מבזקים
רחובות משיקה שירות חדש לוותיקים: תיקון ציוד רפואי ושיקומי ללא עלות עבודה “הלוואות, איומים ואימה”: שני תושבי באר שבע מואשמים בגין סחיטת חייבים תלמידי אור יהודה הציגו תוצרי מסלול דיפלומטיה באירוע חגיגי ומעורר השראה “מאסטר שף” באילת: כך צעירים מהעולם סיימו הכשרה קולינרית – ודלתות המלונות בישראל נפתחו בפניהם ארבעה נפגעים בשתי תאונות במקביל בכביש 35 סמוך לקריית גת ארב לו: תושב השטחים נעצר בחשד לעבירות מין בקטין בת"א בדרך לצה”ל: מאות בני נוער מגן יבנה נהנו מכנס מתגייסים חווייתי בבריכה במסילת ציון בחמישי הבא: רחובות חוגגת את חודש הגאווה באירוע מרכזי עם הופעה והפנינג חינמי כך תושבי אור יהודה נכנסים לעולם ההייטק – בחינם לגמרי הישג ארצי מרשים ברחובות: שני תלמידים מאמית המר קטפו מקומות שניים באולימפיאדת הלשון “ערב הצלחות” ברמלה: הורים ותלמידים עצרו את המרוץ – וחגגו את הדרך של כל תלמיד חשד להטרדה מינית ברשת: בן 34 מרמת גן נחקר באזהרה דרמה בתל אביב: דיווח על שוד התברר כצילומי סרט עם נשק אמיתי חשש לפגיעה בילדים: משרד הבריאות בודק קשר למחית פירות של “פרינוק” בן 6 נפגע מאוטובוס באשדוד ד"ר גליה ברקאי מונתה לסגנית המנהלת הרפואית בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד קרית עקרון: נהג רכב במצב אנוש לאחר תאונה עצמית בית על קו המים: כ-200 חיילים בודדים השתתפו ביום הוקרה מיוחד בנתניה סגירת מעגל מרגשת בגוש עציון: הרצוג ייטע עץ במקום שבו נטע גם אביו לקראת המופע של עדן בן זקן בחדרה: אלו הסדרי התנועה והחנייה

טקס מרגש בבית הנשיא: תשעים אישים קיבלו את 'עיטור הנשיא' על תרומתם למדינה

בטקס מרגש שנערך בבית הנשיא בירושלים במעמד שגריר ארה״ב, העניק הנשיא הרצוג את "עיטור הנשיא" לשורה של דמויות בולטות

נשיא המדינה יצחק הרצוג העניק הערב, יום רביעי, ל' בתשרי, 22 באוקטובר, את "עיטור הנשיא" לתשעה אישים ממגזרים שונים ובתחומים מגוונים, כהוקרה על תרומתם ארוכת השנים למדינת ישראל ולעם היהודי. הטקס נערך במעמד שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, ובהשתתפותם של שורדי השבי מתן אנגרסט ושגב כלפון ובני משפחותיהם.

"עיטור הנשיא" הוענק על ידי נשיא המדינה לאלה "שבזכות כישוריהם, שירותם או בכל דרך אחרת, תרמו תרומה יוצאת דופן למדינת ישראל או לאנושות". העיטור הינו פרי יוזמת הנשיא התשיעי של ישראל, שמעון פרס ז"ל, והוענק לראשונה בשנת 2012.

אלו מקבלות ומקבלי "עיטור הנשיא": פרופ׳ אבי עורי, השופט בדימוס ג׳ורג׳ קרא, גלילה רון פדר עמית, פרופ׳ דינה פורת, ד״ר יוסי ורדי, שייח׳ מואפק טריף, מוטי מלכא, ד״ר מרים אדלסון ומתיאס דופפנר.

מדברי נשיא המדינה יצחק הרצוג: "כל אחת ואחד מן המכובדים שלנו הערב הוא אדם של רוח ומעשה, של חזון ומעשה, של הגות ופעולה. הם סירבו להשלים עם העולם כפי שהוא, ובחרו לפעול למען העולם טוב יותר כפי שהוא יכול וצריך להיות. כל אחד מהם, בדרכו הייחודית, שינה פינה אחת של המציאות שלנו והפך אותה לטובה יותר, ועל כך תודתנו והערכתנו – מעתה ועד עולם. אני שמח לארח כאן הערב גם את מתן אנגרסט ושגב כלפון, ששבו אלינו משבי ארגון הטרור חמאס בעזה – כמה טוב שאתם נמצאים איתנו כאן.

השנתיים האחרונות לא היו קלות לכולנו, אנחנו עדיין קרועים מהפנים, גם הלילה ישנם חיילים בחזית שלוחמים להגן עלינו. ישנם חטופים חללים שעדיין מוחזקים בידי אויב הנפשע ואנחנו זועקים ודורשים את שחרורם המהיר, בכל כלי ודרך, עד האחרון שבהם! ישנם פצועים בגוף שעדיין שוכבים בבתי החולים, ישנם נפגעי נפש שמחפשים רפואה לכאבם, ישנם משפחות שמתאבלות על יקיריה, ויש מי שעדיין לא שבו סופית לביתם אין בישראל מי שלא מרגיש את הכאב והדאגה. הרגעים הללו, הם רגעי מבחן.

בשנתיים האחרונות ראינו את אזרחי ישראל נרתמים זה למען זה, והערב, אנו רואים כאן תשע דמויות מופת, שמתוות לנו דרך – בדוגמה האישית שלהן, במילים שלהן, בעשייה שלהן.
לכם, חתני וכלות המעמד המרגש הזה אתם מזכירים לנו את האור הגנוז שטמון בנו, בעם ישראל ולבני האדם את הערכים שכולנו שותפים להם – מכל אמונה, השקפה ואורח חיים. ותודה לכם כל אחד מכם, שאתם בחרתם בתקווה ולא ביאוש".

מדברי נציגת מקבלי העיטור, ד"ר מרים אדלסון: "לפני שנתיים, גם אני, כמו כולנו, צללתי לתוך מצולות הטראומה של המלחמה בעזה. וכמו כולנו, עשיתי את מה שיכולתי על מנת לסייע. הפעם לא לבשתי את מדי צה״ל. את זה השארתי לנכדיי דור גאה ונחוש שממשיך את הדרך. גם בחלוק הרופאה לא היה צורך, כי ברוך השם התברכנו בארץ ברופאים מסורים וכישרוניים.

הייתה לי הזכות לעזור בהעלאת המודעות באמריקה במשבר ההומניטרי האמיתי – החטופים. וכמו כולנו – לצד היגון העמוק על אלו שאבדו, ועל אלו שלא ניצלו – היה לי את הסיפוק העצום להביט בהם יוצאים אחד אחד, מהגיהינום של המנהרות, ושבים אל גן העדן – גם אם לא מושלם – שנקרא ארץ ישראל.

משימת השבתם של 13 בניינו החטופים עוד לא נשלמה. לא נשקוט, לא ננוח. עד שכולם ישובו. אנו גאים בלוחמינו שמחרפים את נפשם כדי להגן על כולנו, ונושאים בלב את זכרם של אלה שכבר אינם – גיבורים שהעניקו לנו חיים במחיר חייהם״.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מעיין טואף/לע״מ

דילוג לתוכן