מבזקים
סמוך לחצות ולאחר שעות של פעילות, מתנדבי זק"א סיימו את עבודתם בדירת הרצח ברחובות אלה המלאכים מקריית גת שהצילו ילד מרכב נעול בשורה לתושבי הדרום: מתחם הבאולינג והפנאי המתקדם נפתח בקריית גת שילוב זרועות היסטורי, בדגש על הגנת אזור ירושלים: מטוסי טייסת הכיבוי הלאומית "אלעד" יופעלו מבסיס חצור עדכון מיוחד ממודיעין; צוותים עירוניים בסריקות תאונה באשקלון: הולך רגל כבן 52 נפצע באורח בינוני ברחוב יוספטל ההסכם בין ישראל לאיראן עוד לא נכתב; המדיניות נותרת ללא שינוי, בתוקף עד מחר בערב אירוע חריג בחולון; בת 11 הובהלה לבית החולים במצב קשה עצוב: הלכה לעולמה דנה הראל, בתו של עו"ד ארז הראל, לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן האינטואיציה שהצילה חיים במלר"ד מאוחדת אשדוד: אב לתשעה מגן יבנה הגיע עם אק"ג תקין – והרופא רץ אחריו במסדרון מודיעין מרכינה ראש: “מעלה עמית רגב” נחנך במקום שבו צעד מדי יום – לזכר לוחם שנפל בעזה אשקלון הנציחה את זכרם של סגן שי איילי ז"ל ועודד אברג'ל ז"ל נמל אשדוד אלופה: ניצחון 3:2 שסגר עונה חלומית בליגת מקומות העבודה בדרום חשש כבד לחייה של בת 15 מרמלה היסטוריה בקרני שומרון: נחתם הסכם הגג הראשון בשומרון בהיקף של כ-2 מיליארד ש”ח "זבל שהופך להזדמנות": פורום העסקים הירוק של נתניה מחבר בין סביבה לרווחיות תאונה בבית דגן: רוכב קורקינט בן 19 נפצע בינוני לאחר שנפגע מרכב "באר שבע אוהבת חיות": יום התנדבות מרגש בכלבייה העירונית למען הכלבים הנטושים חילופי משמרות בחינוך הדתי-ציוני במודיעין: אריאלה אלקיים מונתה למנהלת מדרשת אמית ניסיון הברחת סמים נחשף סמוך לירושלים: 11 ק"ג חשיש ורחפן נתפסו ברכב חשוד

הלב נשבר: גופתו של תמיר נמרודי זוהתה הבוקר

למעט סרטון החטיפה שבו נראה תמיר צועד על רגליו בפיג’מה, מאז 7 באוקטובר לא הגיע ממנו אות חיים. משפחתו נאחזה בתקווה אך הבוקר זוהתה גופתו.

בבוקר גורלי של 7 באוקטובר, מבסיס מת"ק עזה שבו שירת כמש"ק חינוך, נעלם תמיר נמרודי. בסרטונים שהופצו לאחר מכן נראה כיצד המחבלים מתחילים לגרור אותו לעומק הרצועה, בעודו פצוע, לבוש בפיג’מה וללא משקפיים, רגעי החטיפה שנצרבו בתודעה הלאומית.

תמיר, אז בן 20, ממושב נירית, התנדב להחליף באותה שבת חבר נחטף יחד עם חבריו לשירות ניק בייזר ורון שרמן, שנרצחו על ידי המחבלים.
רק אמש ביקשה משפחתו כי יצויין שיש 23 חטופים וחטופה וחטוף אחד שגורלו לא ידוע. המשפחה התעקשה שלא יכתבו עליו “חלל” כל עוד אין הוכחה רשמית, “זה פוגע בכבוד שלו”, הם הבהירו.

במהלך הזמן מאז חטיפתו משפחתו חוותה תפניות וטלטלות קשות: הראשונה כשבצה"ל ובמנגנונים אחרים הגדירו את תמיר כמי שקיים לגביו חשש כבד לחייו, השנייה היא חוסר ההבנה אם הוא באמת נרצח בשבי או שמא מוחזק בחיים במקום בלתי ידוע והשלישית שלא היו עדויות מלבד החטיפה שתועדה.

אימו, חירות נמרודי, תמיד נאחזה בתקווה: "אני מתפללת שהוא יחזור על הרגליים.”

אחד הרגעים שהרעידו את הלב במהלך השנתיים הללו היו כשחברתו של תמיר, רומי אפרת, תיארה כיצד מצאה בלב הבסיס פתק קטן בכיסים של מדי תמיר, אחרי שהחלו לחטוף אותו, עליו כתב את משאלותיו: “להצליח לעזור להרבה אנשים, ליצור מעגל חברתי קרוב, לא לפגוע.”

המילים הללו, שנכתבו בכתב ידו, הפכו לסמל של מי שהוא : לא רק חייל חטוף, אלא אדם עם אמונה וערכים, גם בשעה האפלה.

תמיר הוא בנם של חירות ואלון, אח של מיקה ועמית, אשר סבל מגיל צעיר מהפרעות קשב, מהיפראקטיביות. על השירות בצה"ל סיפרה אימו: "בצבא הוא פרח. הוא סיים את הטירונות ואת הקורס בהצטיינות, והתחיל לראות את עצמו כדמות חינוכית. בבסיס אמרו עליו שהוא דאג לכולם, הרגיש אם למישהו לא נוח או נעים, ודאג לעטוף את אותו חייל או את אותה חיילת. הוא הרגיש שמצא את הייעוד שלו. הוא היה אמור להתחיל קצונה, ומאוד האמין בדרך שהוא עושה".

הבוקר, לאחר זיהוי גופתו של תמיר, הודיעו במטה משפחות החטופים כי הם מרכינים ראש עם קבלת הבשורה הקשה על הירצחו של תמיר נמרודי ז״ל וכי משפחות החטופים ושורדי השבי משתתפים בצערה הכבד של משפחת נמרודי ונמשיך ללוות ולחבק אותה.

השבתו של תמיר ז״ל מסיימת 740 ימים מייסרים של חוסר וודאות וכאב עמוק.

משפחתו של תמיר ביקשה למסור: ״אחרי שנתיים של חוסר וודאות מייסר, מלא בתקווה ורצון לסיום אחר, קיבלנו את ההודעה הקשה על זיהויו של תמיר האהוב שלנו. תמיר נחטף באכזריות מבסיסו ונרצח בשבי חמאס. תמיר הושב אתמול לישראל למנוחת עולמים. אנחנו ברגעי כאב והתכנסות, אבל אנחנו לא נעזוב את משפחות החטופים והחטופה עד השבת החטוף האחרון״


 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: באדיבות המשפחה, פייסבוק - לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים,

דילוג לתוכן