מבזקים
משרד התחבורה בוחן הרחבת שינוע המטענים ברכבת מנמל אשדוד כתב אישום: גבו אלפי שקלים דמי חסות מקיוסק בבאר שבע ואיימו לשרוף את העסק פינוי בינוי ברחובות יוצא לדרך: 100 דירות ייהרסו ו – 375 חדשות ייבנו שלושה תוארי אליפות ישראל לנבחרת הטמבלינג של אשקלון פארק מים חדש ייפתח בארנה ירושלים: מגלשות בגובה 15 מטר וכרטיסים ב – 99 שקל משאית התהפכה בכביש 1 סמוך לשער הגיא; נערה בת 17 נפצעה באורח בינוני חדש: כך תוכלו למנוע העברת בעלות על הרכב ללא ידיעתכם מעגל תנועה חדש במודיעין: רחוב תרשיש ייחסם לכעשרה ימים "באור פניהם נהלך": חניכי בני עקיבא במודיעין הנציחו את בוגרי הסניף שנפלו באמצעות חודש של עשייה והתנדבות שבע משפחות ראשונות נכנסו לדירות שרכשה קק"ל בערד במסגרת תוכנית לעידוד ההתיישבות בנגב מודיעין חוגגת 30: פסטיבל יין, עדן בן זקן וחסימות כבישים – כל מה שצריך לדעת כתב אישום: השתלטו על דירות ברמלה באמצעות איומים, אלימות ומרמה במיליוני שקלים שלושה קטינים עוכבו בחשד לוונדליזם בפארק במודיעין; העירייה: נפעל לתבוע את הוריהם על הנזק שביתת אזהרה בחברת "תנופה": מאות נהגים הפסיקו את העבודה, קווים בשומרון ובפרוזדור ירושלים נפגעו 10 מיליון שקל לעמק המימן בנגב: המדינה יוצאת לדרך עם תחנת תדלוק ומשאיות מונעות מימן קטיף, סיורים וטיולי אופניים: עשרות אירועי קיץ ייפתחו בצפון הנגב במהלך אוגוסט פרסום ראשון! עורך דין מוכר מהשפלה נעצר לצד שני חשודים נוספים הערב ברמלה: חגיגת קהילות רב תרבותית בשכונת בן גוריון אור יהודה מתכוננת לכל תרחיש: תרגיל חירום עירוני דימה נפילת טיל בעיר חששו מעוינות – והתקבלו באהבה: להקת המחול מגבעתיים ריגשה בפסטיבל בינלאומי

הורים, כך תעברו את החופש הגדול בשלום

עם תחילתו של הקיץ ולקראת יציאת הילדים ובני הנוער לחופש הגדול, מפרסם מד"א את המדריך המלא להורים ולילדים, על מנת לנקוט את מירב המאמצים למניעת פגיעות ופציעות

כבכל שנה, עם בוא הקיץ ובואו של החופש הגדול, במד״א נערכים לעלייה במקרי הפגיעה בילדים, בני נוער ומבוגרים כתוצאה מסכנות שונות, ביניהן טביעה בים ובבריכות, פגיעות מנזקי השמש ופגיעות חום, תאונות דרכים, תאונות בבית ועוד. בנוסף, במד"א מחדדים בכל קיץ וכך גם בימים אלה לכל נהגי האמבולנסים, האופנועים והבימבולנסים, את הנחיות הנהיגה והזהירות, היות שילדים רבים מצויים בקרבת כבישים בתקופה זו של החופש הגדול.

במד"א מבקשים מההורים לתת יתר תשומת לב לסכנות האורבות בקיץ, ומפרסמים את המדריך המלא לשמירה על בטיחות הילדים בימי הקיץ החמים:

כללי זהירות בחוף הים ובבריכות:

  • יש לרחוץ רק בחופים ובבריכות מוכרזים הנמצאים בפיקוח מציל ובזמן שיש בהם שירותי הצלה. אם מגיעים לאחר שעות הפעילות של המציל בחוף או בבריכה – אין להיכנס למים!
  • יש להישאר תמיד בטווח העין של המציל. שימו לב – אם אינכם רואים את המציל, גם הוא כנראה לא רואה אתכם ואתם עלולים להימצא בסכנה.
  • יש להימנע ממשחקים מסוכנים. אין לשחק "משחקי הטבעה" במים, אין לקפוץ על מי שנמצא במים ואין לקפוץ ראש במים רדודים, מחשש לפגיעה בעמוד השדרה ובראש. בנוסף, אין לרוץ מסביב לשפת הבריכה, מחשש להחלקה ופציעה.
  • דע את יכולותיך. שחה תמיד במים שהם בשליטתך, אל תגיע לאפיסת כוחות. אם חבריך שוחים למרחק רב ממה שאתה רגיל ומסוגל – אל תצטרף! קח בחשבון תמיד את הדרך חזרה בשחייה. אם התעייפת, צא מהמים, שתה ונוח במקום מוצל.
  • אין לשחות באזור שובר הגלים. באזור זה עלולות להיווצר מערבולות חזקות שמושכות לקרקעית הים.
  • הרחצה בים תחת השפעת אלכוהול אסורה מסוכנת.

למבלים עם תינוקות וילדים בים, בבריכה או סמוך לכל מקור מים אחר – שימו לב לכללי הזהירות הבאים:

  • תינוקות וילדים עד גיל 5 הם אוכלוסייה מועדת לטביעה. עקב מבנה גופם (ראשם כבד וגדול יחסית לגוף ומרכז משקל גופם גבוה יותר) הם עלולים להתהפך כשראשם קדימה אל תוך מי הבריכה, הים, הגיגית, או האמבטיה, ולטבוע. ילדים גם אינם מבינים את מהות הסכנה ואינם יודעים להיזהר. על כן, החשיבות בשמירה צמודה עליהם ליד מקורות מים משמעותית מאוד.
  • טביעה מתרחשת תוך רגעים בודדים. מספיקות דקות מעטות של חוסר תשומת לב מלאה, בהן הילד עלול לטבוע. יש להישאר כל העת בטווח יד מהילדים שבמים ולהתרכז רק בהם. אם נכנסתם למים עם מספר ילדים, אנא דאגו למבוגר אחראי נוסף שישהה לצדם.
  • מצופים, גלגלי ים ודומיהם מקנים תחושה מוטעית של בטחון. זכרו שפריטים אלה אינם מעניקים הגנה מלאה לילד מפני סכנות הטביעה, ועל כן חשוב להקפיד לשמור על ילדים גם כשהם מצוידים בפריטים אלה.
  • יש לוודא כי הילדים מוגנים באופן מלא מפני נזקי השמש. יש להקפיד למרוח אותם בקרם הגנה מתאים, ואף רצוי להלביש תינוקות בבגד ים מלא וארוך על מנת להגן על גופם.
  • אין להשאיר פעוטות וילדים בקרבת מקורות מים ללא השגחה צמודה. פעוט עלול להחליק בשניות, והפגיעה בו תהיה קשה במיוחד, שכן חבלת ראש מנפילה שכזו עלולה לגרום לנזק משמעותי.
  • בבריכות פרטיות יש לגדר ולסגור כל מעבר לכיוון הבריכה כל עוד אין באזור מבוגר שיוכל להשגיח על פעוטות וילדים.
  • המדוזות כבר הגיעו לאיזורנו, יש להישמר ולנקוט את כל אמצעי הזהירות. במידה של פגיעה ממדוזה יש לפנות לקבלת טיפול רפואי.

 

זהירות בדרכים וברכב:

  • אין להשאיר ילדים ופעוטות ברכב ללא השגחה, אף לא לרגע אחד, גם כאשר החלונות פתוחים. בימי הקיץ הרכב מתחמם במהירות. ילד שנשאר ללא השגחה ברכב, חשוף לסכנת מכת חום, התייבשות ואף מוות.
  • יש לוודא כי כל הילדים חגורים ברכב באופן מלא ובטיחותי עם כיסאות בטיחות מותאמים לגילם ולמשקלם.
  • יש לוודא כי דלתות הרכב באזור מושבי הילדים נעולות וכי אין באפשרותם לפתוח חלילה את דלת הרכב תוך כדי נסיעה. מומלץ להשתמש ב'נעילת ילדים'.
  • יש לוודא כי בסמוך לילד, נמצא בקבוק שתיה זמין, על מנת למנוע התייבשות בחום הכבד.
  • ליתר ביטחון – השאירו סמוך לילד ארנק, תיק, או טלפון נייד על מנת למנוע שכחה בעת הירידה מהרכב!
  • יש להיזהר מאבזם חגורות הבטיחות וחפצי מתכת נוספים הרותחים ועלולים לגרום לכוויות קשות.
  • סעו בזהירות יתרה! הפחיתו בחודשי חופשת הקיץ את מהירות הנסיעה. שימו לב במיוחד לילדים הנמצאים בסמוך לכבישים, הולכי רגל, רוכבי אופניים חשמליים וכלים נוספים, בין מכוניות חונות ובסביבת מעברי חציה.
  • על רוכבי האופניים החשמליים וההובר-בורדים לרכב בהתאם לחוק ולהנחיות הבטיחות. בכל שלב על הרוכב להרכיב קסדה ולרכב בתשומת לב לסובבים.

בבית:

  • הקפידו להשגיח על פעוטות באופן רציף! גם בבית, דקה אחת של חוסר תשומת לב עלולה להוביל לאסון!
  • הקפידו לנעול באופן קבוע חלונות ודלתות, על מנת למנוע נפילה של ילדים ופעוטות מקומות גבוהות.
  • הקפידו לנעול או להרחיק מהישג ידם של ילדים חומרי ניקוי שונים וחומרים המסוכנים לבליעה.
  • הקפידו להרחיק ילדים קטנים ממקורות מים בבית, מחדר המקלחת ומאסלות, על מנת למנוע החלקה, טביעה או חנק.
  • הקפידו להרחיק מפעוטות משחקים וצעצועים שניתן לבלוע אותם. בכל מקרה של חנק, חייגו מיידית למד"א בקו החירום 101 או באמצעות יישומון "מד"א שלי", והישמעו להוראות החובשים והפאראמדיקים במוקד על להגעת צוותי מד"א למקום.
  • וודאו כי הילדים שותים כמויות גדולות של מים ואוכלים כפי הנדרש.

בטיול:

  • הקפידו לוודא כי כל בני המשפחה מוגנים כראוי מפני השמש וכי בכל יציאה למסלול טיול מצוידים כל בני המשפחה בכמויות גדולות של מים על מנת למנוע התייבשות.
  • וודאו כל העת כי כל בני המשפחה נמצאים יחד. במידה ואיבדתם את מי מבני המשפחה, נסו לאתרו יחד כשאתם חוזרים באותו מסלול ההליכה.
  • הימנעו מלשהות באזורי צמחייה עבותה וגבוהה ובשום פנים ואופן אל תזיזו סלעים ממקומם. בתקופה זו, מתעוררים הנחשים מתרדמת החורף והכשתם עלולה להיות ארסית ומסוכנת במיוחד. במקרה של הכשת נחש, אין למצוץ את הארס מן הגוף, ויש להימנע ככל האפשר מהזזת הנפגע. לאחר ההכשה, חייגו מיד למוקד מד"א בטלפון החירום 101 או באמצעות יישומון "מד"א שלי", והישמעו להוראות החובשים והפאראמדיקים במוקד. במידת האפשר, יש לנסות ולצלם את הנחש על מנת לוודא את סוגו. אין לרדוף אחרי הנחש ולנסות ללכוד אותו.
  • יש להקפיד לקצר מסלולי טיול באופן בטיחותי על מנת להימנע מהישארות בשטח בעת החשיכה.

במד"א ערוכים בימים אלה לכל קריאה ומבקשים מהציבור לחייג מיד למוקד מד"א בטלפון החירום 101 או באמצעות יישומון "מד"א שלי", בכל פגיעה או מצב חירום רפואי.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן