מבזקים
הצפות באשקלון: כבישים נחסמו והעירייה פתחה חמ״ל חירום כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה

הכירו את שיאן תורם הדם של מד"א – מנחם שטיינמץ מראשון לציון

בסוף השבוע יציינו במד"א את יום תורם הדם הבין לאומי במטרה להעלות את המודעות לחשיבות תרומות הדם. יום תורם הדם הבינלאומי מצוין בכל שנה ב-14 ביוני במטרה להעלות את המודעות לחשיבות תרומות הדם, ומציין את יום הולדתו של ד"ר קרל לנדשטיינר, רופא וביולוג אוסטרי, אשר גילה בשנת 1900 את קיום סוגי הדם השונים. גילוי זה מאפשר כיום מתן עירויי דם למטופלים הזקוקים לטיפול זה להצלת חייהם.

בסוף השבוע יציינו במד"א את יום תורם הדם הבין לאומי במטרה להעלות את המודעות לחשיבות תרומות הדם. יום תורם הדם הבינלאומי מצוין בכל שנה ב-14 ביוני במטרה להעלות את המודעות לחשיבות תרומות הדם, ומציין את יום הולדתו של ד"ר קרל לנדשטיינר, רופא וביולוג אוסטרי, אשר גילה בשנת 1900 את קיום סוגי הדם השונים. גילוי זה מאפשר כיום מתן עירויי דם למטופלים הזקוקים לטיפול זה להצלת חייהם.

עפ"י נתוני שרותי הדם של מד"א, במהלך השנה החולפת (14.6.24 ועד היום – 12.6.25), נתרמו בישראל 271,036 מנות דם שסייעו להציל את חייהם של מאות אלפי חולים, פצועים ויולדות במדינה. 65.2% ממנות הדם נתרמו ע"י גברים (176,905) ו-34.8% ע"י נשים (94,131). עוד עולה מהנתונים שמפרסם מד"א כי 16.1% מכלל התורמות והתורמים (43,739) תרמו השנה דם בפעם הראשונה בחייהם.

שיאן תורמי הדם של ישראל הוא מנחם שטיינמץ, בן 78 מראשון לציון שתרם במהלך חייו 361 מנות דם. "תרמתי דם בפעם הראשונה בשנת 1971", אומר מנחם. "שואלים אותי הרבה למה ואיך תרמתי כמות כזו של מנות דם, אז כששואלים אותי אני אומר שכשאני נכנס לשם אני יוצא יותר שמח". מנחם מקפיד לתרום מנת דם בכל שלושה חודשים וטסיות דם פעם בחודש; "כולם מכירים אותי שם ואני נהנה להגיע ולקחת חלק בהצלת חיים".

בשירותי הדם של מד"א קוראים לציבור הרחב להגיע ולתרום בכל יום בכלל וביום תורם הדם הבינלאומי בפרט, מידע על עמדות התרמות דם הפרוסות ברחבי הארץ ניתן למצוא באתר האינטרנט של מד"א בכתובת או בטלפון 03-5300400. לפני הגעה למקום ההתרמה יש לקבוע תור ורצוי להתעדכן מראש מכיוון שעלולים לחול שינויים במקומות ההתרמה ו/או במועדי התרמות הדם. יש לקבוע תור לתרומה באתר מד"א ומומלץ למלא את שאלון התורם שמתקבל לטלפון הסלולרי בטרם ההגעה.

 

◼️ הצטרפו לחדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות מד"א

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ראשון לציון

לחצו כאן
דילוג לתוכן