מבזקים
טרגדיה בתל אביב: פעוט כבן חצי שנה לא התעורר משנתו – מותו נקבע בית שמש: שני פצועים מרסיסים בעקבות נפילה המפכ״ל אחרי מעצר חוליית פרוטקשן בלוד – “נכריע אותם” מטח מאיראן: נזקי הדף ברמלה, שני פצועים קל ונקודת סיוע נפתחה בעיר מודיעין: צעירים תועדו משתוללים עם רכב וגרמו נזק בחניון עירוני קריית אונו לא משאירה אף ותיק לבד בזמן המלחמה באר שבע וירושלים: מרפאות שיניים ניידות למפונים חינם אשדוד מתחדשת: אושרה תוכנית ענק למיגון וחיזוק אלפי בניינים חמוש שפתח בירי נפצע קל מירי מסתערבי מג״ב, ארבעה חשודים נוספים נעצרו בית שמש: תרגיל חירום המדמה נפילת טיל נערך בעיר שבוע לאחר הפגיעה קריית מלאכי: לוחמי האש פועלים לחילוץ אדם הלכוד בבור בעומק כ־6 מטרים אחרי הפגיעות במרכז: הנשיא שוחח עם ראשי ראשון לציון, אור יהודה ויהוד בצל המלחמה: נס ציונה משאירה את מערכת החינוך סגורה הלב נשבר: סמ״ר אור דמרי נפל בקרב בדרום לבנון חרדה בזמן אזעקות? בת ים מפרסמת מדריך להורים לפי גיל הילד אחרי האסון באור יהודה: אזהרה חריפה למעסיקים באתרי בנייה באשקלון מרחיבים סיוע למילואימניקים: שמרטפיות ייפתחו לילדיהם השריפה ביבנה בשליטה: 10 נפגעים קל, אין חשש ללכודים בעקבות המצב הביטחוני: מבחני הספנות בהרצליה מבוטלים חוליית חיזבאללה חוסלה בכפר נוצרי בדרום לבנון

יקיר שינדלר ושי זולדן מציגים: מהפכת בחינוך לגיל הרך בקרית גת

חבר המועצה יקיר שינדלר: "על פי תפיסת העולם שלנו הצהרון או הפעוטון אינם בייביסיטר, אלא מוסדות חינוך לכל דבר ועניין"

בימים האחרונים דובר רבות במעדלים פוליטיים בקרית גת על אפשרות של פירוק השותפות וההכרזה המשותפת בריצה לראשות העיר בין שי זולדן ויקיר שינדלר, אולם הבוקר, השניים מפריגים את השמועות ומציגים את התכנית למהפכה בחינוך הגיל הרך בקרית גת.

השניים מתחייבים להאריך את שעות הצהרונים, לשדרג את תכני הלימוד לפעוטות, את התנאים בגנים ואת ההכשרה המקצועית של הסייעות והגננות. לדבריהם, "בעוד חמישה חודשים כשנשב בע"ה בלשכת ראש העיר נשנה את סדרי העדיפויות נשקיע הרבה יותר כסף כדי לחולל מהפכה בחינוך לגיל הרך".

"אנו נחושים להפוך את העיר שלנו למובילה ארצית ולמודל לחיקוי בתחום הגיל הרך. דור העתיד של קרית גת יקבל מהרגע הראשון את התנאים הטובים ביותר להצליח – זוהי התחייבות אישית שלנו עבורכם כהורים, ועבור כל ילד וילדה בעיר", אמר שינדלר, "כדי ליישם את החזון הזה נקים מחלקה עירונית ייעודית שתהיה מופקדת על ליווי הפעוטות מלידה ועד קליטת הילד בכיתה א'. המחלקה תבצע עבודת מטה, תבנה תוכניות פדגוגיות, תפקח על יישומן ותפעיל אשכולות אזוריים אשר יעודדו יזמות ופיתוח".

לדברי זולדן, "כל המחקרים מצביעים על ההשפעה האדירה של החינוך בגילאי 3-0 על המשך חייו ועתידו של הפעוט, ולילד שנולד בקריית גת מגיע לצאת למסע חייו מנקודת הזינוק הטובה ביותר. יקיר ואני השקענו שנים רבות בתחומי החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, ואת הידע הרב, התובנות והניסיון שצברנו לאורך השנים אנו נחושים ליישם ולהעניק לכל ילדה וילד בעיר".

זולדן ושינדלר השיקו לאחרונה את הקמפיין שלהם להחלפת דהרי תחת הכותרת "הביצועיסטים". מאין השם? "כדי שרעיונות טובים לא יישארו על הנייר, אלא יהפכו למציאות שתיטיב עם תושבות ותושבי קריית גת", מבהיר זולדן, "בתור התחלה נדאג לשדרג את כוח האדם במערכת החינוך לגיל הרך באמצעות תגמול הולם לגננות ולסייעות, העברת סדנאות והשתלמויות שיינתנו על ידי טובי המומחים הפדגוגיים בישראל, ושיתוף פעולה הדוק עם העירייה לצד הגברת מעורבות ההורים.

"במקביל, נשדרג את מערך הצהרונים ונאריך את שעות הפעילות שלהם, באופן שייאפשר להורים לצאת ליום עבודה מלא בלב שקט ובידיעה כי ילדיהם בידיים טובות ומקצועיות. בנוסף, מאחר שהילדים שוהים בגנים חלק ניכר מחייהם הצעירים, נבצע שיפוץ מקיף של המבנים והתאמתם לסטנדרטים של העשור השלישי של המאה ה-21, הן מבחינה בטיחותית והן מבחינה עיצובית. גן מצויד כהלכה מעודד את הילד לפעילות עצמאית, מעורר סקרנות ומוטיבציה. גן מאורגן חייב להיות פונקציונלי, נוח, אסתטי, גמיש ומותאם לפעילות משתנה".

"על פי תפיסת העולם שלנו הצהרון או הפעוטון אינם בייביסיטר, אלא מוסדות חינוך לכל דבר ועניין" הוסיף שינדלר, "לכן נבצע רפורמה בתוכנית הלימודים על מנת שזו תחזק את יחסי הגומלין של הפעוטות עם ילדים אחרים, תקנה להם את הצעדים הראשונים ביכולת לגבש השקפות עצמאיות וביקורתיות וזהות אישית מובחנת, ותשים דגש על טכניקות של איסוף מידע ופיתוח יכולות לימוד עצמאיות״.

בנוסף לצמד הזה ולראש העיר המכהן, מתמודדים גם כפיר סויסה ויגאל וינברגר – לראשות העיר.

◼️ לקבוצת החדשות בקרית גת והסביבה לחצו כאן

צילום: פרטי

דילוג לתוכן