהיגה בפסילה: האישום החריג נגד תושב אילת חשד לתקיפת בת זוג באילת: בית המשפט הורה על שחרור החשוד חולון: בן 15 נפצע באורח קשה ניסה להימלט מהשוטרים על סורון באשדוד – ונעצר עם סמים וגז פלפל פועל כבן 25 נפצע אנוש באתר בנייה בקריית עקרון הגיע לאילת לחופשה – ונעצר בחשד לסחר בסמים: יותר מ – 5.5 ק״ג נתפסו בדירה פיצוץ ברחוב הסנהדרין בחולון: נער בן 15 פונה במצב קשה

הגננת יצאה לקניות והשאירה את בתה הקטינה להשגיח על הפעוטות בממ"ד אטום וחם. התוצאה: אחד הפעוטות נפטר

סיפור מזעזע על מות פעוט בן ארבעה חודשים, כתוצאה מהזנחה והפקרה לכאורה, נחשף בימים אלה במסגרת תביעה אותה הגישו הורי הפעוט נגד בעלת גן ילדים בלוד, באמצעות עורכי הדין דוד פייל ויוסי כהן.

מכתב התביעה עולה, כי הורי הפעוט העבירו אותו לגן הסמוך לביתם לאחר כארבעה חודשים בהם שהה בבית עם אימו. האסון אירע ביומו השני בגן בלבד, שעה שהגננת, שהיא גם בעלת הגן, החליטה לעזוב את שטח הגן ולצאת בשעות הצהריים לקניות בסופרמרקט, תוך שהיא משאירה את בתה הקטינה להשגיח על הפעוטות. הפעוטות הושמו בעריסותיהם בממ"ד – ללא זרימת אוויר או מיזוג. החדר היה אטום כולו והחלון היה סגור, לרבות חלון הברזל – כאשר הטמפרטורה בחוץ עמדה באותה עת על 32-34 מעלות צלזיוס.

על פי התביעה, כאשר שבה הגננת לגן היא גילתה כי פניו של הפעוט כחולים, ולאחר שהוזעק פרTמדיק למקום נקבע מותו. על פי חוות דעתו של הפתולוג פרופ' יהודה היס שצורפה לתביעה, שהייה בחדר חם ולא מאוורר מגדילה באופן משמעותי את הסיכוי לאירוע של מוות בעריסה. לדבריו, אילו הייתה דואגת הגננת לאוורר T, החדר, או לחלופין – הייתה בודקת את התינוק במהלך השינה בעריסתו, וכאשר הייתה מאותרת ירידה בקצב הנשימה היה נעשה ניסיון להעירו – הייתה נמנעת פטירתו. על כן רשלנותה של הגננת, קובע פרופ' היס – היא שהובילה בסבירות גבוהה למות הפעוט.

כתוצאה מהאירוע לקו ההורים בפוסט טראומה, מצבם הנפשי התדרדר, והם נזקקים כיום לטיפול נפשי ותרופתי רצוף. לדברי עוה"ד פייל וכהן, ההורים העתיקו את מקום מגוריהם בשל יחס הסביבה, והאב נאלץ לעזוב את מקום עבודתו – דבר שהעמיס על המשפחה הוצאות כלכליות משמעותיות. "ההורים בטחו בגננת והפקידו בידיה את היקר להם מכל. נטישת משמרתה, והפקדת בתה הקטינה על הפעוטות תוך השארתם בתנאים קשים לאורך זמן ממושך מהווה רשלנות פושעת" טוען עו"ד פייל.

בימים אלה הגישו עוה"ד פייל ועוה"ד כהן לביהמ"ש השלום בראשון לציון, תביעה נזיקית נגד הגננת שלא רכשה ביטוח ועל כן נתבעת באופן אישי. התביעה הועמדה על הסכום המקסימלי שבסמכות בית המשפט, קרי 2.5 מיליון שקלים.

עו"ד דוד פייל (צילום: רן כליף)

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן