מבזקים
סוכות בהרצליה בלי קניון: מחפשים חיות בתל מיכל, רוקדים בקרקס ונשארים ערים עד 4 בבוקר מגמלים לעקרבים, ממופלטה לדודו טסה: סוכות בדימונה יורד למדבר גם בני שנתיים צריכים חול המועד: מה עושים עם הקטנטנים בגני תקווה בסוכות סכך בחינם וארבעת המינים למילואימניקים: מה צריך לדעת לפני סוכות בגן יבנה אוהל ב – 10 שקלים, הביל"ויים ב- 25 ודני סנדרסון בערב: כך ייראה סוכות בגדרה מהזבל לכוכבים: סוכות בגבעתיים עובר מחירייה למצפה – ובדרך עוצרים לסיפור ישראלי אין מרפסת? בגבעת שמואל אפשר להקים סוכה בשטח ציבורי – אבל גם לשכן יש מה לומר סכך בדרייב אין, שוק עד 23:00 ו – VR בחינם: כך מתכוננים לסוכות בבת ים אוכלים בשוק, רוקדים בעתיקה ויורדים למדבר: סוכות בבאר שבע והנגב מבוליווד ועד שוק יד שנייה של הילדים: סוכות בבאר יעקב נראה השנה קצת אחרת סוכות באשקלון בלי לקרוע את הכיס: חניה חינם, הופעות חינם וסיורים ב – 10 שקלים אין מי שיעזור לבנות סוכה? בני הנוער באשדוד יגיעו עד הבית – וזה רק חלק מהחג בעיר סוכות באילת והערבה: מה חינם, איפה מותר להקים אוהל ואיפה שווה לעצור בדרך נשאר אוכל מהחג? הטעות הקטנה שעלולה להפוך את השאריות לבעיה הלילה במזרח התיכון: טראמפ מאותת על אפשרות לפגישה עם נשיא איראן – ובמפרץ שוב תקרית ימית רהט: צעיר כבן 20 נפצע קשה לאחר שרכב התנגש בעמוד ״איפה הוא? אני ארצח אותו״: תושב אשדוד הגיע לבית בגן יבנה וחזר לפנות בוקר דרך חלון שניפץ בלבנה תחזית מזג האוויר להיום: אזהרות עומס חום במספר אזורים בישראל סוכות בטוח: כללי הזהירות לבניית סוכה, טיולים ורחצה סוכות ברכבת ישראל: שימו לב לשינויים ותוספת רכבות בערבי החג, במוצאי החג ובחול המועד

טורניר הנצחה מרגש לתושב אשדוד שנרצח בשבעה באוקטובר

שעות לפני ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, ילדים מארגון פותחים עתיד של הסוכנות היהודית ישתתפו במשחק כדורגל מרגש במיוחד להנצחת ניר (ניקיטה) פופוב ז"ל, תושב העיר אשדוד שנרצח בשבעה באוקטובר בעת שיצא לעבודתו כמאבטח שר התקשורת שלמה קרעי
שעות לפני ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, ילדים מארגון פותחים עתיד של הסוכנות היהודית ישתתפו במשחק כדורגל מרגש במיוחד להנצחת ניר (ניקיטה) פופוב ז"ל, תושב העיר אשדוד שנרצח בשבעה באוקטובר בעת שיצא לעבודתו כמאבטח שר התקשורת שלמה קרעי
 
"ניר היה מסוג האנשים שלא מדברים על נתינה – הם פשוט נותנים. בשקט, בצניעות, בלי לעשות מזה עניין, רק מתוך אהבה אמיתית לאנשים שסביבו. הוא היה חכם, חד, מצחיק ושנון. ההתמדה שלו ניכרה בכל דבר: בלימודים, בעבודה, בחיים. תמיד עם רצון ללמוד, להתקדם, לתת עוד קצת מעצמו – לעצמו ולעולם." מספרת אמו, אלה.
"לניר היה חשוב להתגייס לתפקיד משמעותי בצבא והוא התגייס כלוחם בגדוד "רותם" של חטיבת "גבעתי". בסוף המסלול נבחר לחייל מצטיין, ומפקדיו העידו שהיה חייל שכל מפקד חולם עליו – חרוץ, לא מתלונן, תמיד חיובי ומתנדב בכל הזדמנות."

גם בערב השבת האחרון שלו ב- 6 באוקטובר, ניר לא ויתר על מה שעשה אותו מאושר באמת: משחק כדורגל. כמו שנהג לעשות בכל שבת, הוא היה לוקח את כל ילדי המשפחה של רווית, בת זוגו, לפארק, נתן להם להרגיש כאילו הם שחקני נבחרת ורץ איתם עד שכבר לא היה אוויר. במשך שעות היה רץ אחריהם, מתמסר, מלמד, ומעודד. הילדים חיכו לו כל שבוע כאילו הוא רונלדו בעצמו. כך, עד שעות מאוחרות בלילה, שיחק, חייך, צחק – ונתן לכולם זיכרון אחרון. בלי לדעת, הוא נפרד מכולם בדיוק כמו שהוא חי – באהבה, בתנועה, ובשמחה אמיתית מהלב.
כמה שעות לאחר מכן, ה-7 באוקטובר 2023, בשעה שש וחצי בבוקר,  ניר נרצח בצומת מפלסים כשהיה בדרכו לעבודה כמאבטח של שר התקשורת במושב זמרת. בן 25 היה בהירצחו. הובא למנוחות בבית העלמין באשדוד. הותיר אחריו הורים, אח, אחות ובת זוג.
לקראת ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, ילדים מתוכנית פותחים עתיד, המסייעת לילדים ומשפחות במצבי סיכון בעיר אשדוד התכנסו לטורניר שכולו לזכר ניר פופוב ז"ל, בהשתתפות הוריו ומשפחתו. הטורניר התקיים במקיף ו׳ באשדוד, אותו יזמה הנאמנה המלווה של הילדים.
ארגון "פותחים עתיד", חברת בת של הסוכנות היהודית פועל כיום ב-50 יישובים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של מדינת ישראל. הארגון מלווה ילדים ומשפחות במצבי סיכון באמצעות מודל נאמנוּת ייחודי, המעניק ליווי הוליסטי ואינטנסיבי לילד ולמשפחתו במשך שלוש שנים. ליבת העבודה הינה חיזוק החוסן האישי והמשפחתי, שיפור הסביבה החינוכית, והנעת תהליכי מוביליות חברתית.

הארגון מקיים שותפות נרחבת עם מגוון גורמים ממשלתיים, מוניציפליים ופילנתרופיים, בהם משרד החינוך, מפעל הפיס, המשרד לפיתוח הנגב והגליל ומרכז השלטון המקומי. השותפות כוללת גם את קרן היסוד, JFNA וקרן מנדל העולמית, לצד שותפים פילנתרופיים רבים מרחבי העולם. בנוסף, שותפותה כוללת גורמים עסקיים ישראליים רבים.

רותי שינפלד, מנכ"לית פותחים עתיד: הטורניר שאנו מקיימים לזכרו של ניר פופוב ז"ל הוא דרך מרגשת להנחיל ערכים של נתינה, התמדה ושמחה לילדים במצבי סיכון – מושג שכיום נוגע, לצערנו, כמעט לכל ילדי ישראל. לפי הסיפורים, ניר היה אדם שתמיד ידע לתת מעצמו, ובאמצעות המשחק הזה אנחנו לא רק מנציחים אותו, אלא גם מעבירים את המורשת שלו לילדים – דרך חיים שמבוססת על אהבה, אמונה בעצמם וחיבור לקהילה. עבורם, כמו עבור ניר, הכדורגל הוא לא רק משחק – אלא ממש דרך חיים.

◼️ הצטרפו לחדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פותחים עתיד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן