מבזקים
נפילה בגן ילדים בראשון לציון; אין נפגעים קריית אונו מתעוררת אחרי לילה מתוח: שתי זירות נפילה בעיר גם מצחיק וגם שימושי: הקמפיין של ראש העין לקראת פסח תופס ברשת מחשבים לתלמידים או מאבק פוליטי: הסערה החדשה בכפר סבא כשהמבוגרים בחזית, הנוער של גבעת שמואל מחזיק את העורף גם בחשכה ובחירום: גדרה מתקינה תאורה סולארית במיגוניות רחובות מתאוששת מהפגיעות: כלל זירות הרסיסים בעיר טופלו שיחת טלפון שהופכת לרשת ביטחון: כך באר שבע שומרת על הוותיקים קריית מלאכי מקלה על ההורים: לא ייגבה תשלום על ימי גן שלא פעלו בימים קשים בצפון: בנימין הגיעה עם חיבוק, עוגות ומילים מהלב ירושלים פותחת את הלב: תושבי מטולה הגיעו להתאווררות בבירה תקיפת אנשי תקשורת במרחב המוגן בתל אביב: החשוד עוכב ושוחרר בתנאים מגבילים פגיעה ישירה בירושלים, מטרים ספורים מהכותל המערבי סיכום האירועים ברחובות: פגיעה ישירה בבית מגורים בעיר, לצד עשרות זירות של שברי יירוט ורסיסים – כל הזירות זוכו היערכות מערכת החינוך בלוד לשבוע הקרוב: כל התשובות להורים אשדוד בצמרת החינוך: מקום שני בשביעות רצון התושבים ידע ששווה כסף: עיריית רחובות פותחת סדרת הרצאות חינמית לעסקים שר הכלכלה הגיע לרמלה: זה המסר שהעביר ממרכז ההפעלה העירוני תושבי רחובות, שימו לב: השינויים הגדולים לקראת פסח כבר כאן היוזמה שמרגשת את אור יהודה: בני הנוער מפעילים ילדים במקלטים

יבנה עושה סדר בחנייה

יבנה עושה סדר בחנייה: הסדרת חנייה כחול-לבן בסמוך למרכזים מסחריים בעיר מחפשים חנייה? עיריית יבנה רוצה לעזור!

מצוקת החנייה במרכזי המסחר של יבנה היא סוגיה שמלווה את העיר כבר שנים. במפגשים ובכנסים שקיימה עיריית יבנה עם בעלי עסקים ותושבים, עלו שוב ושוב טענות על רכבים החונים במשך שעות ארוכות במרחבים הציבוריים והחניונים, ללא תחלופה, דבר הפוגע בפעילות העסקים המקומיים וגורם ל"בריחת" לקוחות למרכזים מחוץ לעיר.

למרות שחוק העזר להסדרת החניה בכחול-לבן אושר לפני מספר שנים, הוא לא הגיע לידי מימוש, מאחר ובמתכונתו הקודמת לא ענה על צרכיה המיוחדים של יבנה. ראש העיר, רועי גבאי, ששימש חבר מועצה בעת אישור החוק, אף התנגד אז ליישומו, מתוך הבנה שהוא אינו ישים. כעת, לאחר שנעשתה בעירייה עבודת מטה מעמיקה הכוללת התאמות ושינויים שנועדו להפוך את החוק לפרקטי ומותאם לצורכי העיר, ניתן סוף סוף לקדם את הנושא לרווחת התושבים ובעלי העסקים.

במסגרת השינויים שיובאו לאישור בישיבת המועצה הקרובה, יותאם החוק למציאות הנוכחית. בין היתר, יונהג הסדר חנייה חדש במרכזי המסחר, שבו השעתיים הראשונות יינתנו בחינם, בהתאם לשעות פעילות העסקים, במטרה לעודד תחלופת רכבים יעילה. כמו כן, יותאמו אמצעי התשלום כך שיכללו פתרונות דיגיטליים מתקדמים.

עדכון נוסף לחוק כולל שינויים בתעריפי החנייה, שיעמדו על 4.2 שקלים לשעה לתושבי העיר ו-5.46 שקלים לשעה למבקרים. התעריפים נבחנו בקפידה ונקבעו מתוך איזון בין הצורך לעודד מסחר בעיר לבין נוחות התושבים והמבקרים. שעות האכיפה יורחבו כך שיכללו גם ימי שישי וערבי חג, מתוך התאמה לפעילות המסחרית בעיר.

ראש העיר, רועי גבאי, הדגיש את חשיבות המהלך ואמר: "כאשר חוק העזר אושר בעבר, אני באופן עקרוני התנגדתי ודרשתי כי יחולו שינויים והסדרים שיתאימו לצרכי העיר. לאחר עבודת מטה שקיימנו בחודשים האחרונים והקשבה לבעלי עסקים ותושבים, אנו נערכים ליישום החוק באופן נכון ומוסדר. יבנה היא אחת מהערים האחרונות בארץ שלא היה נהוג בה הסדרי חניה, הדבר נחוץ לאור הגידול במספר הרכבים ובעיקר כדי לעודד תחלופה של רכבים ועידוד השימוש בתחבורה הציבורית. כמובן שנתאים עצמנו למציאות, לעסקים ולתושבים ונוכל ליישם זאת גם בהתאם לאזורי חניה ופתרונות באזורים צפופים, הכל ייעשה בהדרגתיות ובקצב הנכון, בלמידה ובהתאמה לצרכי העיר. המטרה היא אחת: לעודד מסחר, תעסוקה, תחבורה ציבורית והתחשבות בתושבים המקומיים".

העדכון לחוק מגיע לאחר תהליך ארוך של שיתוף ציבור ובחינת הצרכים בשטח. השינויים הראשונים ייושמו במרכזי המסחר המרכזיים בעיר, ובהמשך תיבחן הרחבתם לאזורים נוספים בהתאם לצורך.

בנוסף, העירייה תצא לפני יישום המהלך בקמפיין הסברה שמטרתו להנגיש לתושבים ולמבקרים את המידע על ההסדרים החדשים. מדובר במהלך משמעותי לשיפור איכות החיים בעיר, לקידום העסקים המקומיים ולהפיכת יבנה לעיר נגישה ומזמינה יותר.

◼️ הצטרפו לחדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית יבנה

דילוג לתוכן