מבזקים
"לא ראיתי דבר כזה בארץ": סגן השר אלמוג כהן הצדיע לניהול החירום באשקלון – צפו בסרטון שר הביטחון באשדוד: "חוסן התושבים הוא המפתח ליכולת של צה"ל לנצח" הודעת דובר צה״ל בעקבות גל השמועות להתגברות הירי פיקוד העורף לאזרחים: החוסן שלכם חיוני לניצחון אשקלון: איים על שוטרים עם מסור – ובביתו נתפסו מאות גרמים של קנביס בצל המחסור בדם: אשקלון פתחה יום התרמה בבניין העירייה חוליית גנבי רכבים סוכלה בצפון ירושלים אזהרה לצרכנים: חשש לגלוטן בקמח עדשים וקמח חומוס שסומנו “ללא גלוטן” תרגיל חירום בנס ציונה: יחידות חילוץ יתאמנו בתרחיש נפילת טיל צמרת הסוכנות היהודית סיירה בראש העין: סיוע ותמיכה לתושבים שנפגעו מטילים 17 אתרי תקשורת חדשים יוקמו בבנימין: שר התקשורת בקרב חירום עם ראש המועצה נמל אשדוד מרחיב פעילותו: משרד התחבורה וחברת נמלי ישראל מקצים שטח תפעולי נוסף "סגירת חשבון" אלימה בירושלים: שני חשודים נעצרו לאחר שתקפו נהג אוטובוס בשני מקרים קריית מלאכי: מאות סלי מזון חולקו למשפחות הזקוקות לסיוע בתקופת החירום סוכלה הברחת כ-4.5 טונות של מוצרי חלב ללא פיקוח ממחלבה בחברון שיועדו לשיווק בישראל גם בימי חירום: כפר סבא ממשיכה בעבודות תחזוקה ושדרוג תשתיות תוך שמירה על בטיחות העובדים והתושבים יו״ר האופוזיציה ברחובות יניב מרקוביץ' קורא לשיפור שילוט ומידע על מקלטים ציבוריים נבלמה היוזמה לוועד עובדים בקרן לפיתוח קרית מלאכי: רק 36 חתימות לעומת הנדרש 180 הערכת מצב בגן יבנה: זמני מענה גבוהים בשיטור ובפיקוח – המשטרה והעירייה בוחנים שיפורים בן 40 מאשדוד איים על גרושתו בהודעות קוליות: "את תסבלי, אני מבטיח לך"

זה הקשיש בן ה-79 שעקץ קשישים במסווה של בנקאי ושוטר

משחק כפול: התחזה לבנקאי ולשוטר – ועקץ בלי רחמים עשרות קשישים. שוטרי מחוז ש"י עצרו חשוד בן 79 שעקץ קשישים בשווי מוערך בכחצי מיליון ש"ח.

ביחידה לחקירות פשעים במרחב יהודה של מחוז ש"י מתנהלת חקירה נרחבת בגין עבירות הונאה חמורות. השיטה, נוכלים מתחזים לנציגי בנקים, אנשי משטרה או נציגי חברות תקשורת, ופונים טלפונית בעיקר לקשישים יוצאי מדינות חבר העמים.

במהלך השיחה, החשודים מציעים לקורבנות שדרוג לאינטרנט הביתי ומשכנעים אותם להוריד למכשירם תוכנת השתלטות מרחוק. לאחר התקנת התוכנה, החשודים מבצעים הונאות פיננסיות באמצעות אפליקציות הבנק של הקורבנות. אם אינם מצליחים, הם יוצרים קשר נוסף, מתחזים לשוטרים ומזהירים את הקורבנות כי נפלו קורבן לעוקץ. הם מבקשים מהם למסור לשליח מטעם "המשטרה" כרטיסי אשראי וכסף מזומן – שלמעשה נגנבים מהם.

בחקירה זו אותרו עד כה 32 קורבנות, שחלקם העבירו סכומי כסף גדולים לחשוד, בהם 80,000 ש"ח שהועברו על ידי הקורבן. כמו כן, נמשכו סכומים הנעים בין 3,000 ש"ח ל-40,000 ש"ח מחשבונות בנק של קשישים נוספים. סך הכספים שנגנבו במסגרת הפרשה מוערך בכחצי מיליון ש"ח.

החשוד שנעצר בפרשה הוא לאוניד רוטשטיין, בן 79, יליד חבר העמים, אשר בחקירתו קשר עצמו לחשדות. החשוד נעצר ביום 10.02.25, ומעצרו הוארך פעמיים עד ליום 27.02.25. החקירה בעניינו נמשכת.

בשל הצורך החקירתי וחשש כי ישנם קורבנות נוספים שנפלו קורבן למעשיו של החשוד, המשטרה מבקשת כי במידה וישנם אנשים נוספים שנפגעו על ידי החשוד, יש לפנות אל אחת מתחנות המשטרה או למוקד 100.

◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות המשטרה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן