מבזקים
שירת במודיעין, וביבנה הוא מלמד ישראלים לדבר ערבית: הסיפור של רועי סראג' גולן כשנגמרה הפרנסה, הם התחילו להכין פיקניקים. ואז הגיע צו המילואים: הסיפור שמאחורי עסק ביהוד בירוחם גם נורה שרופה יכולה להפוך למתנה: הסיפור של מיטל מ״סטודיו גלגולים״ משדה הקרב לשוק מחנה יהודה: הסיפור שמאחורי מסעדת הבשרים בירושלים מעזה אל הדשא הירוק בכפר סבא: המילואימניק שפתח את ״מעשה בקפה״ יותר מ – 300 ימי מילואים, ובין לבין מלמד את הצעירים בלוד ורמלה לנהוג: הכירו את זוהר ישראל נפצע בצוק איתן, שירת שנה במילואים והקים במודיעין עסק שנולד מההזמנות של אשתו מחו"ל 410 ימי מילואים, ובבית מחכים הפרלינים: הסיפור המתוק של שבתי מקיבוץ סעד אחרי שמונה חודשי מילואים הוא פתח עגלת קפה במזכרת בתיה. למה דווקא בצהוב? במקום עוד חבילה מהאינטרנט: המילואימניק ממצפה רמון שמזמין אתכם לערב מתחת לכוכבים שני אחים פתחו בר בנס ציונה ויצאו להילחם: הסיפור שמאחורי הרמוני ראשון לציון: ריבוי חילוצים ממעליות בעקבות הפסקת חשמל אזורית בין זירות הלחימה למשחקי הילדים: המילואימניק מנתיבות שבונה את בית המקדש מקוביות הכלבים הגדולים מחכים לו בנתניה: זיו יוצא למילואים, והמספרה נשארת מאחור מהמילואים לעולם הדייטינג: האישה מסביון שמלמדת איך לזהות נוכלים נתניה: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן לגבר שפיתח תגובה אלרגית מסכנת חיים קריית מלאכי: תרגיל חירום עירוני יתקיים היום בשכונת הסביונים ב־7 באוקטובר יצא עם הג'יפ לעוטף עזה. היום הוא מחכה לכם בקצה המדבר בערד מעזה לפתח תקווה: שני לוחמי גבעתי הפכו את החברות מהצבא לעסק משותף הגשימו חלום באילת: שמונה תלמידי ״אורים״ הפכו לשוטרים ליום אחד

נפצע בצוק איתן, שירת שנה במילואים והקים במודיעין עסק שנולד מההזמנות של אשתו מחו"ל

לוטם מידן עבר פציעה בשירות הצבאי ושירות מילואים ממושך, אבל במקביל בנה עם אשתו סיגי עסק מסוג אחר: חנות לנעליים שמדמות הליכה יחפה. לקראת שופינג IL, הסיפור שמאחורי חנות מקומית שאפשר לקנות ממנה גם באינטרנט

לפעמים רעיון לעסק לא נולד מתוכנית עסקית או מהזדמנות בשוק. לפעמים הוא מתחיל בבית, כשמנסים להזמין זוג נעליים מחו"ל ומגלים שהמידה לא מתאימה, המשלוח יקר וההחזרה מסובכת.

זה היה אחד הדברים שהובילו את לוטם מידן ואת אשתו סיגי להקים את "לוטם ברפוט", חנות נעליים ברחוב החסידה 21 במודיעין. אלא שמאחורי החנות, שמציעה נעליים לנשים, לגברים ולילדים, נמצא סיפור אישי שחורג הרבה מעבר לעולם האופנה.

מידן, המתגורר ביישוב ישרש, נפצע במהלך מבצע צוק איתן בשנת 2014. שנים לאחר מכן, במלחמת חרבות ברזל, הוא שירת כשנה במילואים. בשני האירועים האלה הוא רואה חלק משמעותי מהדרך שעיצבה את תפיסת עולמו, המבוססת לדבריו על התמדה, אחריות והתקדמות בצעדים מדודים.

בחיים האזרחיים הוא מגיע מעולם שונה לחלוטין. מידן הוא בעל רקע בפסיכוביולוגיה, עסק במחקר בתחום הביוטכנולוגיה והוא גם מורה ליוגה. החיבור בין גוף, תנועה ואורח חיים הוביל אותו להתעניין בנעלי ברפוט, נעליים בעלות סוליה גמישה ומבנה שנועד לאפשר לכף הרגל תנועה חופשית יחסית.

אבל מי שהכניסה את התחום הביתה הייתה דווקא סיגי.

במשך שנים היא הזמינה נעלי ברפוט מחו"ל. הקניות לוו לא פעם בעלויות משלוח, בתשלומי מכס ובחוסר ודאות לגבי התאמת המידה. בני הזוג הבינו שקיים צורך במקום שבו אפשר פשוט להיכנס, למדוד נעליים ולבחור אותן לאחר התנסות אמיתית.

כך נולדה החנות במודיעין.

במקום להסתפק במכירה דרך אתר אינטרנט, בחרו בני הזוג להקים חנות פיזית שבה ניתן למדוד דגמים שונים, להשוות בין מידות ולקבל הסבר על המאפיינים של הנעליים. החנות מציעה כיום מבחר נעלי ברפוט, ובהן סניקרס, סנדלים ודגמים נוספים לשימוש יומיומי.

הנעליים נבדלות מנעליים רגילות בכמה מאפיינים, ובהם אזור רחב יחסית לאצבעות, סוליה גמישה ובדגמים רבים גם היעדר הפרש גובה בין העקב לקדמת כף הרגל. עם זאת, חשוב לדעת שהנעלה מסוג זה אינה מתאימה בהכרח לכל אדם, ולעיתים נדרש מעבר הדרגתי.

עבור מידן, החנות היא גם דרך לשלב בין הידע שלו על גוף האדם לבין הרצון להציע חוויית קנייה אישית. סיגי שותפה לעסק ועוסקת בבחירת הדגמים ובבדיקת התאמתם לעקרונות של נעלי ברפוט.

הדרך להקמת העסק ולהרחבתו דרשה גם השקעה כספית. מידן נעזר בקרן נתן, שסייעה במימון המלאי והשיווק, ובהמשך הציג את העסק גם במסגרת מיזם המימון החברתי SparkIL, במטרה לחזק את התשתיות העסקיות ולהגדיל את הפעילות.

כיום אפשר למצוא את מוצרי לוטם ברפוט באתר הזמנות פעיל, לצד חנות הדגל במודיעין. העסק מציג גם נקודות הפצה נוספות בחיפה ובצומת הגוש. אבל נקודת המוצא שלו נותרה אותה חנות מקומית, שנולדה מתוך צורך משפחתי פשוט.

לקראת שופינג IL, שיתקיים ב־4 וב־5 בנובמבר, הסיפור של מידן מציע זווית אחרת על קניות כחול־לבן. לצד ההשוואה בין מחירים ומבצעים, אפשר גם לבדוק מי עומד מאחורי העסק שממנו קונים.

במקרה הזה מדובר באדם ששירת תקופה ממושכת במילואים, ובנה עם משפחתו עסק שאפשר להגיע אליו, למדוד בו נעליים או להזמין ממנו עד הבית.

נכון למועד הכנת הכתבה, לא אומתה הנחה מיוחדת של לוטם ברפוט במסגרת שופינג IL. לכן, מי שמעוניין לרכוש מוזמן לבדוק באתר את המחירים העדכניים ואת תנאי ההזמנה, או להגיע לחנות ולהתייעץ לפני הקנייה.

כי מאחורי כל זוג נעליים יש בחירה, ולפעמים גם מאחורי החנות שמוכרת אותן יש סיפור שכדאי להכיר.

לוטם ברפוט, רחוב החסידה 21, מודיעין־מכבים־רעות.

לאתר החנות ולהזמנה: https://lotembarefoot.com/

טלפון ושירות לקוחות: 052-8822369

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של מודיעין מכבים רעות

לחצו כאן
דילוג לתוכן