
לאורך השעות האחרונות הוצפה מערכת חדשות 08 בסוגיית העשן בשמי רמלה. נוכל להרגיע כי לא מדובר בשריפה בתוככי רמלה ולעדכן כי מקור העשן שעודנו באויר משריפה שפרצה בבית עוזיאל, הסמוך לעיר.
למי שלא התעדכן, השריפה החלה בשעות הצהריים ככל הנראה משריפת גזם בשטחים החקלאיים של בית עוזיאל, מהירות הרוח גרמה לעליה של השריפה לכיוון תל גזר. מאות דונמים נשרפו בגן הלאומי המוכרז תל גזר. על פי בדיקה ראשונית בשטח לא נפגעו בצורה דרמטית מונומנטים ארכיאולוגיים באתר. כוחות כיבוי אש יחד עם כ 20 פקחי רט״ג השתתפו בכיבוי האש.
המטיילים – כ-1,100 חניכי צופים פונו מיער המגנים וחולצו למקום בטוח. סמוך לישובים האחרים בלמו כוחות הכיבוי את האש מן האויר והקרקע – 4 מטוסי כיבוי מטייסת הכיבוי האוירית פעלו במקום בסיוע, 2 מסוקי כיבוי ו-2 מטוסים נוספים הוזנקו לזירת האירוע. הצוותים הקרקעיים פעלו ב-2 גזרות – צפונית ודרומית לכיבוי ומניעת התפשטות לכיוון קו הבתים. לוחמי האש סיימו לכבות את השריפה הגדולה לפני שעה קלה אך הריחות מהשריפה עוד באויר. על פי הרט"ג, מחר, באור ראשון תבצע הרשות סיור יסודי לבחינת הנזקים בגן הלאומי תל גזר.
אגב, שריפת הענק שפרצה היום בשפלה זוהתה במקרה כבר בשלביה הראשונים על ידי ליאור ברגמן, ראש צוות בדיקות תוכנה בחברת Percepto, שמפעילה במקום אתר ניסויים בדגמים חדישים של רחפנים אוטונומיים. ברגמן, שהיה בהטסה שגרתית של רחפנים מצוידים במערכות בינה מלאכותית וראיית מכונה, זיהה את השריפה, התריע בפני כוחות הכיבוי וכיוון אותם בעזרת הרחפן למוקדים בהם האש היתה העזה ביותר עד להגעת המסוקים ומטוסי הכיבוי.










