מבזקים
עיריית רחובות הגישה תלונה במשטרה נגד ועד העובדים, בית המשפט ביטל את ההגבלות: "זו הפגנה לגיטימית" שיבושי תנועה נרחבים בעקבות שיירת מחאה חרדית: עשרות רכבים בדרך לכלא 10 גבר נפצע באירוע ירי בתל אביב דרמה בערד: קטטה סמוך למתחם מגורים – כוחות משטרה ומג״ב הוזעקו לזירה אסנת הרוש, תושבת גן יבנה, מונתה למנהלת בית הספר היסודי 'ביאליק' ביבנה בשורה למשפחות באשקלון: מעון יום שיקומי חדש לפעוטות עם מוגבלויות יוקם בעיר היין אזרחים ותיקים בגן יבנה נכנסים לעולם ה־AI והדיגיטל גלישה, חוסן והתמודדות עם מציאות מורכבת: אופקים משיקה תוכנית ייחודית לנוער סדנה חווייתית חדשה בגן יבנה תשלב צבע, תנועה וטרנספורמציה ״חותם שממשיך ללוות את העיר״: ראש העין חנכה משעול על שם הרב משולם אריה וחַש זצ"ל מאות ילדים, רובוטים ותחרות טטריס ראשונה: אירוע השיא של “קריית-בוט” בקריית גת 300 מצטיינים, רף גבוה במיוחד ויוזמה חדשה לעסקים: אופקים חוגגת את דור המצוינות גן יבנה מרחיבה את לימודי השחייה לבתי הספר היסודיים 465 דונם הוכרזו כאדמות מדינה: צעד משמעותי להרחבת גבעות הרואה בבנימין שימו לב לנהגים: רחוב יעקב ברחובות ייחסם לתנועה בשל אירוע רב משתתפים קיץ עמוס באירועים בקריית מלאכי: פסטיבלים, מופעים, סרטים ופעילויות לכל המשפחה שותפות, שוויון הזדמנויות ומצוינות בחינוך: צמרת מחוז מרכז במשרד החינוך נפגשה עם הנהגת כפר סבא 21 שנה אחרי הפינוי: גן הילדים הראשון הוצב בשא-נור בשומרון כתב אישום הוגש נגד תושב אשדוד שגנב מגש תכשיטים יקר ערך בקריית גת 8 חודשי מאסר בפועל לשוטר מרמלה שהכה את אשתו לעיני בנותיהם הקטינות

הסטודנטים משביתים את פתיחת השנה בשל חוק ההשתמטות

אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב נוקטים צעדים: ״נשבית את פתיחת שנת הלימודים האקדמית במחאה על חוק ההשתמטות״

"אנחנו מחזקים את החיילים, החברים שלנו הגיבורים שנלחמים עכשיו בעזה ובכל החזיתות. שיהיה ברור – אנחנו לא נגד המלחמה אנחנו נגד השתמטות מהמלחמה"

אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב הודיעה היום (ג׳) כי תשבית פתיחת שנת הלימודים האקדמית במחאה על חוק הגיוס החדש הפוטר את הציבור החרדי משירות צבאי.

יו״ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב גל שינוטר: ״אנחנו הסטודנטים יוצאים למחאה כדי לעצור את חוק ההשתמטות – לא נפתח את שנת הלימודים הבאה! בזמן שהחברים שלנו באוניברסיטאות ובמכללות עדיין נמצאים בקו האש – הממשלה מתכוונת להעביר חוק השתמטות. זה הזמן שלנו הסטודנטים להפסיק לשתוק! אי אפשר יותר להיות סטודנטים כשאנחנו במילואים!.

״כאשר חצי כיתה ריקה ובחדשות מודיעים על קידום פטור לאוכלוסייה שלמה מחובת הגיוס, עלינו לדאוג מהעורף לחברים שלנו שנלחמים עלינו בחזית. אנחנו לא נפתח את שנת הלימודים ובמקומה נפתח מחאת סטודנטים נגד חוק שלא סופר את התרומה שלנו למדינה.

״זו תהיה שנת הלימודים השלישית שתיפתח כאשר אנחנו בעיצומה של מלחמה, והחברים שלנו לא יכולים יותר. אי אפשר לצפות שנמשיך להיות הכוח שמניע את המשק בזמן שהסטודנטים מגיעים ל300, 400 ואף 500 ימי מילואים לתואר. להעביר חוק המעגן השתמטות – זה לנטוש את משרתי המילואים. לא ניתן לזה יד!

״אנחנו מחזקים את החיילים, החברים שלנו הגיבורים שנלחמים עכשיו בעזה ובכל החזיתות. שיהיה ברור – אנחנו לא נגד המלחמה אנחנו נגד השתמטות מהמלחמה. זה לא מאבק מפלגתי, זה מאבק על הערכים של המדינה שאנחנו כל כך אוהבים, ועל העתיד שלנו בה. אנחנו דורשים חוק גיוס מלא לכולם! כולם צריכים לשאת בחובה והזכות לשרת את המדינה״.

שחר ורון, סטודנט לניהול מערכות מידע המסיים שירות קבע כמ״פ: ״לא נהיו שכירי חרב של אף אחד. חברים שלנו נושאים על כתפיהם את ביטחון המדינה במסירות אין קץ. בזמן הזה מקדמים חוק השתמטות. חוק גיוס הוא לא פריווילגיה ויש לאכוף אותו. מי שמקדם חוק השתמטות מועל באמון הציבור ואנו נבוא איתו חשבון בקלפי. עסקנים שמתנהלים כאילו בטחון המדינה לא לנגד עיניהם יגלו שהציבור, הסטודנטים והמילואימניקים לא שותקים יותר. אנחנו דור לוחמים וסטודנטים של ישראל היפה שהרים את המדינה מהשביעי באוקטובר ויוביל אותה גם בעתיד. לא נשתוק ולא נוותר״.

ג׳וליו סופינו, סטודנט באוניברסיטת תל אביב, ששירת עד כה למעלה מ-120 ימי מילואים כחובש קרבי: ״120 ימים עצרתי את כל חיי כדי להגן על המדינה. לא שאלתי אם לבוא, פשוט באתי. ככה חינכו אותי – כשקוראים אני בא. אנחנו סטודנטים מילואימניקים נקראים לחזית, עוצרים הכל, משפחה ולימודים – ובמקביל עסקנים מקדמים את חוק ההשתמטות. איך ייתכן שלאחר שנתיים של מלחמה עקובה מדם מקדמים חוק השתמטות במקביל לתמרון בעזה. ההנהגה החרדית – איך אתם לא עוצרים את הטרוף הזה? אתם לא רואים שאנחנו קורסים? זה לא מאוחר עד שלא מאוחר מידיי״.

עידו קרן, מילואימניק, עשה 500 ימי מילואים מאז המלחמה, מייסד ארגון כתף אל כתף: ״אנחנו כאן ביחד כדי לומר – לא יהיה חוק השתמטות במדינת ישראל. בזמן שעם ישראל יתכנס לשולחן החג אלפי סטודנטים ולוחמים יהיו בקו האש. הדור שלנו לא ישתוק ולא יתן למדינה להתפרק מבפנים. ביטחון המדינה צריך לעמוד מעל כל עסקנות. אנחנו נבוא בחשבון עם כל מי שיפגע בנו ובביטחון המדינה. כולם צריכים להתגייס – תל אביב, בני ברק וירושלים. רק ככה נציל את המדינה״.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ אגודת הסטודנטים אוניברסיטת ת"א

דילוג לתוכן