מבזקים
הותר לפרסום: סמל עידן פוקס נפל בקרב בדרום לבנון סוף למסיבה: החרמת ציוד ועיכוב דיג'יי בוילה עסקית באילת תאונת עבודה באור יהודה: מתקין מזגנים נפל מגובה יחד עם המדחס היערכות לשיטפונות בדרום: צפי לחסימות כבישים מהנגב ועד הערבה מודיעין: תכנית חדשה לקידום מנהיגות שוויונית במרחב הציבורי ובמוקדי קבלת החלטות רכב עלה באש בשדרות רוקח בתל אביב – הנהג יצא ללא פגע בת 10 נפגעה מרכב בגני תקווה מועצת מקרקעי ישראל אישרה את תוכנית "ממילואים למפתח" אזהרת מזג אוויר: חשש לשיטפונות בנחלים בדרום ובמזרח הארץ ביום שני הוארך מעצרם של 7 קטינים החשודים במעורבות באירוע אלימות בתל אביב אלימות בפארק בבת ים: כתב אישום נגד שלושה קטינים שתקפו וביקשו לשדוד טלפונים מנערים אות הפעיל המצטיין המחוזי הוענק לשי הלוי מרחובות מחזקים את ילדי הפנימיות: ערכות הפגה חולקו לילדי פנימיית נווה חנה שבקרית גת עבודות לייצוב המדרכה והכביש בחוף סירונית בנתניה בחירת רב העיר תל אביב יוצאת לדרך צה״ל תקף בדרום לבנון: מבנים צבאיים ומשגר חיזבאללה הושמדו התפתחות בחקירת רצח ימנו זלקה בפ"ת – חשוד נוסף נעצר, 8 עצורים בפרשה התקשר למוקד 100 ואיים לצאת לדקור אנשים “אני אשחט אותך ואת המשפחה שלך”: כתב אישום מהוואטסאפ חקירת הרצח בבאר שבע מתרחבת: עוד קטין נעצר
תמונת המרכז הרפואי קפלן

הנשים – אחיות במיון קפלן, הבעלים – פראמדיקים במד"א; "מגיל קטן היה ברור לשנינו שנהיה מחוברים לתחום הבריאות"

תמונת המרכז הרפואי קפלן

שני זוגות נשואים מצילי חיים בלבוש כחול לבן: הנשים עובדות כאחיות במחלקה לרפואה דחופה בביה"ח קפלן מקבוצת כללית (במדים כחולים), ובעליהן פראמדיקים במד"א (במדים לבנים) המטפלים בתקופה זו גם בחולי קורונה ומעבירים אותם לטיפול המסור של הצוות הרפואי בבית החולים. "בתקופת הקורונה אנחנו מתאמים את זמני המשמרות כך שתמיד יהיה הורה אחד עם הילדים בבית", אומרות האחיות.

בתמונה: רעות ומאיר ולדר

רעות ולדר (29, רחובות), שנה וחצי אחות במחלקה לרפואה דחופה, בעבר מתנדבת במד"א רחובות. "הכרתי את בעלי מאיר (42) כשהייתי בשירות לאומי והוא כבר היה פראמדיק", היא מתארת. "אנחנו נשואים 8 שנים, יש לנו שני ילדים (בת 4 – טליה, ובן שנה – נועם), והוא גם בוחן בבית הספר לפראמדיקים". היו מקרים בעבר שמאיר הביא מטופלים לחדר מיון קפלן ורעות קיבלה אותם לטיפול רפואי במיון. "מגיל קטן היה ברור לשנינו שנהיה מחוברים לתחום הבריאות. אבא שלו היה מתנדב במד"א, אני באה ממשפחה שמטפלת בזולת ואכפתית כלפי הסביבה. אמא שלי עובדת סוציאלית".
רעות ומאיר החליטו שהיא יוצאת מהבית רק לעבודה מתוך תחושת אחריות וזהירות לעצמם, לילדים ולסביבה. "בשל העובדה שבתקופת הקורונה ההורים שלנו חייבים להישאר בביתם, בעלי ואני מתאמים את המשמרות כך שתמיד יהיה הורה אחד עם הילדים בבית".

יוליה צ'רניק (37, אשדוד), שנה אחות במחלקה לרפואה דחופה, עלתה עם בעלה מקסים ביחד מבלרוס לפני 5 שנים, לאחר שהיו נשואים כשנתיים. מקסים חובש במד"א בתחנת בת ים. יש לה ילדה בת 13 וילד משותף בן 6. "יצא כמה פעמים שמקסים הביא אלינו למיון קפלן מטופלים והוא הסביר לי ממה הם סובלים ואני המשכתי את הטיפול הרפואי", מספרת יוליה. "כשעברנו למשמרות של 12 שעות בתקופת הקורונה עבדנו במשמרות מתחלפות כך שאחד יהיה עם הילדים והשני בעבודה, ולהפך". אמא של מקסים היא אחות ובעלה הוא רופא.

בתמונה: יוליה ומקסים צ׳רניק

רעות ויוליה אומרות: "בימים אלו אנחנו עובדים בבית החולים קפלן סביב השעון עם מיגון מלא ומסירות רבה, ואנו עושות כל מאמץ בכדי שלא תהיה פגיעה בקשר המיוחד שלנו עם החולים, בחמלה רבה, בהבנה וברגישות. כולם מקווים כי יום העצמאות שחגגנו אתמול הוא גם המקום של תחילת החזרה לשגרת חיים נורמלית במישור האישי והלאומי".

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן