מבזקים
לוד: הולך רגל בן 26 נפגע מרכב נתיבות: בן 4 נפגע מרכב נתניהו במסר לעם הלבנוני: "חיזבאללה חלש מאי פעם, ישראל חזקה מאי פעם" חשש לחייה של בת 15 מקריית מלאכי חשד חמור בתל אביב: בן 25 נעצר בחשד לעבירות מין ופגיעה בפרטיות דרמה: אזרחית ישראלית חולצה מהשוק בקלקיליה – הועברה לכוחות הביטחון בשלום גבעתיים משיקה מלגות של 10,000 שקל לסטודנטים דירות החל מ-3.36 מיליון שקל: פרויקט ענק בירושלים נחשף גאווה ענקית לקריית אונו: בית הספר אביגדור ורשה הוכתר לאלוף ישראל בשחמט סערה בירושלים: הפלג הירושלמי תוקף את המשטרה לאחר העברת 17 תלמידי ישיבות לכלא הצבאי 10 נפגעים בתאונה בין אוטובוס ורכב בבאר שבע לקראת מצעד הגאווה בתל אביב: עשרות אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ייפרסו בשטח סגירת חשבון אכזרית: כתב אישום חמור נגד 4 קטינים שתקפו נער והשאירו אותו לדמם ברחוב הישגים מרשימים למתעמלות מאור יהודה באליפות ישראל בהתעמלות מכשירים אשקלון: שלושה עובדים זכו באות “הטובים בשירות” – אחד מהם חילץ אנשים מבניין בוער באר שבע מרחיבה את פינות ההאכלה לחתולי הרחוב רשת הביטחון של ישראל: למרות החום הקיצוני, הערבה המשיכה לספק ירקות שאף אזור אחר לא הצליח לגדל מודיעין מכבים רעות: ערב “שבילי תקווה וצמיחה” חתם תערוכה והשיק אנתולוגיה חדשה פתח תקווה: גבר כבן 50 נפצע בינוני בתאונת התהפכות; מספר פצועים קל בתאונה נוספת בעיר ללא היכרות מוקדמת: תושב אילת תקף קשיש בתחנת אוטובוס ואיים עליו באמצעות לבנה

יו״ש: מה שנראה בלתי ניתן לעצירה נבלם – רגבים עם נתון שמטלטל את השטח

לפי הדו״ח: קצב הבנייה הפלסטינית בשטחי C ירד בכ – 50% לעומת שנות השיא

בין בלימה להכרעה: צניחה של 50% בקצב הבנייה הפלסטינית ביו"ש

נתוני מחקר עדכניים של תנועת רגבים חושפים שינוי מגמה דרמטי בשטח: קצב התחלות הבנייה הערבית בשטחי C נחתך בחצי בהשוואה לשנות השיא. מנכ"ל רגבים: "מדובר בהישג של מדיניות אכיפה ונוכחות בשטח, אך המערכה רחוקה מסיום."

לאחר שנים שבהן נראה היה כי תוכנית סלאם פיאד להקמת מדינה פלסטינית דה-פקטו בשטחי C מתקדמת באין מפריע, נתוני המיפוי העדכניים לשנת 2025 מצביעים על תפנית חדה. דו"ח המעקב הרביעי בסדרת "מלחמת ההתשה" של תנועת רגבים, חושף כי המאמץ הפלסטיני נתקל בבלימה משמעותית, כאשר קצב הבנייה צנח משיא של למעלה מ-600 מבנים בחודש בשנת 2022, לממוצע של 220 מבנים בלבד בשנת 2025.

לפי דו"ח רגבים, שינוי המגמה המשמעותי מיוחס למספר גורמים הפועלים במקביל בשטח. הגורם הראשון הוא שינוי המדיניות הישראלית והגברת האכיפה מאז הקמת מנהלת ההתיישבות, לצד פעילותן של מחלקות המקרקעין במועצות האזוריות המדווחות על עבירות בזמן אמת. לכך נוספה השפעתה הישירה של מלחמת "חרבות ברזל", שהפכה את יהודה ושומרון לזירת לחימה פעילה עם נוכחות צבאית צפופה ומגבלות תנועה נוקשות, לצד הגורם השלישי והמשמעותי, משבר כלכלי עמוק ברשות הפלסטינית שייבש את המשאבים המופנים למיזמי הבנייה האסטרטגיים.

מנגד, במגזר היהודי נרשמה דווקא מגמת עלייה בבנייה המוגדרת בלתי חוקית, המוסברת ברובה בתנופת פרויקט החוות החקלאיות שעל אף היותן מאושרות ומתואמות, טרם הוסדרו סטטוטורית. לפי הדו"ח, החוות מהוות כיום כ-70% מהבנייה החדשה במגזר היהודי והן משנות את הדינמיקה בשטח על ידי יצירת נוכחות פיזית רציפה וקטיעת רצף ההשתלטות הפלסטינית. עם זאת, ברגבים מתריעים כי חרף הבלימה בקצב, הנתונים המצטברים עדיין מדאיגים: השטח התפוס על ידי הרשות הפלסטינית הגיע לשיא של כ-100,000 דונם – שטח עצום השווה כמעט לפי שניים משטחה המוניציפלי של תל אביב.

"אנחנו נמצאים בנקודת הכרעה," מסביר מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים. "הבלימה היא הוכחה לכך שכאשר המדינה מחליטה לפעול, יש תוצאות. אך הבנייה הבלתי חוקית לא נעצרה לגמרי, והפער המצטבר עדיין ענק. כדי להפוך את הבלימה לניצחון, על מערכת הביטחון להגביר את היקף הריסות המבנים האסטרטגיים ולשים דגש על הריסת תשתיות המהוות קטליזטור לפלישה, להסדיר את רישום המקרקעין ולתת מענה למחדל החרמת הכלים ההנדסיים, שסובל כיום מירידה חדה בהרתעה."


◼️ חדשות יהודה ושומרון בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: תנועת רגבים

דילוג לתוכן