מבזקים
“לא הייתה שם סבתא מרוקאית”: כתב אישום ראשון בפרשת “העוקץ הרוסי” בהיקף מאות אלפי שקלים סיעת “אומץ” בגדרה תעלה הצעה להקמת ועדה למניעת אלימות בני נוער: “לא נחכה לאירוע הבא” רחובות משיקה שירות חדש לוותיקים: תיקון ציוד רפואי ושיקומי ללא עלות עבודה “הלוואות, איומים ואימה”: שני תושבי באר שבע מואשמים בגין סחיטת חייבים תלמידי אור יהודה הציגו תוצרי מסלול דיפלומטיה באירוע חגיגי ומעורר השראה “מאסטר שף” באילת: כך צעירים מהעולם סיימו הכשרה קולינרית – ודלתות המלונות בישראל נפתחו בפניהם ארבעה נפגעים בשתי תאונות במקביל בכביש 35 סמוך לקריית גת ארב לו: תושב השטחים נעצר בחשד לעבירות מין בקטין בת"א בדרך לצה”ל: מאות בני נוער מגן יבנה נהנו מכנס מתגייסים חווייתי בבריכה במסילת ציון בחמישי הבא: רחובות חוגגת את חודש הגאווה באירוע מרכזי עם הופעה והפנינג חינמי כך תושבי אור יהודה נכנסים לעולם ההייטק – בחינם לגמרי הישג ארצי מרשים ברחובות: שני תלמידים מאמית המר קטפו מקומות שניים באולימפיאדת הלשון “ערב הצלחות” ברמלה: הורים ותלמידים עצרו את המרוץ – וחגגו את הדרך של כל תלמיד חשד להטרדה מינית ברשת: בן 34 מרמת גן נחקר באזהרה דרמה בתל אביב: דיווח על שוד התברר כצילומי סרט עם נשק אמיתי חשש לפגיעה בילדים: משרד הבריאות בודק קשר למחית פירות של “פרינוק” בן 6 נפגע מאוטובוס באשדוד ד"ר גליה ברקאי מונתה לסגנית המנהלת הרפואית בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד קרית עקרון: נהג רכב במצב אנוש לאחר תאונה עצמית בית על קו המים: כ-200 חיילים בודדים השתתפו ביום הוקרה מיוחד בנתניה

חוק המזון אושר: יוסרו חסמי יבוא מזון לישראל

הרפורמה בייבוא מזון ותמרוקים שמוביל משרד הבריאות נועדה לפשט את הייבוא ולייצר ודאות מלאה אצל היבואנים בנוגע לדין שלפיו יש לנהוג

הממשלה אישרה הבוקר עקרונית את חוק המזון של שר הבריאות שיזם והגיש המשרד לפיו יורחב ויפושט מנגנון אימוץ הרגולציה האירופית במטרה להסיר עוד חסמי יבוא מזון לישראל מתוך מטרה להבטיח את בטיחות וביטחון המזון בישראל.

החוק עתיד לאפשר תנאים מיטביים לייבוא מזון לישראל ויאפשר ודאות רגולטורית גם לתעשיה הישראלית.

המהלך נעשה על רקע פעילות משרד הבריאות, משרד רה״מ, משרד האוצר ומשרד הכלכלה להורדת יוקר המחיה ומתוך רצון לבצע הרמוניזציה של הרגולציה הישראלית עם זו האירופית.

העקרון המוביל בפתיחת מסלול היבוא החדש הוא העברת האחריות לתקינות ובטיחות המזון על היבואן והעוסקים במזון בהתאם למקובל באירופה והקניית כלים ליבואן לביצוע תהליכים איכותיים לניהול סיכונים ובקרת איכות על מוצרי המזון המיובאים לישראל.

משרד הבריאות ממשיך באימוץ רגולציות אירופיות נוספות מעבר לאלה שכבר אימץ בעבר.

תבוטל חובת הקשר הישיר של היבואן עם היצרן ליבואן נאות ומנגד תוטל חובת ביצוע תהליכי ניהול סיכונים ובקרת איכות ע"י היבואן והמשווק.

אוריאל בוסו, שר הבריאות:

"הרפורמה בייבוא מזון ותמרוקים שמוביל משרד הבריאות בהתאם להסכמים הקואליציוניים עליהם חתם יו"ר ש"ס הרב אריה דרעי, נועדה לפשט את הייבוא ולייצר ודאות מלאה אצל היבואנים בנוגע לדין שלפיו יש לנהוג. העיקרון המרכזי הוא השמירה על בריאות הציבור והבטחה שכל מה שמגיע לארץ יעמוד בסטנדרטים גבוהים ומתוקנים. אנחנו מאמינים שבאמצעות הקלה רגולטורית אחראית והקפדה על בריאות הציבור נוכל באמת להפחית עלויות עבור הציבור ולהיאבק על יוקר המחיה. הגענו להסכמות אחרי עבודה מאומצת עם כלל הגורמים הנוגעים בדבר ואנחנו שואפים להתחיל בקרוב תהליך להטמעה מלאה של הרגולציה האירופית עם זו הישראלית לרווחת האזרחים".

משה בר סימן טוב, מנכ״ל משרד הבריאות:

"בהתאם למחויבות אותה הצגנו לפני אירועי ה-7.10 גיבשנו הסכמות כוללות בעניין פתיחת מסלול יבוא מזון מאירופה על בסיס הצהרה של שיווק כדין באירופה ליבואנים נאותים, תוך הקלת הכניסה למסלול זה. הסכמות אלו נעשו לאחר עבודה מאומצת של כלל הגורמים הרלוונטיים שעבדו על המהלך במשרד הבריאות ובשיתוף משרדי האוצר והכלכלה ומשרד ראש הממשלה.

הרפורמה במזון כמו הרפורמה בתמרוקים הן חלק מהאסטרטגיה של המשרד לטייב את הרגולציה להוריד את הנטל הבירוקרטי לצד המשך שמירה על בטיחות ובריאות הציבור, בהתאם למחויבות הציבורית שלנו".

 

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – נדל”ן, כלכלה, הייטק ועסקים לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: freepik

דילוג לתוכן