מבזקים
חולון מעל הממוצע הארצי בבגרויות: הנתונים שמאחורי 82.1% הזכאות אשקלון מציגה עלייה בזכאות לבגרות: כמעט 60% בחמש יחידות אנגלית כמעט פי שניים מהממוצע הארצי: הנתון הבולט בבגרויות של נס ציונה בגובה 10 מטרים, בין ענפי העץ: המבצע להצלת בז ביער אבשלום קריית מלאכי מציגה שיפור בבגרויות: מחצית מהתלמידים בחמש יחידות אנגלית, ומה קורה במתמטיקה? כ־90 עובדים נוספו למרכז רפאל בירושלים בתוך שנה – וההתרחבות עדיין לא הסתיימה שלוש שנים אחרי הטבח בחוף זיקים: הילדים חוזרים אל הים, הפעם כדי ללמוד 88.2% זכאות לבגרות ברחובות, אבל רק 22.4% בחמש יחידות מתמטיקה 400 דירות להשכרה ליד האוניברסיטה העברית: מה מתכננים בגבעת רם? סכסוך בין משפחות בשדרות: ארבעה רימונים ואמצעים להכנת מטענים נתפסו בבית מגורים אשדוד: 96% זכאות לבגרות בבתי הספר שבפיקוח מינהל החינוך אור יהודה: 86.1% זכאות לבגרות וארבעה תיכונים מעל 85% שריפת פסולת באשקלון יצאה משליטה: רכב סמוך עלה באש פעוט נשכח ברכב סגור בחניון הרכבת ביבנה כ־200 גרם קריסטל וחשיש נתפסו באשדוד: בני זוג נעצרו ארבעה קטינים נעצרו בחשד להצתת הספרייה הקהילתית בירושלים יותר מ־1,000 מטופלים בחודש: מוקד רפואה דחופה חדש נפתח בפתח תקווה מאות משרות וסדנאות מקצועיות: יריד התעסוקה חוזר לאופקים חלק מהקווים לא יפעלו: השינויים בתחבורה הציבורית ביום הבחירות הטבת המס לתושבי אשקלון: מי זכאי, כמה אפשר לחסוך ואיך מקבלים את הכסף?

חולון מעל הממוצע הארצי בבגרויות: הנתונים שמאחורי 82.1% הזכאות

נתוני משרד החינוך לשנת תשפ"ה מצביעים על שיפור בהישגי תלמידי חולון: 58.2% זכאות לבגרות עם חמש יחידות אנגלית, 21.9% במתמטיקה ועלייה בשיעור הבגרויות המצטיינות. גם שיעור ההתמדה גבוה מהממוצע הארצי

מערכת החינוך בחולון מציגה שיפור בשורה של מדדי הישגים לימודיים, כך עולה מנתוני התמונה החינוכית של משרד החינוך לשנת הלימודים תשפ"ה, שפורסמו ביום רביעי, 21 באוקטובר. שיעור הזכאות לבגרות בעיר עומד על 82.1%, לעומת 77.9% בממוצע הארצי המדווח.

הפער לטובת חולון עומד על 4.2 נקודות אחוז, אך הנתון הכללי הוא רק חלק מהתמונה. במדדי המצוינות נרשמה התקדמות, ובמיוחד בשיעור התלמידים הזכאים לתעודת בגרות מצטיינת, שעלה מ־9.4% בשנת הלימודים הקודמת ל־11.6% בתשפ"ה.

גם בלימודים ברמה מוגברת נרשמו הישגים. שיעור הזכאים לתעודת בגרות הכוללת חמש יחידות אנגלית הגיע ל־58.2%, ואילו שיעור הזכאים לבגרות הכוללת חמש יחידות מתמטיקה עומד על 21.9%. לפי הנתונים שהציגה העירייה, בשני המקצועות מדובר בשיפור לעומת השנה הקודמת ובהישגים הגבוהים מהממוצע הארצי.

שיעור הזכאות לבגרות הייטק, המשלבת מקצועות לימוד הרלוונטיים למסלולים טכנולוגיים, הגיע ל־14.8%, לעומת 11.6% בממוצע הארצי. גם במדד זה דיווחה העירייה על עלייה לעומת השנה הקודמת.

נתון נוסף נוגע להתמדה בלימודים. שיעור ההתמדה בחולון עומד על 92.2%, לעומת 83.5% בממוצע הארצי. שיעור הנשירה המדווח בעיר הוא 0.6%.

נתוני ההתמדה חשובים לצד הישגי הבגרות, משום שהם מאפשרים לבחון לא רק את תוצאות הבחינות, אלא גם את יכולתה של מערכת החינוך לשמור על רצף לימודי עבור תלמידיה.

בעיריית חולון מייחסים חשיבות גם להשקעה בתשתיות ובתוכניות חינוכיות. לפי נתוני העירייה, מאז כניסתו של ראש העירייה שי קינן לתפקידו במרץ 2024 הושקעו כ־90 מיליון שקלים בשדרוג מוסדות החינוך, בתשתיות מחשוב ובהרחבת תוכניות מצוינות. מדובר בנתון שמסרה העירייה, ואין בו כשלעצמו כדי להוכיח קשר סיבתי בין ההשקעה לבין תוצאות הבגרויות.

התמונה העולה מהנתונים היא של עיר ששיעור הזכאות הכללי בה גבוה מהממוצע הארצי המדווח, לצד התקדמות במדדי המצוינות ובלימודים המוגברים. האתגר בשנים הבאות יהיה לשמר את ההישגים ולהרחיב את מספר התלמידים המסיימים את לימודיהם עם תעודת בגרות המאפשרת מגוון רחב של מסלולי המשך.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה, freepik

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של חולון

לחצו כאן
דילוג לתוכן