מבזקים
ירי בלוד: גבר בשנות ה – 30 נפצע קשה, המשטרה פתחה במצוד אחר החשודים בת ים, חולון, רחובות ורמלה: האזהרה שמטלטלת את ענף הפינוי בינוי ראש עיריית ראשון לציון: "אם אני ראש הממשלה, אני מבטל את הוועדות המחוזיות" בלי לטוס לאירופה: הגן הבוטני בירושלים נצבע באדום, כתום וזהב התחיל בצינון והסתיים בחיבור לאקמו: בן 47 ללא מחלות רקע במצב קשה בסורוקה תכנן, עקב וירה לעיני לקוחות: כתב אישום ברצח אלכסנדר צמח בנתניה הרצליה ורמת השרון: בוטלו החסימות באיילון, אך השיבושים ברכבת נמשכים אישה כבת 69 נפצעה קל בתאונה בגלובוס סנטר סמוך לקריית מלאכי פרצו למתחם ההחרמות של המשטרה באשדוד וגנבו שלושה אופנועים: שני חשודים נעצרו נסעו בחשכה עם כלים חקלאיים: ארבעה נעצרו בתום מארב ומרדף באזור לכיש תושב פתח תקווה הגיע לבית החולים עם חבלות קשות: חשוד נעצר במהלך הלילה רוכב אופניים נהרג מפגיעת ניידת מג"ב בכביש 3 סמוך ללטרון מיניונים, מפלצות ועפרונות ענק: מה קורה לארונות החשמל ברחובות? דגימות דם ממטופלים ללא הסכמה? שלושה נחקרו בפרשה שמסעירה את קפלן ברחובות זמני כניסת ויציאת שבת – פרשת חיי שרה | 6-7.11.2026 נהגים באשדוד ובגן יבנה, שימו לב: חסימות ליליות בכבישים בשבוע הבא שישה ניצחונות רצופים בישראל, אפס באירופה: מה קורה להפועל באר שבע? המשטרה מבקשת את עזרת הציבור: עמית אוחנה בן ה – 29 נעדר מהרצליה טרגדיה לילית ברמלה: בן 70 נספה בשריפה, גבר נוסף נפצע לקרוא הודעות בלי וי כחול: השדרוג החדש שוואטסאפ מכינה למשתמשי אנדרואיד

זוכרים וממשיכים: גינת זיכרון לנופלי חרבות ברזל נחנכה בבית ספר בגן יבנה

טקס מרגש חיבר בין תלמידים, משפחות שכולות וקהילה – והפך את הזיכרון למרחב חינוכי חי

ביום חמישי האחרון התקיים בבית הספר אורט ע"ש יצחק רבין טקס מרגש ורב – משמעות, במהלכו נחנכה גינת הזיכרון של בית הספר – גינת השניים לזכרם של רס"ן אופק אהרון וסמ"ר אופיר לביא ז"ל, וגינת נופלי 'חרבות ברזל' לזכרם של ריטה גוסק, עומר גברה, אדיר קדוש ולידור לוי ז"ל.

הטקס התקיים באווירה של התרגשות עמוקה, כאב וגעגוע, אך גם מתוך תחושת חיבור, אחדות ושותפות גורל. זה היה רגע שבו קהילה שלמה עצרה מלכת – כדי לזכור, לכבד ולהתחייב להמשיך ולשאת את סיפורם של הנופלים בלב ובמעשה.

בטקס השתתפו צוות בית הספר, ראש המועצה, אהרון דרור, סגניתו ומחזיקת תיק החינוך, ירדנה אוקמן, מנהלת אגף החינוך, איילת בן דוד, מנהלת בית הספר, ונציגים נוספים לצד, הנהגת ההורים, תלמידים ותלמידות, ומשפחות שכולות יקרות – כולן וכולם חלק בלתי נפרד מלב הפועם של הקהילה. הנוכחות המשותפת ביטאה יותר מכל את החיבור העמוק בין הזיכרון האישי לבין הזיכרון הקהילתי והלאומי.

גינות הזיכרון שנחנכו אינן רק מקום של הנצחה, אלא מרחב חי, נושם ופועל – מרחב של למידה, שיח וחינוך לערכים. זהו מקום שבו יוכלו תלמידי ותלמידות בית הספר לעצור, להתבונן, ללמוד על הדמויות, על דרכן ועל הערכים שהנחו אותן – ולהמשיך לשאת את רוחן הלאה.

הגינות יהוו מוקד לפעילות חינוכית וערכית, לשיעורים במרחב הפתוח, לשיח על משמעות, על נתינה, על אחריות ועל אהבת האדם והמדינה. כך יהפוך הזיכרון לחלק בלתי נפרד מהעשייה החינוכית היומיומית בבית הספר.

בית הספר אורט ע"ש יצחק רבין מרכין ראש לזכרם של אופק אהרון, אופיר לביא, ריטה גוסק, עומר גברה, אדיר קדוש ולידור לוי ז"ל – ומתחייב להמשיך לזכור, להנציח, ובעיקר – לחנך לאורם.

ראש המועצה, דרור אהרון: "חנוכת גינת הנופלים בבית הספר אורט ע"ש יצחק רבין הייתה עבור כולנו אירוע מרגש וכואב. הגינה נוסדה לזכרם של אופק אהרון ואופיר לביא זכרם לברכה, לצערנו הרב ובכאב עצום נוספו נופלים נוספים במהלך אירועי ה7 באוקטובר ומלחמת 'חרבות ברזל' עומר גברה ז"ל, ריטה גוסק ז"ל, אדיר קדוש ז"ל ולידור לוי ז"ל יהי זכרם ברוך – תהא נשמתם צרורה בצרור החיים. בטקס לקחנו חלק יחד עם המשפחות השכולות היקרות אותן אני מכיר כל כך טוב. תודה גדולה לכל צוות בית הספר על היחס לשכול, להנהגת ההורים, לחברת הגרעין על התרומה ולכל העוסקים במלאכה החשובה. נאחל לכולנו ימים טובים יותר אמן".


◼️ חדשות גן יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית גן יבנה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן