מבזקים
הקסם של דיסני בפרשנות בוגרת: נעמן וורדינון משיקות קפסולת רטרו חדשה בהשראת מיקי מאוס העיר שזכתה בפרס חינוך ארצי עצרה לומר תודה למורים הקלאסיקו הישראלי והצ׳מפיונס נפגשים ברחבת עיריית קריית מלאכי שני לוחמי צה״ל נפצעו לאחר שיגורי חיזבאללה לדרום לבנון ללא נפגעים: שריפה פרצה במקלט המשמש לבית כנסת בחולון בגלל סכסוך משפחתי: תלמיד מרמלה נשא אקדח בילקוט לבית הספר תאונת קורקינט בקריית מלאכי: בן 16 נפצע בינוני לא נחים לרגע: הגמלאים של קריית אונו יצאו ליום שכולו תנועה מעשרה בתי ספר לבמה אחת: הצלילים שמילאו את ראש העין 100 מיליון ש״ח והשכונה החדשה של קריית עקרון יוצאת לדרך 13 ק״מ ומנהרה ענקית: הפרויקט שאמור לשנות את הנגב אחרי חצי יובל של נוסעים: התחנה הישנה באילת יורדת מהנוף לא רק מעצר חשודים: העובד בקריית גת הוכר כקורבן עבדות “ידעתי שזה יהיה אוויר לנשימה”: המועדון ששינה חיים לנערות הפסטיבל הכי צבעוני של הקיץ חוזר להרצליה מעצר ברמת אביב ג׳: החשד לשיטת ההתפרצות לדירות של עבריינים מלוד ונדליזם בבית"ר עילית: נערים חשודים בפגיעה בתחבורה ציבורית פי 2.2 מהממוצע הארצי: בית שמש מקימה מרכז רווחה חדש הצ׳יפסר עלה באש: שריפה במסעדה ברחוב הרצל בגן יבנה אור יהודה מקדמת בריאות: הסדנה שמתחילה מהצלחת

החברה העירונית רמלה הגישה עתירה נגד שר התרבות

העתירה, שהוגשה על ידי עורכי הדין טל מישר ועדיאל זימרן ממשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות', הוגשה על רקע העובדה שמשרד האוצר יחד עם משרד התרבות הקצו סכום של 200 מיליון ש"ח לטובת התמודדותם של מוסדות התרבות עם משבר הקורנה – אולם באופן בלתי נתפס דווקא היכלי התרבות, אשר פגיעתם מהפסקת הפעילות בתקופה זו היא הקשה ביותר, אינם זכאים ליהנות מכספי תמיכה אלה, והכסף יועד באופן בלעדי לטובת מוסדות תרבות יוצרים אשר נתמכים באופן שוטף על ידי המשרד.

התוצאה היא פגיעה אנושה ביותר בהיכלי התרבות אשר תוביל לכך שהם לא יוכלו להמשיך בפעילותם החשובה להנגיש את התרבות לציבור הרחב בכל חלקי הארץ – בתקופת המשבר ואף בתקופה שלאחריה. היכלי התרבות מבוססים כמעט באופן בלעדי על הכנסות עצמיות ממכירת מנויים וכרטיסים, ובתקופה זו הכנסתם ירדה בחלק מהמקרים עד כדי 90%. במצב זה, בלא תמיכה משמעותית של משרד התרבות, חלק ניכר מהיכלי התרבות לא יוכלו לצלוח את המשבר ואזרחי ישראל רבים לא יוכלו להמשיך ולצרוך תרבות איכותית כפי שהם רגילים בימי שגרה.

בעתירה נטען כי היכלי התרבות אינם גופים פרטיים אשר פועלים למטרות רווח עצמי כי אם עמותות וחברות הפועלות אך ורק לטובת רווחת הקהילה והציבור הרחב. מדובר בחלק אינטגראלי ממערך התרבות הלאומי אשר נושא בחובת המדינה לספק לכל אזרחיה את זכות הגישה לתרבות. העובדה כי בימי שגרה מצליחים המוסדות המארחים לעמוד באתגר במאמץ כביר – אין בה כדי לפטור את אחריות המדינה ביחס למוסדות אלה בעת צרה ומצוק. אחריותה של המדינה – ובפרט של משרד התרבות – להיכלי התרבות נגזרת באופן ישיר מחובתה של המדינה לספק לאזרחיה את הזכות לתרבות.

אשר על כן ההפליה שיוצרים המבחנים שפרסם משרד התרבות אינה רק הפליה מנהלית, אלא היא הפליה חוקתית הפוגעת בזכות יסוד של אזרחי המדינה לנגישות לתרבות.

תוצאת הדברים היא שבעוד אזרחי המדינה אשר מתגוררים בסמוך למוסדות התרבות היוצרים יוכלו להמשיך וליהנות מהגישה לתרבות; זכותם של מרבית אזרחי ישראל אשר אינם מתגוררים במקומות אלה, ובאופן מיוחד אלה אשר בחרו את מקום מושבם בפריפריה תפגע באורח קשה ביותר.

דילוג לתוכן