דוד, לשעבר מנכ״ל עיריית אשקלון וכיום יו״ר דירקטוריון חברת נתיבי איילון, עומד במרכז בדיקה של רשות החברות הממשלתיות בעקבות טענות לפערים משמעותיים בנתונים ובמסמכים שהוצגו במסגרת הליך מינויו.
הפרשה נחשפה בתחקיר "המבקר" של חדשות 12, שבו הועלו טענות בנוגע לניסיון המקצועי שהציג דוד ולמסמכים שנועדו לתמוך בקורות החיים שלו. בעקבות הפרסום הודיעה רשות החברות כי בכוונתה לבצע בירור מעמיק, ודוד נדרש להעביר תשובות ומסמכים חיצוניים שיאמתו את הנתונים שהציג. לפי הפרסומים, עליו להשיב לטענות עד 22 בספטמבר ולצרף תצהיר של עורך דין.
אחת הסוגיות שנבדקות נוגעת לחברת מגדלית, שבה הציג דוד ניסיון ניהולי. לפי כלכליסט, במסגרת הליך המינוי הוצגו נתונים שלפיהם הכנסות החברה הגיעו למאות מיליוני שקלים, בעוד שהדוחות הכספיים שנבדקו הצביעו בשנת 2015 על הכנסות של כ־16.9 מיליון שקל ומאזן של כ־19.2 מיליון שקל.
התחקיר העלה גם שאלות לגבי מסמכים שנועדו לתמוך בנתונים שהוצגו. מנכ״ל מגדלית לשעבר ששון רביע הכחיש בפני חדשות 12 כי כתב את אחד המסמכים שהוצגו ככאלה הנושאים את חתימתו, ורואה החשבון יורם ברזאני מסר כי מסמך אחר שהוצג כחתום על ידו לא הוכן במשרדו וכי לדבריו לא חתם עליו.
רשות החברות הבהירה כי קיים לכאורה פער ניכר בין המידע שנמסר בעת המינוי לבין המידע החדש שהגיע אליה, וכי מסירת מידע בלתי מדויק בהליכי מינוי בחברה ממשלתית עשויה להביא לבחינה מחדש של האישור ואף להפסקת כהונה, בהתאם לנסיבות ולממצאים.
השלכות הפרשה עשויות להגיע גם לתפקיד נוסף שבו מחזיק דוד. לפי כלכליסט, ועדת דותן צפויה לדון מחדש בכהונתו כנציג ציבור בדירקטוריון המועצה להסדר ההימורים בספורט.
לדוד קשר משמעותי לאשקלון: בשנת 2020 מונה למנכ״ל העירייה וכיהן בתפקיד לפני שעבר לתפקידים נוספים ובהמשך מונה ליו״ר נתיבי איילון. עיריית אשקלון מסרה בתגובה לתחקיר כי ראש העיר תומר גלאם לא הכיר את דוד קודם לבחירתו באמצעות ועדת איתור, וכי העירייה אינה מכירה שינויים שנעשו לכאורה בקורות החיים שהגיש.
עידן דוד דוחה את הטענות. בתגובה שפורסמה מטעמו נמסר כי ועדת המינויים בחנה את ניסיונו המקצועי ואת המסמכים שהוגשו וקבעה כי הוא עומד בדרישות התפקיד. עוד נמסר כי הטענה שלפיה זייף מסמך או עשה שימוש במסמך מזויף היא חמורה, וכי לשיטתו ניסיון הניהול שצבר בתפקידיו השונים מספיק לצורך עמידה בתנאי המינוי.
עוד דווח כי צפויה להיות מוגשת תלונה פלילית למשטרה וכי מידע בנושא הועבר גם ליועצת המשפטית לממשלה. עם זאת, נכון למועד פרסום הכתבה, לא נמצא אישור רשמי של משטרת ישראל לכך שנפתחה חקירה או בדיקה פלילית נגד דוד, ולכן אין בשלב זה לקבוע כי מתנהלת נגדו חקירה משטרתית.
הטענות נגד דוד נמצאות בשלב של בדיקה ובירור, ולא נקבע כי ביצע עבירה כלשהי.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









