מבזקים
חילוץ דרמטי באזור שדה בוקר: צעיר כבן 20 נפצע קשה בנפילה מגובה, מסוק הוזנק למקום הצפות באשקלון: כבישים נחסמו והעירייה פתחה חמ״ל חירום כביש 90 נחסם לתנועה: חשש להצפות באזור ים המלח ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע?

התקדמות בהתחדשות העירונית באילת

העיר אילת שנמצאת בתנופת פיתוח אדירה כולל בניה לנופו של המפרץ, למרגלות ההרים, ברובע השדה ובקרוב גם בשיפולי ההר אירחה בשבוע שעבר (15.1) את הנהלת מחוז דרום של לשכת התכנון. הביקור כלל סיור בפרויקטים של התחדשות עירונית לצד בניה חדשה בעיר ובאזור התיירות וכן דיון מקצועי עם ראש העירייה על הדרכים להמשיך ולקדם את פיתוח העיר.

העיר אילת שנמצאת בתנופת פיתוח אדירה כולל בניה לנופו של המפרץ, למרגלות ההרים, ברובע השדה ובקרוב גם בשיפולי ההר אירחה בשבוע שעבר (15.1) את הנהלת מחוז דרום של לשכת התכנון. הביקור כלל סיור בפרויקטים של התחדשות עירונית לצד בניה חדשה בעיר ובאזור התיירות וכן דיון מקצועי עם ראש העירייה על הדרכים להמשיך ולקדם את פיתוח העיר.

את הסיור הובילו מ"מ מהנדס העיר ואדר' העיר – יניב רמוס יחד עם המשנה לראש העיר ומ"מ יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה – עו"ד סימה נמיר דנינו והשתתפו בו מהנדסת העיר הנכנסת – אדר' אנה ליבקין, צוות מינהל ההנדסה בעירייה, נציגי החברה הכלכלית והמינהלות להתחדשות עירונית, נכסים מניבים ופיתוח הסכם הגג, חברי מועצת העיר, חברות מפתחות וחברות מנהלות. מטרת הסיור הייתה להראות את מימוש התכניות הלאומיות והמקומיות של העיר אילת בהתאם להסכם הגג ובכלל. הצוותים שנכחו בסיור ביקרו באתרים מרכזיים ונחשפו לתהליכי הביצוע והתכנון אשר גם מקודמים בוועדות התכנון השונות לרבות מחוז דרום.

במסגרת הסיור הציג מינהל ההנדסה לצוות המחוז פרויקטים של התחדשות עירונית במסלול רשויות ויזמים בשכונות יעלים, דקל וערבה והתחדשות עירונית באזור התעשייה הישן שעתיד להפוך לרובע פתוח עם עירוב שימושים. עוד הוצגו שכונת שדה התעופה, בריכות המלח וקריית הספורט שמקודמות במסגרת הסכם הגג, ופרויקטים באזור החוף כולל פרויקט הקינט, הלגונה המזרחית, החוף צפוני, בין הנמלים, חוף המשאבות, ומסוף בגין.

לאחר הסיור נפגשו המשתתפים עם ראש העירייה – אלי לנקרי והנהלת העירייה לדיון מקצועי באתגרים הבאים ובקידום תכניות נוספות לעיר אילת. מתכננת מחוז דרום – מיכל מירל שיבחה את הנהלת העירייה והצוותים המקצועיים על קידום התכניות בפרט ופיתוח העיר בכלל.

ראש העירייה ברך את מתכננת המחוז וצוותה הבכיר על ביקורם ואמר: ״בשנים האחרונות אנו מובילים מדיניות פיתוח עירונית המניעה תנופת עשייה חסרת תקדים בכל רחבי העיר. אנו משקיעים בפיתוח תשתיות רחב היקף בתוך העיר ובאזורי התיירות, לצד התחדשות עירונית פורצת דרך, תוך שיתוף פעולה הדוק עם משרדי הממשלה ועבודת צוות יוצאת דופן של אנשי המקצוע שלנו ושלי מול רשויות התכנון ובדגש על הוועדה המחוזית עמה אנו מקיימים קשרים מקצועיים מצוינים. תהליכים אלה משנים את פניה של אילת, וממצבים אותה כיעד אטרקטיבי למשקיעים וחברות, המביעים בנו אמון וצועדים איתנו אל עבר העתיד".

 

◼️ הצטרפו לחדשות אילת בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אילת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן