איגוד הרוקחים הודיע על שביתה בת יום שתתקיים היום (ראשון) בכל בתי המרקחת של שירותי בריאות כללית ברחבי הארץ. האיגוד החליט על השביתה כצעד מחאה, לאחר שביום חמישי האחרון הותקפה מנהלת בית מרקחת ע"י אחד המטופלים, היא הובהלה באמבולנס לבית החולים שם גובסה ידה.
באיגוד התריעו שמעשי התקיפה כנגד הרוקחים הולכים ומתרבים. יו"ר האיגוד, שימי הללי: "לא יעלה על הדעת שרוקחת או רוקח יגיעו לעבודה מבלי להיות בטוחים שהם יחזרו הביתה בשלום. האירועים האלה הולכים ומצטברים והופכים למכת מדינה. גם הנהלת הכללית וכל הגורמים הממשלתיים הנוגעים בדבר חייבים לתת על כך את הדעת. אנחנו מקווים שצעד המחאה שלנו יגרום להם להתחיל להתעורר".
יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי, מחזק את ידיהם של הרוקחות והרוקחים בשירותי בריאות כללית: "על כולנו לשלב ידיים ולהתמיד במאבק עד למיגור מגפת האלימות במערכת הבריאות". פרופ' חגי שוחח במהלך סוף השבוע עם יו"ר איגוד הרוקחים, שימי הללי, והבטיח לו כי ההסתדרות הרפואית נחושה להמשיך בצעדיה כחלק מהמאבק בו פתחה. פרופ' חגי שב והודיע כי גם על רקע המציאות הפוליטית הנוכחית, על כל הגורמים להתעלות מעל השיקולים השונים ולקדם את הצעת החוק שהגיש שר המשפטים גדעון סער להחמרת הענישה כנגד תוקפי צוותים רפואיים.