צחי קוגוט, בעליה של חברת "יום הולדת שמח בע"מ" לייבוא צעצועים, חשוד בניסיון להבריח כ-61 אלף סיגריות אלקטרוניות לישראל דרך נמל אשדוד, תוך התחמקות מתשלום מס בסכום כולל של כ-5.6 מיליון ₪ ומתן הצהרה כוזבת לרשויות המס.
קוגוט נעצר ושוחרר בתנאים מגבילים במסגרת חקירה שמנהלת יחידת חקירות מכס ומע"מ תל אביב ברשות המסים ביחד עם בודקי וחוקרי יס"מ מכס אשדוד. במסגרת החקירה עוכבו לבדיקה 3 מכולות שייבא החשוד דרך נמל אשדוד, והוצהר כי הן מכילות צעצועים.
בדיקה פיסית של תכולת אחת המכולות, שבוצעה על ידי בודקי ויס"מ מכס נמל אשדוד, העלתה כי בקצה המכולה הוסלקו 154 קרטונים המכילים כ-397 סיגריות אלקטרוניות עם מילוי בכל קרטון. הערכת שווי המסים בגין הסחורה המוברחת (מס קניה ומע"מ) מסתכמת בכ-5,593,760 ₪.
בית משפט השלום בראשון לציון דחה את בקשתו של החשוד למתן צו איסור פרסום גורף על הפרשה ושמו ופרטיו, והסיר את צו איסור הפרסום הזמני שהוטל למשך 11 יום. כב' השופט אבי וסטרמן פסק כי החשוד לא עמד "בתנאי הדורש הוכחת נזק חמור שייגרם לו, כפי שפורש בפסיקה" ולכן בית המשפט לא נדרש "לבחון את האיזון בין מניעת הנזק לבין העניין הציבורי שבפרסום".
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








